Фиброаденом - да се оперираме ли? 6-та тема

• 11 882
  • 169
  •   1
Отговори
# 165
Може, но не трябва да мокрите превръзката, т. е. да се къпете (поне не горната част на тялото).

# 166
  • Букурещ
Здравейте, дами!
Вчера Младенов ме оперира - фиброаденом. 15 мин. беше операцията, два часа разхождане по етажите за взимане на кръв, ЕКГ, кръвно...и 700 лв. Един час след операцията си тръгнах, утре трябва да отида да си взема епикризата и да чакам хистологията. Имам питане, каза ми днес да сменя превръзката с водоустойчива лепенка, но ме е страх. Мога ли да си стоя с тази, която ми сложи вчера, до утре, когато ще ходя при него?

Утре може да се къпете. Това в България продължаваме да сме в 18-ти век. Вода и сапун- най-добрият антисептик! И да, за статистиката имам извадени 7 , седем, да, седем фиброаденома за 30 години. И в България и извън нея. Само в България сакън да не се намокри! Тази идиотия наша никъде я няма! На 48 час след последните извадени 2 едновременно ФА бях под душа без превръзка. Нямам предвид вана и 1 час душ, нормален душ с вода и сапун! Не се ли научиха у нас на тия неща?!?🙈🙈🙈

# 167
Жената не пита дали и кога може да се къпе, а дали може да остане днес със същата превръзка докато утре и направи хирурга превръзка. Все пак е оперирана вчера и е нормално да има някакви притеснения как да смени превръзката сама. Определено и е рано за мокрене на раната.
И за статистиката, аз имам един премахнат фиброаденом и получих дехисценция и некроза на шева, и уверявам Ви не е най-приятното изживяване сам да се превързваш и чистиш раната в този вид при все, че съм медицинско лице.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 22:42 от vasi-lena

# 168
  • Букурещ
Жената не пита дали и кога може да се къпе, а дали може да остане днес със същата превръзка докато утре и направи хирурга превръзка. Все пак е оперирана вчера и е нормално да има някакви притеснения как смени превръзката сама. Определено и е рано за мокрене на раната.
И за статистиката, аз имам един премахнат фиброаденом, и получих дехисценция и некроза на шева, и уверявам Ви не е най-приятното изживяване сам да се превързваш и чистиш раната в този вид при все, че съм медицинско лице.

Мдааа, както и предполагах, в 18-19-ти век сме си останали......
Не само, че може да смени превръзка, а О! Чудо! Може да се изкъпе с течаща вода и сапун!
Но няма смисъл да се напъвам- няма да разберете!

# 169
Да, няма нужда от напъване да ми обяснявате неща, които не са Ви ясни.
Те я наясно, че може да си смени превръзката, нали самия лекар и го е казал. Друго пита жената, айде четете малко.

Общи условия

Активация на акаунт