Фиброаденом - да се оперираме ли? 6-та тема

• 10 621
  • 160
  •   1
Отговори
# 15
мадам тиква - биопсията изобщо не боли, успокой се!  Мен Гаврилов ме набоде с една игла без упойка и без изобщо да ме пита (това за тънкоиглена). Изобщо не болеше, само шокът беше голям.
После лекарят в Токуда беше супер внимателен - за 5 минути 4 пъти щракна и напръска с упойка. Нищо не усетих.
Най-гадно е чакането на резултатите, не го пожелавам на никой Sad

Г-жа Букет - ако случайно излезе злокачествено образуванието го изследват за разни характеристики - HER статус и т.н. В зависимост от това какво излезе, тогава решават как ще продължи лечението. Аз бях 10 дни в болницата в Плевен, запознах се с най-различни жени и изслушах техните истории. Това, което разбрах е, че не бързат да махат, ами следят образуванията и ги лекуват първо с химио и ги смаляват. Пък дали е правилно така... не знам.

# 16
  • Burgas, Bulgaria
Оххх , благодаря ти .  Аз им се чудя как ще го нацелят то е миниатюра ....
И се правя на луда . Не съм звъннала на хирург .
Сякаш ми се ще още едно мнение на ехография.

# 17
  • Anywhere
Мадам Тиква, Под ехографски контрол правят биопсията, ще го нацелят не се тревожи. Ще те намажат с лидокаин и нищо няма да усетиш. Кор биопсия Валентин Иванов прави в Каспела,би трябвало да има кл.пътека но си го питайте. Че на мен трябваше да ми пунктира една киста в кабината си и такава цена ми каза,че се отказах! Преди 2г друг лекар ми пунктира същата киста по време на преглед за 10пъти по- ниска цена .

# 18
Момичета, в тема 5, страница 81 или 82 съм писала подробно за кор биопсия
Не, че му правя реклама д-р Валентин Иванов младши е добра опция за Пловдив, организиран е, лесен за комуникация
Преглед в частната му практика платих 90лв, в Каспела по ЗК нито лев за биопсията

# 19
  • Burgas, Bulgaria
Добре  !
Вие сте виновни ,записах час за събота за преглед при това момче доктор ....
Извинете, наистина не се понасям . Аз съм смела, толкова пъти все напред вървя ,сега не искам и не искам да ходя ,точно като тия на които най се ядосвам  приличам.
И цял живот се чудя как така от страх не ходиш на лекар- е ,баш такова нещо станах !!!

# 20
Аз едно не мога да разбера и се обърквам . Хем могат да следят фиброаденомите , хем ако иска жена да забременее препоръчват премахване . Почвам да се чудя дали аз не избързвам с махането , но ми се ще да забременея и въпреки че Йорданов ме убеждава , че няма проблем да следи по време на бременност не ми се ще да си причинявам тоя стрес .

# 21
  • Букурещ
Аз едно не мога да разбера и се обърквам . Хем могат да следят фиброаденомите , хем ако иска жена да забременее препоръчват премахване . Почвам да се чудя дали аз не избързвам с махането , но ми се ще да забременея и въпреки че Йорданов ме убеждава , че няма проблем да следи по време на бременност не ми се ще да си причинявам тоя стрес .

Кой "капацитет" Ви казва, че фиброаденом се маха, ако искате да забременеете🙈🙈🙈

# 22
Моят ФА само го следих докато траеше бременността. После се разнесе, в момента го водят като фиброзна тъкан, а беше там и се напипваше осезаемо около 15 години.

# 23
Здравейте, отново.
Вчера бях на консултация при онкохирург. Препоръча ми я доктора, който ми направи ехографията.
Още от вратата като видя снимката и ми вика "О, това е фиброаденом, проста работа, нищо страшно. Ще дойдеш в болницата и ще го махнем".  😳 Млада съм била (40г), не ми трябвало. То, че не ми трябва, не ми трябва. Единият доктор ми вика биопсия и махане само ако в злокачествено. А вчерашната докторка още от вратата беше готова да ме клъцне. И въобще не спомена нищо за предварителна биопсия.
Объркана съм. Само разбрах, че не е спешно и ще го мисля след празниците.
По съм склонна направо да го махна и да не го мисля. Да го следя, колко да го следя, следващите 40 г.? 😳
Мадам Тиква, ще чакам да споделиш за прегледа при д-р Иванов.
Може би ще го посетя в началото на новата година, да чуя и той какво ще ми каже и тотално да се объркам. 🙃😁

# 24

Кой "капацитет" Ви казва, че фиброаденом се маха, ако искате да забременеете🙈🙈🙈

Капацитетът  се казва доктор Стоянов , назад в темата и други дама са споделяли и от други имена , водещи се светила в областта същите неща .

# 25
  • Пловдив
Сега като чета поста ви пак се притесних. Вече всичко е планирано за другата седмица.Посетих трима лекари,един предложи операция,двама първо биопсия,защото може да не е голям ,но част от него се вижда съмнителен участък и ми обясниха,че ако се оперирам първо и излезе лош резултат,ще трябва да ме оперират пак за да се изчисти всичко, а така с биопсия първо ще се види какво е и има ли нужда от операция.
Извинявайте, че нахлувам така, но защо биопсия? 17мм изобщо не е голямо, то направо цялото е за махане, не знам дали изобщо ще успеят да вземат материал. Така или иначе правят хистология, за мен лично биопсията няма смисъл в случая. Направо да се маха цялото и това е. Не е като да ви трябва.

# 26
Според мен направете първо биопсия, за да се види какво е.

# 27
Сега като чета поста ви пак се притесних. Вече всичко е планирано за другата седмица.Посетих трима лекари,един предложи операция,двама първо биопсия,защото може да не е голям ,но част от него се вижда съмнителен участък и ми обясниха,че ако се оперирам първо и излезе лош резултат,ще трябва да ме оперират пак за да се изчисти всичко, а така с биопсия първо ще се види какво е и има ли нужда от операция.
Извинявайте, че нахлувам така, но защо биопсия? 17мм изобщо не е голямо, то направо цялото е за махане, не знам дали изобщо ще успеят да вземат материал. Така или иначе правят хистология, за мен лично биопсията няма смисъл в случая. Направо да се маха цялото и това е. Не е като да ви трябва.

Щом като има съмнителен участък и според мен е по добре първо биопсия.Ако не дай си боже излезе нещо лошо се процедира по други начини.

# 28
  • Варна
Здравейте, откриха ми киста 20мм и искат да ми направят пункция. За пръв път са сблъсквам и се страхувам.
Вярвам на лекарката, но да питам и тук. Има ли вариант да не е киста, а фиброаденом, има ли опасност при пункция на кистата?

# 29
  • София
На мен са ми правили такава пункция като двама лекари казаха, че е ФА за опериране, а други двама, че е дебелостенна стара киста, като единият от тях (Гаврилов) препоръча да се пунктира и го направи още повреме на прегледа. Не боля изобщо.
Изследваха течността за 15 мин., всичко беше ОК и ме изпроводиха. След 3 месеца трябваше да отида на контролен преглед да се види дали кистата се пълни отново, но не я видяха на ехографа.
Спокойно - всичко ще мине леко!

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 23:43 от Skiorche

Общи условия

Активация на акаунт