🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 11 (24.11 - 01.12)

• 41 634
  • 1 008
  •   1
Отговори
# 255
  • България
На Дзами паделборда как се озова обратно на брега, докато Дзами налучкваше пъзела?
Не го беше завързал и вълните го отнесоха. Берке си го завърза и после май забрави, че е вързан  ( трябва да го изгледам пак, но мисля така беше)
Коментирам за адекватната помощ, защото мисля, че при този вариант трябваше да плува до брега и да го върне или да лепне този на Жорката ( не знам дали е позволено, но нали няма правила Simple Smile )

Значи Дзами печели приза най-неадекватен в игра - половин час реди пъзел, остава без превозно средство! Бих оставила служебно второ място за Жорката заради тази издънка. Жорката така се беше оплел в пъзела, че и Митов не можеше да му помогне. Толкова ли са трудни тези пъзели? Аз обожавам игри тип Судоку и Махджонг.

Жорката и Дзами на пъзел са много memeable. Жоро и Дзами, злодеите на сезона, се мъчат под жаркото слънце да редят пъзел, а Митов като супермен пристига с бясна скорост и ги спасява.

# 256
Скрит текст:
На Дзами паделборда как се озова обратно на брега, докато Дзами налучкваше пъзела?
Не го беше завързал и вълните го отнесоха. Берке си го завърза и после май забрави, че е вързан  ( трябва да го изгледам пак, но мисля така беше)
Коментирам за адекватната помощ, защото мисля, че при този вариант трябваше да плува до брега и да го върне или да лепне този на Жорката ( не знам дали е позволено, но нали няма правила Simple Smile )
Значи Дзами печели приза най-неадекватен в игра - половин час реди пъзел, остава без превозно средство! Бих оставила служебно второ място за Жорката заради тази издънка. Жорката така се беше оплел в пъзела, че и Митов не можеше да му помогне. Толкова ли са трудни тези пъзели? Аз обожавам игри тип Судоку и Махджонг.

Жорката и Дзами на пъзел са много memeable. Жоро и Дзами, злодеите на сезона, се мъчат под жаркото слънце да редят пъзел, а Митов като супермен пристига с бясна скорост и ги спасява.
[/quote]

Съгласна и с двете удебелени.

Първо правя уточнение, че аз на падъл борд съм като египетски йероглиф ( да онагледя, ей този тук отбелязания), обаче Дзами на падъл борда ми беше много комичен и направо за меме Grinning

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 11:47 от count(ess)_horror4e

# 257
Алекс от един заспал паток се превърна в наперено петле. Много ми е арогантен, канадската борба и филостването след това пак бяха трагикомични. Виктор Митов ми изглежда като наивен добряк, грам не се усети какви ги набърка. Ще стискам палци на Жорката, не искам да си тръгва още.

# 258
Пъзелът е съвсем елементарен. Решението е в малките квадратчета, които трябва да се подредят едно върху друго, за да може да се освободи място за големия квадрат по средата.
На всичкото отгоре и в двете двойки след Митов и Миро остана решен пъзел за пример и пак не можаха да схванат как да го наредят. Ако бяха просто блокирали от напрежението, един бърз поглед към решението щеше да помогне. Тук ясно се видя, че не става въпрос за блокаж. Просто мисълта не тече.

Венци наистина с право се засегна, но разговорът беше много нелогичен - от "искам да играя" изведнъж стана "няма страшно да кажеш, че това не е твоята игра". Оставам с впечатлението, че дискусията е отрязана и в отрязаното Миро е обяснявал за силните и слабите страни и че играта не е за да се хвърлиш през глава в нея, а добре да прецениш качествата си, преди да се впуснеш в нещо.

Митов е като слон в стъкларски магазин. И при Жорката беше неадекватен ("идвам да проверя дали още имаш храна"), а при лагер 3 пък съвсем. Не е глупав човек, но няма никакъв усет и такт.

Вера ми олекна с това "признат грях, половин грях". Само на когото не се е случвало, той не знае колко е гадно чувството да разбереш, че са ти тършували из личното пространтсво без разрешение. Няма оправдание такова нещо, а те дори не се извиниха - или съм го пропуснала? Само си признаха и омаловажиха случката.

# 259
Хубав епизода и изобщо развитие на Играта, но и имам гореща молба към екипа за следващия сезон - моля ви, без толкова дълги епизоди. И с дълги епизоди, пак ще го има усещането у зрителя или оправданието на някой участник, че не всичко е показано или показано изкривено.

Хареса ми играта снощи. Не мога да повярвам колко играчи, от уж по-интелигентните, забиха на пъзел, който редовно го дават в подобни формати. Миро и Виктор М. просто отвяха останалите участници.
При всичките ми симпатии към Венци, от заявените от него умения, щеше да закъса много сериозно на пъзела. Той коментира ли играта след приключването ѝ или продължи да бъде обиден? А Алекс вероятно щеше да е първи в групата си. За последния съм склонна да приема, че воденето на ежедневни леки му разговори е досадно и проблемно. На синхроните се чудят какво да изкопчат от него и накрая го питат неща, така че да завие към семейството си. Но за Ванеса категорично трябваше да използва друга дума.

Забелязахте ли в началото на епизода, когато Георги разточваше питките, колко по-бавно говореше, когато ръцете му бяха заети и не можеше да "говори" и с тях. Беше друг човек. От толкова много лица, бях забравил, че има и такова.

За Митов писах наскоро, че е агънце и снощи го потвърди безапелационно. Много добър в логическите елементи на игрите, явно интелигентен, но социално е много зле. Мъчно ми е за него.

А как Миро върна услугата на Гогов ме изкефи максимално!

Безкрайно съжалявам за ежедневното страдание, през което преминават Мая и момчето ѝ.

Гледам очите на Дзами - винаги студени, няма топлинка в тях, пресметливи, хитри. Не е играча, за когото ще се радвам да спечели.

# 260
Ако някой иска да пробва пъзела, оставям линк отдолу. Има най-различни конфигурации, не знам коя са използвали продукцията Simple Smile

https://josephpetitti.com/klotski

# 261
Вчера имаше линк към интервю с Миро, в което споменава и Стоте гривни и разочарование, свързано с участието му. Мислех, че съм си го записала, но явно не съм.
Има ли някой възможност да го пусне отново?

# 262
Вчера имаше линк към интервю с Миро, в което споменава и Стоте гривни и разочарование, свързано с участието му. Мислех, че съм си го записала, но явно не съм.
Има ли някой възможност да го пусне отново?
https://www.youtube.com/watch?v=n8NqAsMCEIk

# 263
Сега аз си знам, че съм от тези в бавния лагер, но за мен лично не смятам че пъзела е елементарен.
Аз сериозно бих се запънала.
За мен ако не си го тренирал често и едва ли не научил наузуст ходовете на комбинациите, няма как толкова бързо да го измислиш и то под напрежение.

Друг е въпроса, че не са се подготвяли, това е ясно.

# 264
Пъзелът е труден, ако сбъркаш в началото се заключваш и понеже нямаш "reset puzzel" бавно става

# 265
  • България
Променям си мнението за пъзела - труден е и изглежда нерешим на пръв поглед. И с преписване не можеш да се оправиш.

# 266
  • София
Благодаря за линка, преслушах интервюто на Миро - както са писали и преди мен, каза, че е излязъл от предаването с голяма психическа травма и още се възстановява, разочарован е много. Другото, което ми направи впечатление - взел е много набързо решението да влезе, като дори не е казал на съпругата си. Това ме навежда на мисълта, че като нищо може да има нещо вярно в нашите спекулации, защото за Симеон се знае, че е бил на кастинги, Миро явно - не. Дали е възможно в момента, в който се е разбрало, че тати няма да влиза, да са предложили fast track на Миро, но с уговорката, да не играе за себе си... Не знам, започвам да се замислям за подобни сценарии с отвращение.

# 267
  • София
Не знам дали някой не го е коментирал вече, но сега се загледах във вчерашния епизод (и то във един уж от "пълнежите" на епизода: всичките сцени за храната на лагер 2) и ми се струва, че не случайно ги показаха толкова подробно. Та имам следната теория:
В интерес на продукцията и развитието на сюжетните линии на края е Жоро да отпадне днес, като след това ще видим другите два лагера като лешояди да се нахвърлят върху оставащата храна и така да се разгори финална "война" между племената. Може и да греша, но поне според мен така ще се навържат нещата. Ако пък от продукцията не са се сетили за този вариант, а вместо това да държат сума ти храна във сейф, докато останалите се гърчат от глад, то или и те (като едни други) са садисти или просто следващия сезон трябва да си сменят всичките редактори и сценаристи

# 268
Вчера, от синхроните на Жорката и факта, че остана на битка за отпадане, някак едно вътрешно гласче ми проговори, че може Жоро да е отпадналият злодей.
Хич няма да съм доволна от подобна развръзка и дано не съм права, но тези синхрони... Като "разкаяние" може да се приеме, че Жорката вече не му е за победата, той си е постигнал негова си победа и най-важното е дзена.
А и Вера никак не ми е интересна и заради нея да се лиша от Жоро, мне. Той дори и в "кротките" си периоди е в пъти по-забавен и сам по себе си е цял лагер, я колко личности съчетава в едно Grinning

За Миро... не знам, не знам. Логично ми прозвучаха вашите доводи, че е вкаран като компенсация заради Гюров-старши. Ама пък Миро не ми изглежда такъв човек, ако е имало такава уговорка, защо се е съгласил?

Дано стане ясно, че ме зачопли.

Мая има голям респект от мен! Майче, пожелавам ви много здраве и сили!

# 269
Гледам епизода от вчера.
Георги си е сменил пола и е кацнал на Филипините директно от вселената на Дюн и по-точно от "Говорещите с риби".
Виктор Митов счупи тъпомера с излишните си маньоври. И се забавлявам на подбора на кадри Joy Дзами казва, че времето на острова за Митов приключи и виждаме следното subliminal message:

Общи условия

Активация на акаунт