За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 206
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
  • In transit
  • Мнения: 14 430
Здравейте!

Телешки дроб на тиган колко време се готви?

Искам да ви дам ъпдейт за моята фурна. Оплаквах се преди, че слагам да пека - вътре сурово, отвън златисто. Някоя от вас ми сподели, че според някои сладкари вентилатора добавя повече от 10 градуса. Понеже нали общоприетото е ако искаш да печеш на 180 градуса, с вентилатор ще са 170.

Днес пекох баница с газирана вода, сипах даже малко повече вода от необходимото май. Пекох както ме подучихте - първо само малко на долен реотан да хване коричка отдолу. После вече на вентилатор на 150-160 градуса. И сега отвън е злстисто, отвътре изпечено! Разгеле! 😁😁😁
Това са добри новини.
Телешки дроб по венециански

# 136
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 7 455
Мики, има ли яйца в рецептата за щолен курабиите?

Замесих тестото, но нещо ме човърка за яйцата Simple Smile

п.С. В серия съм да върша глупости Sad

# 137
  • София
  • Мнения: 12 787
Здравейте!

Телешки дроб на тиган колко време се готви?

Паниран телешки дроб

И по тази рецепта можеш да го направиш:
Свински дроб в сметаново-доматен сос

# 138
  • Melmak
  • Мнения: 9 673
Благодаря ви, за съжаление не изчаках последните две - три мнения с предложения за дроб. Купих си го онзи ден в тарелка със защитна среда. Уж от младо теле. Дробът е нарязан на филийки с дебелина около 1 см. Отгоре беше променил цвета си , отдолу е розов. В срок на годност е. Сложих го в незалепващ тиган. Пръскаше навсякъде, понеже сипах и олио. За 3 парчета дроб омазах цялата кухня. Плюс сега го опитвам и киселее..

# 139
  • In transit
  • Мнения: 14 430
Мики, има ли яйца в рецептата за щолен курабиите?

Замесих тестото, но нещо ме човърка за яйцата Simple Smile

п.С. В серия съм да върша глупости Sad
Аз не слагам. Не е проблем да сложиш, но трябва да намалиш рикотата(изварата), като количество.

# 140
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 7 455
И аз не сложих Simple Smile вече е замесено тестото и го оставих в хладилника да отлежи до утре.
Благодаря много!

# 141
  • София
  • Мнения: 12 256
Благодаря ви, за съжаление не изчаках последните две - три мнения с предложения за дроб. Купих си го онзи ден в тарелка със защитна среда. Уж от младо теле. Дробът е нарязан на филийки с дебелина около 1 см. Отгоре беше променил цвета си , отдолу е розов. В срок на годност е. Сложих го в незалепващ тиган. Пръскаше навсякъде, понеже сипах и олио. За 3 парчета дроб омазах цялата кухня. Плюс сега го опитвам и киселее..
Онзи ден си го взела, добре, но потопили го в прясно мляко да престои 1 нощ, по-хубав става, кръвта му излиза,  и след това го пържа и вярно, че около котлоните става мазало, ама това си е дроб и винаги е така, а ако е във  фурната след това чистиш фурната. Ако не си го потопила в мляко  след като е изпържен може и да киселее ,това е от кръвта ,която не е излязла в млякото. Не е развален, но има малко неприятен вкус

# 142
  • Melmak
  • Мнения: 9 673
Благодаря! Не посмяхме да го ядем, защото е кисел! Направо ме е яд и го изхвърлих! Остана ми 1 опаковка, ще я потопя в мляко, щом това е съвета, благодаря много!!!

# 143
  • Мнения: 453
hechicera аз спазвам правилото за 20 градуса разлика от вентилатор и без. На инструкциите на всички полуготови продукти, като замразена пица и т.н също съм виждала 20 градуса по-малко, ако се ползва вентилатор.

# 144
  • Мнения: 9 492
Благодаря! Не посмяхме да го ядем, защото е кисел! Направо ме е яд и го изхвърлих! Остана ми 1 опаковка, ще я потопя в мляко, щом това е съвета, благодаря много!!!
Щом имаш още, погледни  тази  ми рецепта - като изключа одринския тава джигер, така ни е най-вкусен  и крехък пържения дроб - https://pep-4o.blogspot.com/2009/10/4-800-1-200-200.html?m=0

# 145
  • Русе
  • Мнения: 6 345
Още две различни рецепти, които стават с телешки дроб.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_11.html

# 146
  • Melmak
  • Мнения: 9 673
Много ви благодаря! 💕

# 147
  • Варна
  • Мнения: 2 336
Как е най-вкусна есетрата?
  Става всякак, предпочитам я нарязана на почти сух тиган , бързо и чисто.С много лимон.

# 148
  • Мнения: 7 968
Благодаря, Пеева! Ще приготвя и така следващия път (почти всички останали риби ги правя точно по този начин, че не ми се бършат много мазни пръски наоколо, пък и наистина става вкусно. Ако не беше, щях да си бърша усърдно, ама компромис със вкуса не обичам да правя.
Снощи понеже се бях разделила между различни начини на приготвяне, соломоновски я панирах и опекох на грил с вентилатор с лимон, зехтин и розмарин, вместо да я пържа, стана много добре.

# 149
  • София
  • Мнения: 4 977
Добър ден
Имам пил бут,бекон ,к.краставички ,лук ,гъби,сметана и мляко правила съм мн пъти пиле жулиен но този път искам да сложа и бяло вино ......та искам някоя рецепта само а тези продукти,нарочно пиша само с тези продукти ,защото Мин път ми се предложи др рецепта ,за което,благодаря но не ми свърши работа

Общи условия

Активация на акаунт