За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 201
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 5 189
Тестото за детските бисквити не съм пробвала с печат, но масленото тесто става със сигурност, аз само такова съм правила с печат.
Детските все пак се надуват и може да се разлее формата на печата, тя е плитка.

Може ли рецепта за маслено тесто?

Ето ги печатите:


# 121
  • София
  • Мнения: 12 256
Тестото за детските бисквити не съм пробвала с печат, но масленото тесто става със сигурност, аз само такова съм правила с печат.
Детските все пак се надуват и може да се разлее формата на печата, тя е плитка.
...................
Ето маслено тесто
SHORTBREAD - ОРИГИНАЛНАТА ШОТЛАНДСКА МАСЛЕНА БИСВИТА
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/shortbread.html

а тук всички рецепти за бисквити са с маслено тесто
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%B8% … D0%B8%D1%82%D0%B8

# 122
  • София
  • Мнения: 4 977
На пиле с картофи на фурна бира или бяло вино ще пасва ?

# 123
  • Мнения: 24 863
И трите Joy
Така де, от тези двете - и двете Simple Smile

# 124
  • Мнения: 32 301
Рошличката, правила съм със същите печати ето по тази рецепта, добре станаха (една част бяха за подарък и опаковани и бяха помислили, че съм ги купила отнякъде😅):
https://fedorcka.blogspot.com/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html?m=1
Бисквитките Спекулациус също запазват добре релефите. Има много сполучлива рецепта в блога на Mikkey.

# 125
  • Мнения: 7 968
Рошличка, Марчева вече е дала обилно количество маслени теста, Пейч (ако не се лъжа) е давал назад и Алфахорес, и съвсем скоро едни звезди пак с маслено тесто, аз също съм писала в темата ползваната от мен най-често вариация, да не повтарям, най-добре пусни търсачката, ще излязат много.  Спекулос със сигурност запазват форма, пробвано. И са много подходящи на вкус за Коледа. Също съм ползвала на Мики рецептата за тях.

# 126
  • Бургас
  • Мнения: 24 834
На пиле с картофи на фурна бира или бяло вино ще пасва ?
Пробвай с марината от краставички!
Става божествено!😍

# 127
  • Мнения: 24 863
Ъмм, такова, аз мислех че за пиене към вече сготвеното пиле с картофи Grinning Не че баща ми не пие и течността от краставичките, всъщност.... Grinning

# 128
  • Мнения: 7 968
Водата от краставичките е свещена и с друга употреба, що ще я хабите в манджата?! Simple Smile

# 129
  • Бургас
  • Мнения: 24 834
И за манджа и за мезе става!
Лелеее,как си върви с ракийка 😜
Обаче,сериозно!
Ако не сте я пробвали за марината - направете го!
Мариновала съм и пилешко и свинско.
Става разкош!

# 130
  • Русе
  • Мнения: 6 345
Скрит текст:
На пиле с картофи на фурна бира или бяло вино ще пасва ?
Пробвай с марината от краставички!
Става божествено!😍

Патешкото с кисели краставички става божествено. Wine Glass

Патешко с кисели краставички
1 кг чисто месо от патица /бутчета 1,2кг/, 1к.ч. разтопено краве масло /олио/,1 глава лук, 2 ч.л. доматено пюре, 900 г кисели краставички, 1 с.л. брашно, 1 ч.л. смлян черен пипер, сол на вкус. Можеш да добавиш и малко комбинирана подправка за птиче месо.

Загряваме мазнината в тенджера и запържваме месото /бутчетата/ до златисто. Прибавяме нарязания на ситно лук, след това слагаме препеченото на сух тиган брашно,размито в една к.ч. хладка вода. След запържването на брашното, слагаме и запържваме пюрето - размито в 1 и ½ к.ч. топла вода. Поръсваме с черния пипер, посоляваме ва вкус, разбъркваме сместа и прехвърляме в леко затоплен гювеч или пръстено гърне. Слагаме във фурната и задушаваме на умерен огън около 20-25 мин., добавяме киселите краставички, предварително нарязани на кубчета /аз прибавих и около 1 и 1/2с.л. бяло вино/ и отцедени от сока /течността/ Замазваме с тесто капака на гювечето и държим във фурната на умерен огън само 12-15 мин.
Със салата от варени картофи върви идеално.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 00:35 от peych

# 131
  • Мнения: 7 968
Как е най-вкусна есетрата?
Съзнавам, че на вкус и цвят не сме еднакви, ама все пак...
Имам есетра на шайби и се чудя дали да я пека на тиган, на фурна или да я панирам/пържа...

# 132
  • Melmak
  • Мнения: 9 673
Здравейте!

Телешки дроб на тиган колко време се готви?

Искам да ви дам ъпдейт за моята фурна. Оплаквах се преди, че слагам да пека - вътре сурово, отвън златисто. Някоя от вас ми сподели, че според някои сладкари вентилатора добавя повече от 10 градуса. Понеже нали общоприетото е ако искаш да печеш на 180 градуса, с вентилатор ще са 170.

Днес пекох баница с газирана вода, сипах даже малко повече вода от необходимото май. Пекох както ме подучихте - първо само малко на долен реотан да хване коричка отдолу. После вече на вентилатор на 150-160 градуса. И сега отвън е злстисто, отвътре изпечено! Разгеле! 😁😁😁

# 133
  • Мнения: 926
Днес пекох баница с газирана вода, сипах даже малко повече вода от необходимото май. Пекох както ме подучихте - първо само малко на долен реотан да хване коричка отдолу. После вече на вентилатор на 150-160 градуса. И сега отвън е злстисто, отвътре изпечено! Разгеле! 😁😁😁
Телешки дроб според мен най-добре си става паниран или на силна скара. Не знам на тиган дали няма да стане много сух.
3-4 пъти съм сменяла фурна и всеки път е имало период на опознаване и адаптация. Една с една еднакви няма. Обикновено аз като по-умна отстъпвам и се съобразявам с характера на фурната Simple Smile Само с една, още нова, която не печеше равномерно се гледахме лошо известно време. Не че и с нея не се съобразих де, ама сравнително бързо замина към вечните ловни полета Simple Smile

# 134
  • Русе
  • Мнения: 6 345
Скрит текст:
Здравейте!

Телешки дроб на тиган колко време се готви?

Искам да ви дам ъпдейт за моята фурна. Оплаквах се преди, че слагам да пека - вътре сурово, отвън златисто. Някоя от вас ми сподели, че според някои сладкари вентилатора добавя повече от 10 градуса. Понеже нали общоприетото е ако искаш да печеш на 180 градуса, с вентилатор ще са 170.

Днес пекох баница с газирана вода, сипах даже малко повече вода от необходимото май. Пекох както ме подучихте - първо само малко на долен реотан да хване коричка отдолу. После вече на вентилатор на 150-160 градуса. И сега отвън е злстисто, отвътре изпечено! Разгеле! 😁😁😁

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/10/blog-post_21.html


По тази рецепта можеш да направиш телешкия дроб.
https://ipeychev9.blogspot.com/2018/06/blog-post_14.html

Общи условия

Активация на акаунт