Бременна и сама

• 15 714
  • 567
  •   1
Отговори
# 435
Еми то не ние сме и пуснали темата!

# 436
Да бе, ама много нерви се хабят в тази тема. Тя си го харесва този съмнителен тип и иска детето. Да се оправя.

Моля ви, не заключвайте темата, много искам да прочета какво ще си говорят.

# 437
  • Paris, France
Имам чувството, че много хора тук ще си отдъхнат, ако една непозната жена направи аборт. Но тя ще си отдъхне ли? Колко тук са правили аборт, въпреки че са искали бебето? Сама с бебе може да е трудно, ама това го разбираш имайки бебето. И сама с нежелан аборт едва ли е лесно. Единствено авторката може да вземе решението, защото единствено тя ще изпита последствията на гърба си. И единствено тя може да си направи сметката колко ще й е лесно, с нейните ресурси, които не са еднакви с ресурси на други хора, минали през същото, та да се слага знак на равенство между ситуациите им.

През 80те, в Студентски град в София съм се нагледала на момичета, направили аборти въпреки желанието си да задържат детето. С някои още съм в контакт. Тогава раждане без брак не беше приемливо и като се скатае бащата и каже, че не ще да се жени, а родителите натиснат за аборт, защото с дете ще им увисне на вратовете в маломерните жилища като завърши, жената нямаше голям избор. Не е приятно. Някои избраха да родят, но животът им стана ад. Много бяха принудени да си оставят децата в институция, поне за известно време, защото не можеха да учат и да ги гледат или като завършваха, нямаше къде да идат с тях.

Много приятелки направиха аборти като ученички, въпреки че бяха склонни да се оженят за бащата и да продължат вечерно. Родителите им не искаха дъщерите им да завършват вечерни гимназии, а престижни математически и езикови и така.

Преживяха го, като бързо се окопитиха, но за моето поколение абортът беше някаква процедура, избавяща от бреме, а не убийство, какъвто е за сина ми и дъщеря ми.

Ясно стана, че авторката има намерение да задържи бременността. Пожелавам и лека бременност и раждане, здраво бебе и много здраве и кураж да го отгледа. Трябваше да напише, че няма намерение да прави аборт още в първия си пост и тогава щяхме да и пишем друго. Останах с впечатление, че все още мисли какво да прави.

Честно казано не разбирам за какво пуска темата.

Притеснително е, че след раздялата с мъжа е отишла на квартира в града, в който живеят родителите и. Явно е искала да живее без тях. Сама не е могла да се прибере при тях, а с дете не знам. Да помисли по въпроса.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 18:36 от Nevena Virolan

# 438
Много се вживявате. Да си бременее и да се събира с него, ако това искат и двамата. Това си е нейният живот, съветите са безсмислени. Човек трябва да живее както си е решил самият той. Blush

Не, ние сме пуснали темата. Да беше писала, че иска да чете само позитивни мнения.
Ако беше сигурна в решението си нямаше да пита непознати.

# 439
  • София
От тези пък които "подкрепят" подобно самотно майчинство колко са отгледали поне едно дете до неговото отлитане - минавайки през всички фази - от лека/тежка бременост, леко/тежко раждане, лесно/трудно бебе, лесно/трудно мако дете , буен/кротък тинейджър, далечно/близко студенство?
Защото хубаво "подкрепяте" авторката и щедро я насърчавате да роди сама, но минали ли сте подобен път? убедени ли сте, че сами можете да го извървите? И защо смятате, че като роди едно дете и - готово вече се е справила. Че то да се издъниш като родител е още по-страхвито отколкото да се чувстваш гузен, че си направил аборт.
Аз не бих играла играта на самотно майчинство! Всеки един съвет, който давам тук бих го дала на дъщеря ми, ако се нахендри в същата ситуация. И едновременно с това бих и казала, че ще я подкрепя ако реши да го остави, осъзнавайки че ме чака още едно родителство. Дано не ми се наложи подобно нещо! Въобще не ми допада като переспектива!

Две бременности не са еднакви, две майчинства също. Който през каквото и да е минал, не значи, че за друг ще е същото. Лично аз насърчавам авторката да вземе своето решение, независимо какво, защото съфорумката Х, която е толкова настървена, няма да живее с последствията от него и ще е забравила за съществуването на авторката след няколко седмици.

# 440
Тя си го е взела решението авторката според мен.
Следи тук нагласите и реакциите просто.

# 441
  • Далечният изток
Точно в първия си пост е писала, че не иска да маха детето. Не знам защо се чете избирателно...

# 442
Точно в първия си пост е писала, че не иска да маха детето. Не знам защо се чете избирателно...

Чудесно! Но защо има нужда от валидация на решението си от непознати?
Ако е убедена в решението си и темата нямаше да съществува.
Ясно е, че ще има и негативни мнения.

# 443
  • Далечният изток
Не видях някъде да пита дали да го задържи....

# 444
Ясно е, че и тези, които и предлагат аборт, не и мислят лошото. Но изразните средства бяха прекалени.
Не се пише така на уязвим човек.
Зная, зная, тук на това му се казва отрезвяващ шамар.
Човекът паднал, форумът рита. За добро, естествено.

# 445
На тема със заглавие "Бременна и сама" , не прочетох нито едно мнение, което, дори да е в дисонанс с авторката, да напише нещо от рода на:
-  "не одобрявам решението ти за самотна майка, но ето, ако решиш окончателно да направиш това, мога да ти помогна малко с... (детска количка и др неща за новородено, които и без това вече не ми трябват"
или
- "психолог съм (прословутите съвети на и за психолог), ела при мен, безплатно, ако си объркана и просто имаш нужда да поговориш с някого"
или
- "имам малък свой бизнес, ще ти помогна първите месеци с малка месечна сума"
или
- "предлагам ти работа от в къщи през първите месеци след раждането, така че  да изкараш малко пари, които да имаш за бебето"

" Човешка солидарност" забелязах. Да я сринат колко е смотана да допусне тази ситуация и колко зле ще й бъде после.

Това в духа на очакване на коледните празници, на раждането на доброто ..

# 446
Напротив, авторката в първия си пост казва, Че Ако го задържи, ще трябва да се прибере при техните. Това за мен означава, че не е сигурна все още. И последното й изречение, че търси подкрепа или ако има различно мнение желае да го чуе!
И къде е проблема не разбирам? Всеки изказа своето мнение, обаче само едните са прави, а другите не показаха подкрепа. Ами хайде помогнете й с каквото можете, тези, които я подкрепяте да е самотна майка. Нещо и вас не ви видях да предлагате помощ, освен, давай бе, ще се оправиш. На гол гъз.... Знаете го нататък.

# 447
  • Далечният изток
Аз в най-първия си пост казах, че решението зависи само от нея, но да знае, че сама ще си носи отговорностите и да разчита само на себе си.
От това повече не мога да дам. Нито мога на една непозната да кажа - абортирай, нито - раждай. Всеки си има глава на раменете да си преценява кое го устройва, кое не. Някои обаче прекалиха с размахването на пръсти, все едно става въпрос за техните дъщери. То ѝ се караха, то обиждаха... Ако можеха, щяха и да я шамаросат.
Авторката мисля, че вече сондира достатъчно мнения.

# 448
На тема със заглавие "Бременна и сама" , не прочетох нито едно мнение, което, дори да е в дисонанс с авторката, да напише нещо от рода на:
мога да ти помогна малко с...

Авторката 15 пъти написа, че има 18 висши образования и 10 работи и допълнителни пари от трето място и работещи родители, които ще и помагат и се тросна да не и броим парите. Не са и парите или дрешките проблема, а това, че бившият не я иска.

# 449
Валери, в тази тема не усетих да се търси материална подкрепа. Жената написа, че има три работни места. От постовете й оставам с впечатление, че тя просто споделя своята ситуация, търси морална подкрепа, съпричастност и съвети от други жени и майки. Което е нормално. Бременните жени не трябва да бъдат нападани, а подкрепяни и окуражавани, каквото и да решат.

И не е нужно да сме минали по същия път като тях, за да ги подкрепим в пътя, който те, надявам се с разум и отговорност, СА ИЗБРАЛИ ЗА СЕБЕ СИ.

И аз се чудя как зрели жени и майки нападат зряла жена като тях, но изпаднала в трудна ситуация. Това, че много от вас не биха подкрепили дъщерите си в подобна ситуация, не означава, че нейните родители не биха го направили. Има много хора, които го правят и са щастливи от това!

Много ми се иска този форум да си остане място за споделяне и подкрепа, а не за обиди и нападки, още повече към бременни жени!

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 19:13 от Radilena

Общи условия

Активация на акаунт