Нашите second hand находки - тема 51

• 75 273
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Някой знае ли какво се случва с веригата Зиг Заг? Посещавала съм магазините им в различни градове още преди 10-15г. Последните 1-2-3 години постоянно сменяха ценовата политика, ту качваха цените, ту ги връщаха обратно, а сега направиха и две зали. Хващала съм ги по няколко месеца да въртят една и съща стока. Затвориха обектите във Варна, Стара Загора, София... останали са само магазините им в Пловдив и Бургас. Явно вървят към фалит, макар че пестят от отопление зимата и охлаждане през лятото, а на зареждане е пълно с хора и няма места по съблекалните. На мен ми харесват заради огромния избор от дрехи и подредбата по цветове. Ще е жалко ако затворят и останалите магазини.

# 181
Зиг Заг затвориха ли на ''Княз Борис'' в София?Аз отдавна спрях да го посещавам заради високите цени.Шиковете и те станаха скъпи с тяхната никаква стока.Остана ли ''Мания'' с падащи всеки ден цени?На бул.''Сливница'' вече е фюжън.

# 182
Зиг Заг окончателно затвориха в София!
Маниите се редуцират и накрая ще останат смрадливите арабски магазини, щото в другите е "много скъпо".
За кой да просъществува гласуват клиентите, в политиката и държавата ни е същото.

# 183
Абсолютно. Поне при вторите употреби пазарът се саморегулира. Очевидно.
За мен например е пълна мистерия кой купува "аутлет" скъпотиите на Мания в магазините. Имаше лятото детски маратонки за 130 лв, в сайтовете бяха по 69. Но явно все пак има кой да купува, щом дори увеличават зоните с аутлет за сметка на втората употреба.

# 184
Тия аутлет зони са спекулация! Купувала съм сутиени на 10-12 лева, айде, нови с етикет. Но останалото...по-скъпо от редовен магазин..

# 185
  • Somewhere far away
има хубави намалени пуловери сега точно от аутлет-а.

# 186
Абсолютно. Поне при вторите употреби пазарът се саморегулира. Очевидно.
За мен например е пълна мистерия кой купува "аутлет" скъпотиите на Мания в магазините. Имаше лятото детски маратонки за 130 лв, в сайтовете бяха по 69. Но явно все пак има кой да купува, щом дори увеличават зоните с аутлет за сметка на втората употреба.
И за мен е много учудващо това,което виждам-вечно има хора,които се суетят около зоната "лов за ноходки" ,а цените там са до небесата.Не съм търсила в интернет цените им,за да сравня,но ето,че вие пишете,не си заслужават,даже идват по-скъпи.🤷‍♀️

# 187
Ей сега ще паднете от смях Joy Поне с мен така стана. Засилих се на обяд към Мания на Сливница и Зала Б. Вече зала Б ... няма Joy Станала и тя А, а ценоразписът нов

Говорих със служител. Така щяло да е и февруари включително в повечето магазини от веригата, а от март се връщат на старата схема. За зала Б не се знае дали ще я има. Много го мразя този израз, ама "толкоз за" каузата им с въглероден отпадък, бърза мода и тн.
Иначе първата седмица е 100% ново зареждане, а след това две седмици допълват по рафтовете.

Та в този ред на мисли, моля, препоръчайте ми магазин по Стамболийски, в който продават детско и зареждат на седмична база. Приемам препоръки и за Люлин, и Света Троица.

# 188
Не знам, то май всички са на месечно зареждане.
Ама то значи става както беше преди на Димитър Петков, една зала с месечен календар.

# 189
Ами те губят. Или поне мен губят. Все си намирах повод веднъж седмично да вляза в магазина и оставях около 50 лв. Сега явно ще е веднъж месечно. Като за януари вече явно мина ходенето ми и оставих впечатляващите 4,50 лв.
Помня, че като имаше Мания в халите, бяха пробвали една тъпотия, която се прероди във фюжъна в някакъв вид. Тогава всеки вид артикул беше на фиксирана цена без значение от материята или размера. Много бързо се върнаха към килограмите.

# 190
Минах отново през Четирите сезона, който днес има зареждане, с идеята този път да търся мъжка, вълнена, малък размер - блуза.
Намерих при мъжките черно полуполо от мохер и вълна, кашмирена дамска жилетка с качулка,  дамска жилетка от памук и коприна с набор на гърба, плюс една мъжка памучна блузка с дълъг ръкав (за под вълната).
Отделно взех всякакви пастелни и неутрални цветове фина прежда - мохер, на която се надявам да измисля предназначение, без да се налага да плета..
Всичко ми излезна 23 лв., няма как да не съм доволна, освен това ще подаря половината неща, което още повече ме радва.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 17:44 от anonymiss

# 191
Чудя се как съществуват тези магазини с цени почти като за нови дрехи?! Аз отдавна не ходя, дебна абаут ю, фешън дейс и с ваучери и намаления има доста изгодни неща. Е, вярно не са като едно време по вторите употреби, но миналата седмица поръчах дънки Левис за 53 лева и чанта Келвин Клайн за 60 лева. На ново зареждане в Манията ако се добера до тях ще са по 40 сигурно. А дали ходят още прекупвачите на тези цени? Преди се редяха на опашка в тази Мания на Димитър Петков.
Винаги се радвам като видя някоя от вас да качва находки по 1/2/3 лева. Аз за съжаление не попадам на такива.

# 192
  • София
Жестока Michael Kors чанта си взех от Мания за 40лв , оказа се после с гугъл търсене ,че реалната и цена е 600 + лв ,

# 193
Къде има прежда

# 194
В 4 сезона ги пускат, но не всеки път. Аз вече два пъти зимата улучвам, там където слагат шаловете - в кошовете, като и те са на кг, а има много хубави и са доста леки.

Общи условия

Активация на акаунт