Бременна и сама

• 15 752
  • 567
  •   1
Отговори
# 255
Жената вече е написала, че иска да роди и още в първия си пост тя пише, че не търси съвети, а просто споделя. Пише също, че ако направи аборт ще й е по-тежко, отколкото ако роди и го отгледа.

Аз пиша, че ако роди - може да се справи, както и много други се справят. Това е. Всеки сам си преценява.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 22:07 от Radilena

# 256
Ще се справи по- добре от доста други.
Да допълня само.
Като чета колко трудно се гледа дете, и се замислих дали съм раждала. 😀

# 257
  • Бургас
Детето е желано от нея и тя вече го обича - това е достатъчно, това е взето решение.
Има щастливи двойки с бебета, които се разделят след кратък брак и пак майката поема грижата по детето. Така, че няма гаранция за нищо. Много ми харесва тази мъдрост ли е, какво се води, все тая:
Тръгнеш ли, пътят се появява.
Ще се намери начин да се отгледа детето.

# 258
  • Melmak
Авторката яко е нахлупила розовите очила. И аз съм съгласна с Мария Кюри. Авторката очаква помощ от родителите си, ама е хубаво конкретно да говори с тях каква точно очаква да е помощта. Финансова, да отглеждат, възпитават, карат на дг сутрин? Само като си представя 700 лв майчинство втората година.. лошо ми става. 27 годишна ще легне на техните..

# 259
Трима работещи.
Ще го отгледат с кеф.

Чакаме офертата на другия клан. Може да предлагат апартамент и гледачка 😉

# 260
  • София
И кой ще го гледа, докато тримата работят?

# 261
  • Melmak
Трима работещи, ама родителите й са отгледали детето вече. Не бива да им се вменява, че са длъжни и внучето да отгледат. Плюс недай си боже да загуби някой от тях работа или да се разболее. Човек трябва да може да разчита на себе си.

И пак казвам, драмата тук е друга - желанието на авторката да омагьоса осеменителя за да си играят на семейство.

# 262
И кой ще го гледа, докато тримата работят?
Е, един ще го води на градина, друг ще го прибира, ако е само с бащата е един индивид по- малко, ако говорим за възможности

# 263
О, да. Родителите й ще подскачат от щастие, че 27 годишната им дъщеря се връща вкъщи бременна и без мъж и очаква от тях да й помагат, разбирай издържат. Блазе им просто!
Разбира се, че ще сме много щастливи - детето ми ще има дете. Двойна радост на квадрат.
Надценявате бащата. Той вече е дал най-важното. Ролята му след това е нещо средно между гарнитурата и подправките в храната - по-вкусно е, но може и без тях. Шегувам се. Като знам средностатистическият българин колко помага в отглеждането, особено в началото. Горе-долу жената трябва да обслужва и него.
Даже има предимства - няма свекърва, която да дразни детето ми. Няма да искат да им се поднови името, щото нали това им се полага по право.
А издръжката е битовизъм - не може да сравнявате парите с внуче.  Колкото има толкова, по-важно е да е обичано.
И да, познавам много баби останали без внучета. Кажете на тях колко е лошо да имаш внуче. Едната все се надяваше, че синът й е направил бебе и се е чупил. Надяваше се да ги потърси някое изоставено дете. Това не се случи.

# 264
Ние се опитваме да я накараме да свали розовите очила и да помисли добре, вие й обяснявате колко е лесно да си самотна майка, легнала на гърба на родителите си и чакайки Пешо от Люлин да се сети, че е баща и да плеснат щастливо с ръце. То,на много семейства, дето са двама им е трудно, камо ли на влюбената авторка сама.

# 265
  • София
Градина? Градината е след 3. А преди това?

# 266
  • Melmak
Божеее, как не ми беше хрумнало по-рано!!! Ако не искам свекърва, раждам от първия срещнат!

# 267
Градина? Градината е след 3. А преди това?
Не те разбирам. Ако е само с бащата, как се случва?
Пак боледуват децата, ходят на ясла, оцеляват като двойки с малко дете. Да не говорим, че бащата може да е тотално абдикирал, мързелив, или безработен.
Не е толкова страшно трима възрастни да гледат малко дете, особено когато е с любов.

# 268
  • На изток от Ада
Тя също да говори с родителите си, както той уж с неговите. Да го обсъдят.
Аз не бих се виждала с онзи , без значение с кой е говорил и кой слушал!
Без значение какво реша !

# 269
  • Melmak
Проблемите в такава ситуация са - баба и дядо не са в роля на татко. Татко е родител, баба и дядо не са. Супер ако имаш баба и дядо, ама не могат да компенсират бащата.

Бабата и дядото са възрастни хора с характери, характеропатии и свои разбирания. Ходете поживейте ей така с вашите 2 дни. Да видим дали няма да ви ядосат за дребни неща, да им се изнервите. Със сигурност ще. Може да ги обичате много, но ще им се дразните, защото навиците са различни. Да живееш с партньор няма нищо общо на това да живееш с майка си и татко си, като гониш 30.

Тя хубаво ще е в майчинство, но то някога свършва. Мисля, че е абсурдно да очакваме, че тя се връща на работа на втората година и това дете един вирус няма да изкара. Баба ли ще взима болничен да го гледа?

Общи условия

Активация на акаунт