Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 117
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Да да изтрих го, че изведнъж си представих и как се ползва мивка с достъп 60-тина см,, как си блъскаш лакътя докато миеш, това с миялната също.

# 586
Здравейте
Имам нужда от идеи за това помещение ще бъде малка кухня и хол .Проблем е липсата на място за солни шкафове ,затова има идея за вградени в колоната която ще се доизгради и ще отделя кухня от хол .От другата страна на колоната ще има телевизор .
Микровълновата на добро място ли е
Хладилник ще е малък под плота за да има плот вграден добър избор ли е
Мивката ще е с шкаф 50см а не 60см така ще има шкаф за бутилки
Пералнята ще е вградена
Горните шкафове на два реда ли е по добре или с големи врати
Моля за точни размери. Начертай се мащабно нещата и ще видиш, че не може да се получи така. Само пералнята е дълбока 60 см, а мястото ти е 70 см до прозореца. Това няма как да стане по този начин. Пералнята не може ли да изчезне в банята? Тази преграда, дето ще дели и ще има телевизор там колко ще е висока? От другата страна изобщо не може да се ползва за шкафове.
Тази стая крива ли е, че при дивана е 330, а отсреща в кухненската част 250?

# 587
Може да пробваш с https://www.sweethome3d.com/ или подобна програма с точни размери в реален мащаб. Тогава ще видиш реално какво може.
Ако е както е начертано - подвежда. А и вероятно при “маса” е остър ъгъл щом едната стена е 330 а отсрещната 250

# 588
Не е крива стаята според мен, а така е начертана.
Това малкото, където ще е кухнята, най-вероятно е усвоена тераса, а след колоната, която е била външна стена с прозорец, стаята е по-широка.

# 589
  • София
И аз си го мислех това с терасата.

# 590
Хм.. цялостно да е затворена без прозорци усвоена тераса е странно.  А и да накичи два реда горни шкафове на итонг, както обикновено се усвоява заради тежестта..надали.

# 591
  • София
Помещението е адски странно, освен там да е имало някакъв килер, отделна тоялетна, което да се отваря към тази стая... Другите помещения какви са? Аз почвам да си мисля, дали това е най-доброто за холокухня..
Дали например не може да стане хол с детско легло зад преграждението а кухня другаде?

# 592
Мисля че само гадаем преди тя да се включи отново..

# 593
  • Варна
Супер неграмотно написано, едва се чете. Чертежът - и той без никакъв мащаб. В единия му край 60 см са нарисувани двойно по-дълги, отколкото 60 см в другия му край. И да искаме, на практика е трудно  да помогнем.

П.п много благодаря на Фани34 за препоръката за мебелист тапицер! 🧡 Намерих го къде е. Още понеделник ще отида да поискам оферта.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 14:23 от Didi168

# 594
  • София

Няма усвоена тераса към това помещение ,означено е мястото в момента  на  мивката с М
Малък хладилник под плота отпада тогава хладилника отива в колоната вграден в нишата например 122см над него микровълнова и нагоре шкаф до края на колоната .Така ще се отвори място за долен шкаф с чекмеджета.
Къде да е мивката пак там ли на стената 125см казаха ми че е по добре мивка и пералня да са едно до друго затова мислех да е на дългата сена мивката но може и да не е
Фурната с котлоните трябва да е до прозореца там ще се прави дупка за абсорбатор
Къде ще е телевизорът  на стената 140см ли
Диванът до радиатора и между тях маса
Мисля да е без  врата  защото теснотията е достатъчна

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 18:01 от carlinka05

# 595
Има фурни с функция  микровълнова и може да спестите малко място.

# 596
Врата 60см?
Сложете си нормално висок хладилник, тая микровълнова за какво ви е? Не е нещо без което не може.
Стената дето пише 125, би трябвало да е повече. Размерът на чертежа не е за цялата стеничка, а и като се сумират другите размери, остават 150 до 445.
Вие мерили ли сте я? С ролетка, не на око, както предния чертеж.
Има ли врати около прозореца, изглеждат странно несъразмерни тия крила и отварянето нелогично.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 18:21 от Чи лу

# 597
  • София
Ъм... Тази стена от 3,30как стана 2,52...
Тези прозорци не ги разбирам прозорци с 2врати ли са? Или 4прозореца?наеън ли се отварят?
Тази ниша, не знам защо сте я разбивали, тя си е идеална за хубав хладилник с фризер, отгоре шкаф килер. За мен бих си наредила ъглов шкаф с врата на мястото на мивката и на дългата стена мивка, пералня, печка.
Някакъв палък тип кухненси диван с маса за хранене и тв... Понеже не разбирам прозорците някъде, ако трябва и на стойка от тавана

# 598
  • Варна
Вратата ако е 60 см ни хладилник, ни пералня, ни диван ще могат да вкарат в тая стая. Силно се съмнявам в точността и на останалите размери.

Малко е странно и как отговаряте с "добре" на всички предложения. Grinning Само даваме идеи, не ви задължаваме с нищо. Вие най-добре си познавате нуждите на домакинството.
Това, че за някой човек малък хладилник е немислимо ограбване, не означава, че вие не може да си сложите такъв. Когато бях в гимназията, си спомням, че в кухнята на една съученичка бяха точно с такова хладилниче, а бяха четиричленно семейство с 2 деца в училищна възраст (и куче). В нормална панелна кухня. Тоест не е от липсата на място. Просто майката не готвеше много. Често се хранеха навън или си поръчваха за вкъщи. 
Аз лично много ги уважавам малките хладилничета. Била съм с такова в една квартира с гадже няколко години и никога не е имало момент да не мога да прибера нещо. Даже и от село мъкнехме доста продукти.
Нещото, което никога, ама никога не ми е достигало в никоя кухня (а съм се местила много и съм ползвала десетки) е било работния плот. Затова и например не понасям повдигнати фурни - пестиш едно навеждане 5 пъти в седмицата, но губиш 60 см завинаги. Малките хладилничета дават едни плюс 60 см.

# 599
Затова и например не понасям повдигнати фурни - пестиш едно навеждане 5 пъти в седмицата, но губиш 60 см завинаги. Малките хладилничета дават едни плюс 60 см.
... в годината, в моя случай. Satisfied
Но освен, че не ползвам много фурната, не мога да разбера защо е толкова устойчив този тренд с високата фурна и по друга причина:
В момента всичко да е скрито в кухнята стигна такива висоти, че започнаха да ги проектират като гардероби, затворени от горе до долу, често даже с допълнителни капаци (pocket doors), които да скрият и малкото отворено пространство. Ама иначе фурната вдигната гордо високо, а ако беше в ниското нямаше да се вижда. За мен е противоречие.

Общи условия

Активация на акаунт