Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 712
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да, да класически, лесен за комбиниране, много използван... В този смисъл - скучарски, особено сравнение с предните няколко години... Почти все едно бяло или черно...

# 121
  • тук-там
Еее, чак скучен не е. Едната ми стена в спалнята ще е такава.  И да, със  златничко ....малко.....Smile

# 122
Да, да класически, лесен за комбиниране, много използван... В този смисъл - скучарски, особено сравнение с предните няколко години... Почти все едно бяло или черно...
Бяло и черно са ахроматични цветове, както и сивото, на мен специално последното ми е особено безлично и  потискащо, особено в някои тонове и нюанси. С тях може да има както много банални съчетания, така и великолепни.
Кафявото е топъл, природен цвят, затова е и класически, и лесно съчетаем. Скучното не идва от цвета толкова (нима в природата е скучно?) според мен, а от начина му на влагане в интериора.
Това важи и за сивото, което аз лично не обичам, но има варианти, които харесвам. По отношение на цветовете всички сме много индивидуални и даже имаме различни нужди в различните сезони и периоди от живота си, така че не се наемам да кажа, че даден цвят обективно е скучен.

# 123
  • София
Нали съзнаваме, че наричайки някой цвят скучарски или прекрасен, това си е личното мнение на пишещия и не е меродавно. Аз не харесвам кафяво и бежаво в интериор, в големи количества, а този мока го свързвам с големи количества безлични и скучни интериорни решения и мебели. Въпреки че в кафявите има и не толкова лоши, но точно този  мока цвят, ми е такъв... И пак.. освен цвят и съчетания, зависи и върху каква материя е, ако е дърво - нямам проблеми с кафяво. Но - да - сравнявайки го с цветовете избирани предни години... Ами това е просто един основен интериорен цвят. Както искате го приемайте, не държа вс да са съгласни, даже някои да са съгласни не държа, просто си изказах мнението, без очаквания да трябва да обяснявам личното си усещане. Аз сега, например, няма да тръгна да те убеждавам колко грешно е мнението ти за сивото. Просто приемам, че за теб е такова и толкова.И как не се наемаш да наречеш цвят скучен, но безличен и подтискящ може? 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂

# 124
Леле и тука се замита..
коментара ми за цвета на годината кого обиди, моля ви се!
Пак ще кажа- 2/3 от кухните в бг са капучино, мокачино, ала-бала-чино; плочките в баните, които най-често се въртят по снимки са и те всевъзможни вариации на беж/кафяво. В този смисъл на нашата ширина и територия този цвят ще е у дома си.

# 125
Tук си е постът с цвета.

# 126
Само цвета е останал:-)
Коменатара нъц.

# 127
  • София
😂 Леле, май вярно е изчезнал... 😅 Може би са го объркали с моя😘

# 128
Нали съзнаваме, че наричайки някой цвят скучарски или прекрасен, това си е личното мнение на пишещия и не е меродавно. Аз не харесвам кафяво и бежаво в интериор, в големи количества, а този мока го свързвам с големи количества безлични и скучни интериорни решения и мебели. Въпреки че в кафявите има и не толкова лоши, но точно този  мока цвят, ми е такъв... И пак.. освен цвят и съчетания, зависи и върху каква материя е, ако е дърво - нямам проблеми с кафяво. Но - да - сравнявайки го с цветовете избирани предни години... Ами това е просто един основен интериорен цвят. Както искате го приемайте, не държа вс да са съгласни, даже някои да са съгласни не държа, просто си изказах мнението, без очаквания да трябва да обяснявам личното си усещане. Аз сега, например, няма да тръгна да те убеждавам колко грешно е мнението ти за сивото. Просто приемам, че за теб е такова и толкова.И как не се наемаш да наречеш цвят скучен, но безличен и подтискящ може? 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂
Казала съм, че
Цитат
на мен специално последното ми е особено безлично и  потискащо, особено в някои тонове и нюанси.
, което звучи и изразява съвсем различен смисъл от "сивият цвят е скучен", което вече е твърдение за някакво обективно негово качество, каквото не съм изразявала по никакъв начин.
Иска ми се да се четем и коментираме коректно и да си уважаваме езика с неговите нюанси, които определят смисъла на казаното.

# 129
  • София
😂 😂 😂 Както искаш. Аз приемам, че всяко мнение  свързано с възприятия и впечатления,  изразява само и единствено лични такива и без човека да повтаря във всяко изречение аз мисля, според мен, моето мнение е и тн. Така чета, така пиша.

# 130
Не че така искам, изразността и нюансите са важни, за да се разбираме на един език, както се казва. Нищо лично не влагам, Ангелче, просто отчитам тези нюанси и начина, по който се казват нещата, за да изразят един или друг смисъл, така че да бъде разбран от събеседниците с точното си съдържание.  Естествено, че не винаги е нужно да се казва "моето" мнение, "мен" и т.н, но пак е в зависимост от контекста и понякога при липсата им изказването звучи като общо твърдение за определено свойство, така както общоприето казваме за 10-етажна сграда, че е висока, а за 1-етажна, че е ниска, никой не би казал, че за него е обратното.  В този случай не се налага да се уточнява, но в други - да.

# 131
лирическо отклонение...

Скрит текст:
учителката ми по литература, в гимназията, прекратяваше изпитването/ изказването на всеки, които си позволеше  да използва „според мен“, „по мое мнение“, ...няма как да споделяш мнение - ни в устна, ни в писмена форма, от свое име, и да не е, според собственото ти възприятие...

относно цветът- не би бил толкова скучен , за мен , ако идва в
комбинации wabi sabi, rustic, големи пространства, богати текстури, светлина...
трудни , понякога, за постигане в стандартен дом
 бих казала, че в търсене на новото сиво ....намерили мока мус

# 132
Пантон обявиха цвета за годината :
Мока мус:-)

Не ми харесва този цвят и презентацията му във формата на 💩 изобщо не ми е привлекателна.
Друг път поне с графичния дизайн се стараеха и си показваха цвета с някакви интересни колажи във фона, а какво е това сега? Напомня ми на кутия шоколадови бонбони от соца.

# 133
  • Mediterraneo
На мен точно на твоето имоджи ми напомня тази картинка, никакви бонбони.

# 134

Ей за тези фуги какво може да се направи?

Общи условия

Активация на акаунт