За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 180
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
  • Русе
  • Мнения: 6 345
Скрит текст:
Дами и Пейч, помагайте. Преди доста време във форума открих рецепта за содена питка с кисело мляко и яйца (все си мисля, че бяха 4). Не я откривам, а имах желание тази вечер да я направя.

https://bg-mam.ma/p/62068/1136867
https://bg-mam.ma/p/615280/20601528
https://bg-mam.ma/p/615280/20601656

# 586
  • София
  • Мнения: 4 977
Да си ,,почине"лазанята означава да бъде извадена от фурната веднага и на студено или само в изкл фурна ?

# 587
  • Мнения: 7 966
Ако я оставиш открита във фурната, ще се пресуши. Най-добре я извади на плота. Ако няма скоро да се яде, я покрий с фолио, колкото да не изсъхва.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 18:37 от Кубратова

# 588
  • Мнения: 4 570
Момичета, въпрос
Правя една скандинавска туршия (червено цвекло с Пикант Фикса на Йоткер), но ми остана доста от маринатата.
Според вас, ако я оставя така тая вечер, а утре я притопля и направя още 2-3 буркана, дали още ще става? Или изстине ли вече не става?

Не ми се изхвърля

# 589
  • Мнения: 7 966
Принципно нищо не може да й стане на маринатата, но все пак какво съдържа?

# 590
  • Мнения: 4 570
Консерванти 3 вида и подправки…

# 591
  • Мнения: 441
Хайде споделете, с лазаните защо така се получава..
Замразена си я слагам в загряга фурна, но отстрани винаги изгаря, а по средата остава сурово.
Въртя я всякак, пека на 180 или 200грд, поне 40 мин.
Но винаги в средата е сурово а отстрани изгоряло.Пека на горен и долен с вентилатор.

# 592
  • Мнения: 7 966
Консерванти 3 вида и подправки…
Не виждам какво ще се случи, ако я оставиш за утре. Дръж я на хладно и утре пак я загрей до кипване.

# 593
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Хайде споделете, с лазаните защо така се получава..
Замразена си я слагам в загряга фурна, но отстрани винаги изгаря, а по средата остава сурово.
Въртя я всякак, пека на 180 или 200грд, поне 40 мин.
Но винаги в средата е сурово а отстрани изгоряло.Пека на горен и долен с вентилатор.
Пробвай само на "горен и долен реотан" .

# 594
  • София
  • Мнения: 12 256
Да си ,,почине"лазанята означава да бъде извадена от фурната веднага и на студено или само в изкл фурна ?
Означава да се извади от фурната след като е готова и да остави,  преди да се  нареже , за 15 минути , това е

# 595
  • In transit
  • Мнения: 14 430
Хайде споделете, с лазаните защо така се получава..
Замразена си я слагам в загряга фурна, но отстрани винаги изгаря, а по средата остава сурово.
Въртя я всякак, пека на 180 или 200грд, поне 40 мин.
Но винаги в средата е сурово а отстрани изгоряло.Пека на горен и долен с вентилатор.
Ако я оставиш да се размрази в хладилника и така я изпечеш, само на горен/долен реотан на 180-190С за 40-45 минути, ще се изпече нормално. Като я печеш замразена, първо се отпуска по краищата, съответно те се изпичат по-бързо, а средата не успява да се размрази, че да се изпече добре.

# 596
  • Мнения: 15 106
Няколко пъти съм пекла замразена лазаня и не съм имала такъв проблем.

# 597
  • Мнения: 1 101
За Бъдни вечер искам да меся питка с газирана вода и бакпулвер. Може ли да ми предложите сполучлива рецепта. Ще съм благодарна, момичета и Пейч, ако ме насочите. Благодаря предварително

# 598
# 599
  • Мнения: 93
Възложиха ми за задача да донеса постен гювеч на трапезата за Бъдни вечер. Имам глинен гювеч, но не съм го ползвала досега. Иска ми се да направя нещо с патладжани, тиквички, чушки, без ориз, защото ще има сарми, но с картофи може. Имате ли идеи за рецепти? Също трябва ли да слагам фолио под капака при готвене?

Общи условия

Активация на акаунт