Бременна и сама

• 15 836
  • 567
  •   1
Отговори
# 210
Тук и двете "деца" не са готови. И двете питат/чакат мама и тате.

Дано мама и тате на двете страни да имат равни права при обсъждането, щом "децата" не могат да се справят сами.
Жалко ще е ако (както ми се струва), тези на осеменителя се окажат с по-"равни" права.

# 211
  • София
Тук и двете "деца" не са готови. И двете питат/чакат мама и тате.

Дано мама и тате на двете страни да имат равни права при обсъждането, щом "децата" не могат да се справят сами.
Жалко ще е ако (както ми се струва), тези на осеменителя се окажат с по-"равни" права.

Нищо чудно, ако са привърженици на традициите.
Макар че като се намесят и родителите, независимо от чия страна, положението не е добро.

# 212
Самата идея за аборт ме плаши ужасно. Просто ще потъна психически. Колкото и слабохарактерно да звучи. Повече бих се справила да си гледам сама детето, но в главата ми минават и повечето от мислите, които тези, които са “против” споделят.
Всъщност тук вече си написала какъв да е резултатът от чуденето ти.

# 213
  • Варна
Не давам съвет за или против аборт. Само ще кажа, че според мен това да задържиш един мъж с дете против желанието му е пирова победа. Обаче повечето жени го разбират това след години, когато порядъчно са се намразили с въпросния мъж и детето вече расте в кофти семейство, а едни чудесно години от живота им са се изпарили.

# 214
Аборт и си продължаваш живота. И друг път не забременяваш от случайни познати.
Scream

# 215
Аз вече клоня към консултация с психолог да препоръчам.

# 216
Мацката отказва да мисли рационално. Първо пише темата с обосновка, че не знае какво да прави, търси съвет, ама после се решила да ражда. "Дано не ви се случва" на мен ако ми се случи да забременея още на следващия ден ще съм в клиниката, и това е дори ако детето е от дълга, ползотворна връзка. Това на 20-29 да имаш деца е абсурдно, но нормализирано в България. Авторката очаква утре Ромео да размисли и да заживеят дълго и щастливо. Но родителите на Ромео ще предложат аборт най-вероятно. "Имало и друг вариант" ми то само това остана извън тези 3, които са му били споменати. Дано успее да отгледа детето сама. Пожелавам и късмет.

# 217
Абсурдно било на 20-29 са имаш деца? Теб май не те слуша много главата.

# 218
Абсурдно било на 20-29 са имаш деца? Теб май не те слуша много главата.

Погледни в Западна Европа средната възраст на раждане. Само в Източния блок бързаме да раждаме няколко години след като завършим гимназия 😁. Главата не ме слуша, но поне не живея с мислене отпреди век

# 219
Мда, погледни само Европа в каква прекрасна демографска криза е.

Пикът на фертилитета на жената е на 25 години, най-нормалното нещо е да родиш преди 30.

# 220
Не е абсурдно да се ражда на 20-29,абсурдно е безразсъдството на авторката.

# 221
  • Варна
А, то пък за всичко да гледаме Западна Европа. Какво знаеш за посещенията по психолози там, от жени дето реват, че са можели, но пропуснали момента за деца? И за кое време говориш, ровила ли си да прочетеш, че в момента има точно "завръщане" и то не от малцинствени групи.
Мислех, че се е приключило с това сляпо възхищение "те на Запад".

# 222
  • София
Интересно тогава защо в средата на големите ми деца, които са родени и живеят точно в ЗЕ и са образовани и работещи, младите хора гледат да имат първо дете точно между 25 и 29 за жените и 27 до 32 за мъжете.

# 223
Не мога да си представя как авторката ще седне  срещу майка му и баща му и те ще започнат благо, благо “виж сега моето момиче, я тук да ти уредим едно абортче, ние плащаме” . Безумно е родителите да го оправят, на този ми акъл няма да се съглася на среща, да си гледат работата с техните варианти.

# 224
Тя каза, че ще се срещат само двамата.

Общи условия

Активация на акаунт