Бременна и сама

• 15 725
  • 567
  •   1
Отговори
# 405
Мъжът, доколкото разбрах, те е зарязал преди да разбере изобщо, че си бременна, защото не желае да е с теб. Детето не го е очаквал и не го е искал. Според мен и двамата не сте мислили много-много като не сте се пазили. Не сме го обмислили и решихме да не се пазим не е осъзнато желание за бебе.
Но тази реплика много ме втрещи как се опитва да те манипулира да направиш аборт като ти обяснява, че може би, някой ден, догодина....:
Дори ми каза, че след година ще се видим пак и ще видим дали може да пламне нещо, тъй като в мен виждал страхотна жена и потенциална и способна майка.
Изключително манипулативен тип, незрял и глупав, а и още слуша мама.
Изборът да запазиш детето си е лично твой, но аз не бих го търсила повече и бих си го гледала сама.

# 406
Много станаха черни краските!
Имам приятелка, останала без баща на 8 месеца. Майка и се справи с помощта на бабата и дядото, после и друг мъж си намери. Момичето вече е майка със стабилна професия.
Никой не може да е сигурен, че го чака безоблачно бъдеще.
Имам и друга позната, която беше от тези с перфектните на пръв поглед семейства. За жалост мъжът и я изостави, намери си любовница, взе и детето и сега жената гледа сама болната си майка и вижда детето си уикенда. С парите едва смогва. В началото мъжът и звездите и сваляше, сватба за чудо и приказ, после детенце.
Добре, че не знаем всичко, което ни чака, че изобщо нямаше да се раждат деца.
Авторката е на 27г, не е малка, сама ще си носи кръста, тъй че няма какво да я хапем, че взела грешно според нас решение или да и се смятат доходите, възрастта на родителите и потенциалните нови мъже на хоризонта.

# 407
Много оптимистични примери давате много от потребителите, но за мен голям проблем е, че детето още СЕГА е НЕжелано! Без значение какви ги плете и плещи на по-късен етап, той вече се е издал, категорично го е казал и показал. Не желае нито детето нито авторката, още преди да се е родило. Да обречеш отсега детето си на лоша или никаква връзка с баща си е крайно вероятно да създаде проблеми! Също куп примери как можело да не е толкова страшно и трудно. НО в съвкупност с горното е много по-вероятно да е трудно и болезнено. За мен е необоснован риск предвид отношенията им и възрастта й да ражда сега. Не мога по друг начин да го обясня. Наивна е,  и двамата не са достатъчно оправни и зрели да посрещнат бебе в тази си ситуация. Без значение какъв велик 4-ти вариант ще й предложи. Изобщо да слуша вариант 3 ли беше как можело да се оправят нещата ми е долно и обидно. Ама тя лапва въдицата. Ще бере ядове с този, ако го остави по какъвто и да е начин в живота си, дори само чрез детето.

# 408
Хм, като за 27-годишна по-скоро съм ЗА детето и голям шут на баща му, ама такъв, че никога да не го виждам и чувам. И никакво припознаване, никакво!
Според мен не е редно така - добър, лош, това е баща му и детето има право да знае кой е. То и без това ще пита като порасне.
В някои държави мисля даже не разрешават така - защото без баща (примерно починал) държавата трябва да плаща социални на майката, а като има жив и здрав баща гонят него да си плаща издръжка, за да не тежи на държавния бюджет - което не е редно, ако има баща с доходи. Като е правил дете, отговорен е до 18 г. за него.

Относно самия казус, мисля си сега ако моята дъщеря (тийнейджърка) ми иска да се върне в къщи след като вече се е изнесла и е станала самостоятелна, а аз и жена ми си чакаме пенсиите... и да ни натресе да гледаме бебе, защото много се била влюбила в някакъв нехранимайко. Ще трябва хубаво да си помисля. Естествено, детето си на улицата няма да оставиш, ама не е и хубаво пък да го възпиташ "каквото и да направиш маме, за теб винаги ще има място и издръжка тук, така че недей много да го мислиш и да поемаш отговорност за постъпките си"

Криско, типично мъжко мислене, най-сетне се отървах от децата, жената само мене ще обслужва, екскурзийки където ми харесва,после  фасони за организацията, фа сони за храната, аз пица кога съм ял, примерно в Италия😀 Ами предпочитам бебешко дупе да бърша, отколкото фасоните на дъртото мъжле да търпя. Ама мъжете как чакате да се пенсионираме дружно, и ние да сме вечно обслужващ персонал на господаря, щото добутал до пенсия, и защото ние не сме работили, хайде не ги разправяй тези.

# 409
  • Melmak
Детето не е желано, нито авторката е желана.
Обаче той се опитвал там нещо да й дрънка как след година не знам си какво. Даже и дете няма да повярва на тия приказки. Авторката още вярва в Дядо Коледа.

# 410
Стеана, много ме кефиш! Яко чувство за хумор имаш! Браво!

# 411
Според мен най-важно е детето да е желано от майка си. Щом тя ще го ражда и гледа. Това, че е нежелано от бащата, не е определящо в случая. Адски много неща в живота са най-вече въпрос на желение.

Авторката се ужасяа от аборт, значи ще си го гледа и това е. Ако има и акъл, няма да се занимава с бащата занапред. Времето ще покаже.

# 412
  • Melmak
Иска бебето, защото иска бащата.

# 413
Освен да припознае детето или да не го припознава, а аборт явно авторката не иска, не виждам какъв ще е този 3-ти вариант. Идват ми само някакви притеснителни мисли. Аз бих отишла на срещата с някой роднина от мъжки пол да ме чака в колата, ей така, за всеки случай.

# 414
Steana, всички не сме като теб. Аз искам да се наслаждавам на живота с любимия ми мъж. Да пътуваме и да си харчим парите с кеф и за нас. Бебешко дупе не искам да мия, да го правят майка му и баща му.

# 415
Мда, и мен ме вълнува какво са измислили мунчо и родители.

# 416
И аз се чудя какво чета. Grinning Тя си описа ситуацията: ИМА доход и работа, гъвкава, която позволява явно отсъствия, има загрижени баба и дядо, които искат да помогнат. И всичките сте: Абортирай, абортирай, абортирай! Как въобще се раждат деца в тая държава не знам. Само, ако всичко е перфектно явно. Прекалява се много с тоя натиск.

Аз съм зачената в брак, желано дете. Баща ми тотално е абдикирал и ни е зарязал (след поредица изневери) с мама, когато бях на 2.5 г. Живяхме с баба и дядо, а мама за разлика от авторката не беше с гъвкава работа и нямаше висок доход. Обичана съм много от баба и дядо, живяхме скромно, но добре, до ден днешен ми липсват. По вашата логика аз съм най-ужасната грешка на майка ми. Да ви я дам освен да я питате дали съм й провалила живота. Grinning И дали щеше да е по-щастлива да ме абортира.
Жената (айде момичето, нали до 30-35-40 сме момичета всички Grinning ) иска да си роди детето. Тоя всеобщ хор: махай го! е нереален за майчински форум.

# 417
Ние казваме, че НИЕ не бихме го оставили това дете, а на нея казваме да си опича акъла и да свали розовите очила. Кое не е ясно, не разбирам!

# 418
Криско, типично мъжко мислене, най-сетне се отървах от децата, жената само мене ще обслужва, екскурзийки където ми харесва,после  фасони за организацията, фа сони за храната, аз пица кога съм ял, примерно в Италия😀 Ами предпочитам бебешко дупе да бърша, отколкото фасоните на дъртото мъжле да търпя. Ама мъжете как чакате да се пенсионираме дружно, и ние да сме вечно обслужващ персонал на господаря, щото добутал до пенсия, и защото ние не сме работили, хайде не ги разправяй тези.
Олекна ли ти сега, като си изкара на мен каквото си насъбрала на мъжа си?

А на моята дъщеря съм й го казал отсега - хубаво си опичай акъла, деца се гледат в любящо и здраво семейство, ако мислиш да ме правиш дядо и аз да гледам детето ти вместо старините си, няма да стане точно така, иначе за помощ винаги може да разчиташ, но само това - помощ, а отговорността си е твоя.
И тя каза оффф, баща ми, сега лекции ли ще ми четеш Simple Smile Не знам дали разбра въобще. Но ще повторим разговора някой ден пак, особено като порасне и се изнесе от нас и тръгне да живее с мъж.

# 419
  • Melmak
Steana, всички не сме като теб. Аз искам да се наслаждавам на живота с любимия ми мъж. Да пътуваме и да си харчим парите с кеф и за нас. Бебешко дупе не искам да мия, да го правят майка му и баща му.

Ох, един човек да го каже!

Освен да припознае детето или да не го припознава, а аборт явно авторката не иска, не виждам какъв ще е този 3-ти вариант. Идват ми само някакви притеснителни мисли. Аз бих отишла на срещата с някой роднина от мъжки пол да ме чака в колата, ей така, за всеки случай.

Този сега нали се е съветвал със старейшина в семейството. Вече историята придобива индийски привкус.

Гугъл, това дете е отхвърлено от единия си родител още в зародиш. Животът на майка ти сигурно щеше да бъде друг, ако баща ти беше баща на място. Понеже много родители се разделят, но бащата продължава да е такъв за децата си. А колко сълзи е изплакала майка ти, колко жертви е направила, само тя си знае. Хората умеят да се успокояват “ето, отгледах прекрасна дъщеря”, нищо че (тук са всичките трудности, гадости, лишения и тн).

Общи условия

Активация на акаунт