За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 399
  • 768
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 820
Благодаря ви мили момичета! Няма да рискувам и ще си ги направя с масло .

# 331
  • Мнения: 7 991
Че моята ракия навърши 20 години в тези хладилници Simple Smile
Пейч, ама кажи сега, че сладкишът е станал много хубав Flowers Hibiscus
Газирано вино сме имали навремето, когато тате го правеше - бяло, отлежало, газирано - чудно беше.
С него правих гъбен сос, вместо с шампанско.

# 332
  • Русе
  • Мнения: 6 354
Скрит текст:
Че моята ракия навърши 20 години в тези хладилници Simple Smile
Пейч, ама кажи сега, че сладкишът е станал много хубав Flowers Hibiscus
Газирано вино сме имали навремето, когато тате го правеше - бяло, отлежало, газирано - чудно беше.
С него правих гъбен сос, вместо с шампанско.

Мани, мани................, като си помисля какъв коняк за какво похабих. Моите арменци ще ме провесят някъде, ако научат.
Ама, сладкишът стана един път /открих го в архивите/.

# 333
  • Мнения: 7 991
Цитат
Ама, сладкишът стана един път
Знаех си, че ще е така - намерили са се майстор и класен коняк, няма начин...
Сега кво казваш, да пращам ММ?

# 334
  • Русе
  • Мнения: 6 354
Скрит текст:
Цитат
Ама, сладкишът стана един път
Знаех си, че ще е така - намерили са се майстор и класен коняк, няма начин...
Сега кво казваш, да пращам ММ?

То коняк и сладкиш няма, но кайсиева ракия и мезе ще намерим. Така, че съм за............... Cocktail

# 335
  • Мнения: 7 991
Мислех да го пращам за коняк като твоя, ама щом казваш, че има кайсиева...
 Всъщност, намира ли ти се рецептата за този сладкиш?
Прилича ми на Муравейник в саламеста форма, но може и да греша.

# 336
  • Русе
  • Мнения: 6 354
Скрит текст:
Мислех да го пращам за коняк като твоя, ама щом казваш, че има кайсиева...
 Всъщност, намира ли ти се рецептата за този сладкиш?
Прилича ми на Муравейник в саламеста форма, но може и да греша.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_2862.html

# 337
  • Мнения: 7 991
Благодаря, Пейч! На снимката ми се стори различно, ние му казвахме салам торта. Любимо ни е, както и на децата сега.

# 338
  • Русе
  • Мнения: 6 354
Просто съм сложил орехи колкото душа ти иска. Обичам тази сладост с повече орехи и коняк. Понякога и залята с ганаш.
Направих си дори свой сладкиш, измислен. Стана, да си оближеш пръстите.

# 339
  • Мнения: 2 816
Моля за съвет.
Как да накарам едно твърдо като камък киви да узрее? Започна да съхне пущината, но не ще да омеква и това е....
Оставила съм го на сравнително хладно (във фруктиера в коридора 18-19°), вече втора седмица стои и не омеква.

# 340
  • Sofia
  • Мнения: 22 673
Моля за съвет.
Как да накарам едно твърдо като камък киви да узрее? Започна да съхне пущината, но не ще да омеква и това е....
Оставила съм го на сравнително хладно (във фруктиера в коридора 18-19°), вече втора седмица стои и не омеква.
Банан при него. Simple Smile

# 341
  • Варна
  • Мнения: 2 340
  В затворен съд с ябълки, които са увити в хартия.

# 342
  • Мнения: 2 816
Благодаря 🌸
Ще опитам и двата варианта

# 343
  • Мнения: 927
Благодаря, Пейч! На снимката ми се стори различно, ние му казвахме салам торта. Любимо ни е, както и на децата сега.
Ох, за салам торта човек убивам Simple Smile
Рецептата ми е от мама и е почти 1:1 с тази на Пейч. Успявам даже да намеря все още обикновени бисквити на Завод Кристал Пловдив, точно като едновремешните са и с тях най-много ми харесва. Майка ми слага и сока на половин лимон и настъргана кора от лимон. С него придава един неподозиран вкус, явно от комбинацията с алкохола се получава.

# 344
  • Мнения: 2 816
Като прочетох горния коментар та се сетих, че щях да питам и за био портокали и лимони. От къде купувате цитруси с необработени кори? Преди имаше в Лидл, но вече втора година или аз не ги засичам или не внасят вече?

Общи условия

Активация на акаунт