За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 23 197
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
Нормална ли е леко анасонова миризма от пакетиран нахут?

Не го готвя често, винаги съм ползвала консервиран и леко натрапчивата миризма много ме учуди.

# 106
  • In transit
Нормална ли е леко анасонова миризма от пакетиран нахут?

Не го готвя често, винаги съм ползвала консервиран и леко натрапчивата миризма много ме учуди.
Според мен, не.

Птица с пружина, идеята е добра, но основния проблем на този тип форми е трудното вадене от формичката, дори да е с перфектна консистенция тестото.
Ще чакаме Рошличка да сподели какво е успяла да направи след нашите съвети.

# 107
  • София
Привет,  дами!
В момента забърквам тестото за Шоколадовите дамски целувки на Mikkey. Въпроса ми е за слепването. Приготвила съм един кувертюр тъмен от Лидл. Дали ще стане с него, или ще много течен, след като го стопя на водна баня?!

# 108
  • Sofia
Привет,  дами!
В момента забърквам тестото за Шоколадовите дамски целувки на Mikkey. Въпроса ми е за слепването. Приготвила съм един кувертюр тъмен от Лидл. Дали ще стане с него, или ще много течен, след като го стопя на водна баня?!
Като изстива се стяга.  Или при стопяването, стопяваш половината, а другата половина добавяш след като махнеш от огъня.

# 109
Подариха ми половин килограм извара. Нямам идея, какво да я правя. Разядка не става, че ще си я ям само аз. Идеи?

# 110
  • Варна
 Сьiрники. Извара, яйце, малко брашно или смлени овесени ядки, щипка  сол, захар- щипка или повече, ако искаш сладки. оформяш кюфтенца и печеш или пържиш.

# 111
  • София
Morena, благодаря! Ще опитам по този начин!

# 112
Подариха ми половин килограм извара. Нямам идея, какво да я правя. Разядка не става, че ще си я ям само аз. Идеи?
Има сладкарски кремове с извара (стига да не е солена),
Скрит текст:
както винаги, започвам първо със сладичкото Simple Smile
може да я ползваш самостоятелно или смесена със сирене за плънка на баници, кифлички, бюрек, да направиш соленки и каквото още се сетиш - всичко, в което се ползва сирене.

# 113
  • Sofia
Заповядай, снимката е линк.

# 114
https://pep-4o.blogspot.com/2014/08/blog-post_22.html?m=1
Маслени бисквитки с шоколад,кокос и извара.
Много подходящи за предстоящите празници.

# 115
# 116

# 117
# 118
Благодаря за съветите и предложенията.
Кубратова, Благодаря за рецептата.

Нейната рецепта или тази за меденки стават ли с печати? От лидл взех тези:

Ще ида и до Пепко за формички. Че моите явно са за тутманик, 2см дебели  Grinning

# 119
Тестото за детските бисквити не съм пробвала с печат, но масленото тесто става със сигурност, аз само такова съм правила с печат.
Детските все пак се надуват и може да се разлее формата на печата, тя е плитка.

Общи условия

Активация на акаунт