🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 11 (24.11 - 01.12)

• 40 481
  • 1 008
  •   1
Отговори
# 780
  • Другата България
Тази вечер защо пантерките придружиха Митов до диска?

Защото една гривна ще владее 97% от диска
На мен ми минава мисълта, че ако наистина мимоландовци се разцепят и част от тях заиграят с Гошо, то човека с едната гривна може и да е той.

# 781
Мимоландия вече е разцепена и то не от днес. От едната страна е Венци, който, най-накрая, взе да осъзнава къде се намира, от другата страна е Бистра, а Мая се опитва да балансира, но няма как да е с всички. И, разбира се, Миро и Алекс оформят третата група в лагера. И това е видимо от много седмици насам.

# 782
Нека има разместване, поне да не е скучно и предвидимо.

# 783
Лично аз не виждам някакви генерални промени в Миро, освен че се е сближил много с Алекс. Целта си остава същата - Венци, Алекс и Бистра на финал. Разликата е в стратегията за постигане на целта и в способността да се разсъждава с отчитане на всички променливи.
Миро предпочита да се взимат решения, които са с минимален риск или с най-голям потенциал за успех в дългосрочен план, а тук-там някой не успява да го разбере.
Очаквано не разбраха и какво се променя в стратегията, след като научиха новите правила. Венци поне си каза, че ще му трябва време да премисли. Мая от друга страна вече върти мрачни мисли за предателства.
Ще бъде много жалко, ако 5 души с еднаква цел се провалят поради съмнения. Вече го гледахме това с Киро и неговата коалиция. Единствено той нямаше други уговорки, а всички бяха убедени, че той е предателя.

# 784
Мнението ми изобщо не съвпада с повечето коментари тук за Миро и Алекс Open Mouth Наистина ми харесва, че мислят върху играта, а не правят неща за пред камерата и какво ще си помислят зрителите. И двамата са хора с кауза и искат да подобряват света около себе си, това е доста красноречиво за това какви са навън. Миро много ми харесва като човек, ще се радвам да не стане бушон, а да играе за себе си. Абсолютно нормално е в хода на играта да си промени фаворитите. Според мен в началото е видял Бистра като много достойна, защото се впускаше в игри супер смело, но после е усетил егоизъм или може би желанието да използва триковете на Мая, или нещо друго го е отблъснало. От друга страна, Алекс има подобна визия за играта и най-вече има благородна кауза, за която му трябват пари. Вероятно заради тези причини Алекс му е станал фаворит за финалист. Както при Миро, така и при Алекс, виждам искреност в желанието да се задържат всички от лагера заедно възможно най-дълго и да са тримата (Алекс, Бистра, Венци) на финал. Естествено, това помага и на личната цел на Алекс да спечели някакви пари.

Стратегиите на Алекс и Миро може би не се разбират от всички. Те смятат как ще е най-добре, за да има трима финалисти от лагер 3. Алекс да е първи, защото има много повече гривни от Бистра и така не ги губят, но Бистра да е втора, за да няма риск тя да отпадне и Миро отново поема риск играейки на елиминация.

Но пък играта не е отборна и според мен Миро и Алекс ще се прецакат докато си мислят, че имат подкрепата на другите трима. Бистра не e играла никога отборно и е очевидно, че мисли само за собствената си игра. Тя отдавна каза на Дзами, че не се интересува дали атакуват Алекс. Мая играе за Бистра. Венци вече показа, че предпочита да играе за себе си, а не отборно, но все пак мисля, че не би предал близките си. Мая и Бистра изглеждат по-близки с Венци отколкото другите двама. Венци ми е третият фаворит и ще се радвам да е на финал, но вече не вярвам на това геройско поведение, че не е играл, за да стане най-богат. Ако беше единствено, защото много му се играе, щеше да се откаже още от първия си имунитет. Венци използва стратегията на Алекс, но точно както трябва да се играе тя. Всички го подценяват на пъзели, защото той сам се иронизира и снишава. Дори пред Диляна днес говореше как уж не се справя, докато очевидно не беше така. Общо взето заблуждава всички с поведението си. Днес спомена, че е завършил иконометрия, а това е специалност с висша математика и статистика, тоест не би трябвало да му куца логиката.

Моите две предположения са, че или Алекс ще отпаднe съвсем скоро, защото никой освен Миро не играе с него,  или двамата на острова на избрания ще измъдрят стратегия, която не е вече отборна, а индивидуална за Алекс. Но при всички положения не виждам Алекс като финалист, прекалено много вярва на илюзията, създадена от Миро, за сплотеното семейство.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 00:03 от Анонимен

# 785
Мнението ми изобщо не съвпада с повечето коментари тук за Миро и Алекс Open Mouth Наистина ми харесва, че мислят върху играта, а не правят неща за пред камерата и какво ще си помислят зрителите. И двамата са хора с кауза и искат да подобряват света около себе си, това е доста красноречиво за това какви са навън. Миро много ми харесва като човек, ще се радвам да не стане бушон, а да играе за себе си. Абсолютно нормално е в хода на играта да си промени фаворитите. Според мен в началото е видял Бистра като много достойна, защото се впускаше в игри супер смело, но после е усетил егоизъм или може би желанието да използва триковете на Мая, или нещо друго го е отблъснало. От друга страна, Алекс има подобна визия за играта и най-вече има благородна кауза, за която му трябват пари. Вероятно заради тези причини Алекс му е станал фаворит за финалист. Както при Миро, така и при Алекс, виждам искреност в желанието да се задържат всички от лагера заедно възможно най-дълго и да са тримата (Алекс, Бистра, Венци) на финал. Естествено, това помага и на личната цел на Алекс да спечели някакви пари.

Стратегиите на Алекс и Миро може би не се разбират от всички. Те смятат как ще е най-добре, за да има трима финалисти от лагер 3. Алекс да е първи, защото има много повече гривни от Бистра и така не ги губят, но Бистра да е втора, за да няма риск тя да отпадне и Миро отново поема риск играейки на елиминация.

Но пък играта не е отборна и според мен Миро и Алекс ще се прецакат докато си мислят, че имат подкрепата на другите трима. Бистра не e играла никога отборно и е очевидно, че мисли само за собствената си игра. Тя отдавна каза на Дзами, че не се интересува дали атакуват Алекс. Мая играе за Бистра. Венци вече показа, че предпочита да играе за себе си, а не отборно, но все пак мисля, че не би предал близките си. Мая и Бистра изглеждат по-близки с Венци отколкото другите двама. Венци ми е третият фаворит и ще се радвам да е на финал, но вече не вярвам на това геройско поведение, че не е играл, за да стане най-богат. Ако беше единствено, защото много му се играе, щеше да се откаже още от първия си имунитет. Венци изиграва стратегията на Алекс, но точно както трябва да се играе тя. Всички го подценяват на пъзели, защото той сам се иронизира и снишава. Дори пред Диляна днес говореше как уж не се справя, докато очевидно не беше така. Общо взето заблуждава всички с поведението си. Днес спомена, че е завършил иконометрия, а това е специалност с висша математика и статистика, тоест не би трябвало да му куца логиката.

Моите две предположения са, че или Алекс ще отпаднe съвсем скоро, защото никой освен Миро не играе с него,  или двамата на острова на избрания ще измъдрят стратегия, която не е вече отборна, а индивидуална за Алекс. Но при всички положения не виждам Алекс като финалист, прекалено много вярва на илюзията, създадена от Миро, за сплотеното семейство.

Аз малко недоразбрах дали той е завършил иконометрия, или в неговия заплетен стил на говорене не визираше Миро, който е завършил тази специалност?

А Алекс да не се прави много много - усети той якия гръб на Миро и изведнъж стана много отборен играч. Почти ще му повярвам..

# 786
  • София
Ама каква искреност в желанието на Алекс да се държат всички заедно, като той сам на предишен синхронен си каза, че до тук стратегията му е сработила, да го подценяват, а сега вече минава в следваща фаза - любов. Да се обичат всички в лагера.

Високомерен и пресметлив е и обижда грубо, ако някой с нещо не му хареса. Не знам дали би използвал парите за добра кауза, може би, но си е откровено натоварващ за общуване.

# 787
Не мисля, че Венци заблуждава умишлено някого за възможностите си. Просто не парадира с тях, за разлика от някои други.
Миро се опита да го подхлъзне да се откаже от имунитета си. Защо го направи, ако наистина е толкова "отборен" играч и няма проблем с това, че Венци стана най - богатия ? Венци ми пълни душата как кротко и спокойно, без конфликти, не им позволява да го изнудват и манипулират. Направо е обидно, че го мислят за идиот, който ще си хвърли имунитета точно сега, за да им угоди, да не говорим как се използва сега желанието му за игра, за да го подхлъзнат, а до вчера Миро се ядосваше, че Венци иска да играе. Все още харесвам Миро, но вече става арогантен като Алекс и си мисли, че само те двамата могат да мислят, а всички други са по - тъпи от тях.

Гогов отново имаше култови лафове Grinning

# 788
Дзами - "Дали да не падна и да развалим на Ати плановете ( и въобще на всички) ....Не, бе, ще го "бия" WinkWink "

Диляна - "Пъзела бил лош, а ...Айде, Дзами, че Венци вече го нареди ....Какво става Венци, опъва ли се...Няма да стане, Венци ...има грешка..."

Дзами ..."Тоз какво направи, колко още да се бавя ...чакай да видя къде е, да не взема да го бия...."

Много добре му е ясно на Дзами, че поне един от лагер 3 трябва да играе и това няма да е Мая - ще има гривни за вземане. В следващата игра и после пак .... тия гривни няма да останат на тези ръце до края, ще се движат, а той предпочита аверчето му Венци да е на финал пред скатавката Ати...

Ати - "Да ми идват всички на куп....на мен ми трябват три гривни ....ще си ги взема от Бистра или Миро" - супер отборно мислене и синхрон в гората, горе на хълма.... с ескорт ли го пратиха на поляната, защо прави синхрони сам и далече от другите?

В който и да е диска, отбор 3 трябва да играят.... ще падат гривни.

Мая и Бистра имат тактика от началото ...."правим се на умрели лисици, нищо не разбираме ...." Бързо забравиха колко добра в стратегиите е Мая, просто сега е ок да са пас двете, скоро ще надигнат глави, на Миро и Ати схемата няма да им се получи точно както я мислят, но Ати е на финал ....него всички го пазят така или иначе.

Бат Жо е най-добре, знае че винаги е на табло и понеже е силен, все някоя гривна ще падне и при него, може би ще обърне играта той, много трудно е да го бие някой на игра.

Венци "Отборът ми ще е във възторг" ( саркастично) ...."Я да ги видя колко точно ще се зарадват, че съм паднал - ясно, подозренията ми се оказаха верни, Миро и Ати се хилят доволно......"Не, бе, бих ги ..." усмивките им замръзват .... нищо де, ние пак сме отбор, Венцичка, ти утре пак може да играеш кво, нищо че имаш имунитет....

И Миро с тия долари в очите... кой е с долари в очите, Миро?? -- май само твоето протеже Ати - дето не бил парадирал, дето мислел за отбора ....коя била Бистра, че искала да спечели и тя да е на финал? Ами тя се скъса от игри в началото и си спечели всяка гривна сама срещу мъжете. Да, тя заслужава да е на финал. Нали и ти това искаше?

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 01:25 от LadyPopcorn

# 789
Какво беше казал Ати на тати? " От сега нататък стратегията е любов." И му пратиха Миро на острова с него🤣🤣🤣 Съжалявам, ма не се сдържах☺️

А какво каза Венци тази вечер? " Аз всички гривни съм си ги завоювал с кръв и пот" . Което си е така, така си е. Дано да се кротне следващата седмица като недосегаем и от по- другата всеки за себе си.

А Мая, ех Мая затвърждава ми се мнението, че е стратега на острова. И преди 2-3 дни намери повод да намине към Георги, другата седмица явно пак ще го посети. На диска излязоха двете с Бистра и Митов. Ванеса си мисли, че н'яква женска коалиция създаде с нея, Венци определено я харесва. Абсолютен сив кардинал. Като се има предвид, че Дзами си има приказка с Бистра. Гогов явно също и се кефи. Окопали са се 😉
Поправете ме ако греша, но Мая не беше мърдала от лагера до посещението при Георги преди 2-3 дни
Глупавите сценки с Киро не ги броя. Явно Мая даде акъл и на Бистра да се кротне от игри.

# 790
  • София
Георги уж благородно щеше да разделя излишната храна между другите два лагера, а как съвсем осъзнато и нарочно излъга Митов, че няма почти нищо за ядене. Тези негови "духовност" и "извисеност" продължават да ме стъписват и отвращават. Не наяде се тоя човек!
И отгоре на всичко продължава да изтъква пред всички, че само ако имал, веднага щял да даде. Безочие? Проблеми с паметта? Шизофрения? Каквото и да е, това се лекува, пич, да знаеш.

И Венци, и Дзами бяха големи злета на пъзела, изтормозена работа. Дзами за пореден път показа, че самочувствието му изобщо не отговаря на интелектуалните му способности.
Елиминационната игра беше много тъпа, никога не съм я харесвала в ИВ, не я харесах и тук.

Диляна се справи много добре като коментатор. Може би трябва да я оставят повече да импровизира, отколкото да повтаря като робот това, което й диктуват в слушалката.

Бистра е много "За" отборната игра, ама никак не иска да остава втора и да губи гривни. Уж беше Ок с плана на Миро, но се оказва, че изобщо не е разбрала концепцията. Май ще улЕти у лЕво в най-скоро време.
Според Миро логиката не е игра за Бистра. Тук съм абсолютно съгласна с него. И вече нямам търпение за понеделник!

# 791
Георги уж благородно щеше да разделя излишната храна между другите два лагера, а как съвсем осъзнато и нарочно излъга Митов, че няма почти нищо за ядене. Тези негови "духовност" и "извисеност" продължават да ме стъписват и отвращават. Не наяде се тоя човек!
И отгоре на всичко продължава да изтъква пред всички, че само ако имал, веднага щял да даде. Безочие? Проблеми с паметта? Шизофрения? Каквото и да е, това се лекува, пич, да знаеш.

И Венци, и Дзами бяха големи злета на пъзела, изтормозена работа. Дзами за пореден път показа, че самочувствието му изобщо не отговаря на интелектуалните му способности.
Елиминационната игра беше много тъпа, никога не съм я харесвала в ИВ, не я харесах и тук.

Диляна се справи много добре като коментатор. Може би трябва да я оставят повече да импровизира, отколкото да повтаря като робот това, което й диктуват в слушалката.

Бистра е много "За" отборната игра, ама никак не иска да остава втора и да губи гривни. Уж беше Ок с плана на Миро, но се оказва, че изобщо не е разбрала концепцията. Май ще улЕти у лЕво в най-скоро време.
Според Миро логиката не е игра за Бистра. Тук съм абсолютно съгласна с него. И вече нямам търпение за понеделник!

Хора писах го и днес след обяд  "Храната прави борбата" / Боян Радев олимпийски шампион по борба/
Когато ти си сам срещу всички, но можеш да засилиш силите и шансовете си с храна, защо трябва да подхранваш и врагът си?
Но по принцип си е чичо Скрудж Георги

А Диляна Попова верно днес се справи много добре като водеща!
Повтарям се, другата година със Саното задължително пак трябва да са водещи!

# 792
Вярно е, Георги е много стиснат с тази храна. Щеше да дели, да раздава, няма да остави никой гладен… Когато си тръгне може би???
От друга страна това е единственото му оръжие, така че донякъде го оправдавам на този етап.
Миро от известно време симпатизира видимо повече на Алекс. Сподели, че не е там за печалбата, не го интересуват парите и най-много да ги дари! Ами това да направи! Не ни се гледат бушони, а каузата за възрастни хора е супер благородна!

# 793
  • Варна
Вярно е, Георги е много стиснат с тази храна. Щеше да дели, да раздава, няма да остави никой гладен… Когато си тръгне може би???
От друга страна това е единственото му оръжие, така че донякъде го оправдавам на този етап.
Това е ясно, но защо напоително обяснява, че ще даде храна? Иска да му се молят човека и той ако прецени ще даде колкото прецени.Wink

Аз пък нямам против да гледам бушони, вкарва различна интрига Миро.. чии бушон ще бъде. Simple Smile

# 794
  • Враца
Водещата:

- "Днес, ще затвориш деня, със седем гривни.."

Как се затваря деня ??? Ей така, кат почнат да си кълчат езиците и да плещят глупости, значииии...

Иначе много готино епизодче, с уникални гледки.
Имаше и много позитивно настроение.

Общи условия

Активация на акаунт