Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 754
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Те пък фъншуистите тук хич няма да са съгласни. Simple Smile
не само!- и езотериците Stuck Out Tongue Winking Eye

# 481
Привет момичета, търся кутия капак имитиращ дървени греди за да скрия външното тяло на климатик. Виждали ли сте някъде?

# 482
Аз съм виждала за скриване на климатици само това

# 483
  • София
Готова-надали, но всеки дърводелец би ти изработил кутия с греди.

# 484
  • София
Може да се направи кутия и от лазерно рязана ламарина, или дървена като горните препоръки. Не е препоръчително обаче да се възпрепятства потокът на въздуха нито на външно, нито на вътрешно тяло. Ако е нещо тип решетка с цел да не е достъпно тялото, ок.

Въпрос - има ли някакви програми за цветови съчетания или къде ги търсите?

# 485
Привет момичета, търся кутия капак имитиращ дървени греди за да скрия външното тяло на климатик. Виждали ли сте някъде?
Ако ще поръчваш за изработка имай предвид:
Да може да се отваря, разглобява при нужда от ремонт примерно.
Да има достатъчно големи отвори за циркулация на въздуха
Да е от материал, който няма лесно да изгние или да се повреди
Външното тяло издухва много въздух, при студено време е възможно да се обледява. Твърде вероятно е да се промени работата на климатика (дори съм убедена). При евентуални рекламации може да изтъкнат довод, че е затворен по неодобрен начин. Просто като пътечка за мисъл. Нашите естетични нужди понякога вредят на машините.

# 486
  • София
sofyia - до колкото чета най-вече търсят и гледат в пинтерест картинки с палитри. На някои от боите беше на сайта, когато избереш цвят да ти показва няколко подходящи отиващи си... Но чак програма... Другото е в някоя цветова ти да си слагаш и пробваш цветове един до друг, или да сейваш картинки и да си ги редиш на колаж и да гледаш харесват ли ти.. Това се сешам без да имам подобен опит, в смисъл за мен не ми се е налагало, аз си действам по усет

# 487
# 488
  • София
София Всъщност сега като отворих апп стора има такива приложения

Ох то за външно тяло ли, да за външно има и по наши сайтове, аз недоразбрала за вътрешно мислех, където  са малко по-джиджави.
https://www.rvtstyle.com/home_products.html например

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 12:19 от Angel_Dust

# 489
Здравейте, може ли да ме консултирате относно подовите настилки, чудя се между естествен паркет и ламинат,четох за предимства и недостатъци. Това което ме кара да се чудя е, че четох че под ламината може да се сложи дебела изолация , дори чета че слагат и XPS, това което е като добран, но после не пропада ли не се ли вдлъбва от тежки мебели , и няма ли да се изкриви пода. За естествения паркет знам ,че се  лепи директно върху пода, след замазка и мисля ,че ще държи студено, въпреки че е дърво и изолира . В къщи сме с такъв паркет и зимата не е особено топъл пода. Какво ще ме посъветвате, какво са вашите впечатления ? Благодаря за отделеното време .

# 490
Но пък мъжките половинки ще харесат вероятно идеята 😊
Те пък фъншуистите тук хич няма да са съгласни. Simple Smile
не само!- и езотериците Stuck Out Tongue Winking Eye

За съчетаване на цветове, може да погледнете тези насоки:

# 491
Е, огледало на тавана си е стряскащо, дори и за мен. Обаче телевизор на тавана се оказа супер удобно решение. Е, за хотелска стая, не за ежедневно ползване.
За огледало над самата спалня ми беше думата. Нали за там се търсеше картина? За мен в стаята трябва да се поживее малко и времето ще покаже дали и какво още трябва да се добави. Но пак натъртвам, че трябва да се пипа много  внимателно, защото ще стане манджа с грозде.

# 492
Здравейте, може ли да ме консултирате относно подовите настилки, чудя се между естествен паркет и ламинат,четох за предимства и недостатъци. Това което ме кара да се чудя е, че четох че под ламината може да се сложи дебела изолация , дори чета че слагат и XPS, това което е като добран, но после не пропада ли не се ли вдлъбва от тежки мебели , и няма ли да се изкриви пода. За естествения паркет знам ,че се  лепи директно върху пода, след замазка и мисля ,че ще държи студено, въпреки че е дърво и изолира . В къщи сме с такъв паркет и зимата не е особено топъл пода. Какво ще ме посъветвате, какво са вашите впечатления ? Благодаря за отделеното време .
Ако паркетът Ви е студен, то трябва да сте прочели, че ламинатът е още по-студен като усещане. То няма какво да я стопли тази настилка освен подово отопление. SPC, виниловите настилки, като чели са малко по-топли от ламината като усещане.
XPS-ът, който се слага е от 3 до 8 мм дебелина. Естсествено, че най-тънкия се деформира по-лесно от по-дебелия, но не очаквайте чудеса откъм изолация при тези дебелини. Ако Ви е студено на краката, трябва да си изолирате пода под плочата, това е правилото, което пък много рядко е възможно при завършен строеж.
Цените са с огромна разлика между двете настилки (ламинат/паркет) и незначителна между паркет от евтините и SPC от скъпите, но трябва перфектна замазка и в двата случая, сигурно си го знаете.

# 493
Благодаря !Това за фибран под плочата за първия етаж, ами за втори етаж какво може да се измисли? Сега живея на втори жилищен етаж с паркет отопление с климатици и пода не е особено топъл.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 15:39 от sunrise_67

# 494
Аз съм живяла винаги с паркет и много малко с ламинат. Не бих заменила паркет с ламинат, НО трябва много добре да си направиш проучването. Преценката е според къщата. Малко хора (за жалост и специалисти) обръщат внимание на условията, при които паркетът се поставя. Казва се, че хората и паркета живеят при еднакви условия и за това се перфектна комбинация - постоянна температура около 20 градуса, постоянна влажност … Дървото реагира на температура и влажност. Сигурна съм, че ще прочетем колко хора не са били доволни, но истината е, че за да сме доволни трябва да му дадем условия. Влажността на пода при монтажа е също важна. Съхранението преди монтажа, самият монтаж както и  после грижата. Не, че и чак толкова страшно, но всички малки подробности имат своята роля. На мен с паркет никога не ми е било студено за разлика от с ламинат. И това няма общо с подложката, а с климата в къщата и пода. В жилищата с паркет съм била винаги в добре изолирано жилище с централно парно. В жилището с ламинат - слаба изолация, отопление с климатици. Хубавият ламинат от своя страна също не е евтин и също има изисквания. За мен човек трябва да реши според бюджета и според виждането си. Дървеният под е за мен много по-уютен и съм си повече “дървен” човек. Имам дървена маса и я ползвам без покривка като я мажа редовно и си я гледам. Направо храната ми е по-вкусна така. Каквото и да решите е важно на вас да ви харесва и да е според вашите потребности.

Общи условия

Активация на акаунт