Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 654
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • София
drago_2008, колекторните разпределителни кутии могат да се вкопаят в стената, само ако тя е 25см и то тухлена. При тухла 12см не е желателно да се прави това, да не казвам, че не се практикува просто.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 00:40 от Галски

# 76
Първо Вие от къде знаете тази стена колко е дебела? На проекта е даден зид с двойна дебелина. Не знам как е изпълнено, но има верятност да е "дебела" тухла. Второ, го практикуваме и съм виждала как се изпълнява без опасност да ти падне стената....Да не говорим, че който иска, може да събори горните тухли и да сложи ГК стена ако има други притеснения за некачествена работа. Варианти има различни, според предпочитанията и бюджета.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 14:18 от drago_2008

# 77
  • Варна
В маломерен коридор е на още по-маломерен двустаен, където местата за съхранение са кът. Мисля да сложа един PAX 35 см, за по-дълбок няма място, има домофон и ключ за осветление.

Домофонът и ключът за осветление с малко къртене могат да се изместят на ляво, плътно до входната врата. Така ще ти остане място за по-дълъг гардероб, от плитките. Не знам какво има в тази кутия, но според мен не е никакъв проблем да е скрита в гардероб с отрязан фазер и малко от дъното, точно както си го представяш. Може в долната част на гардероба да има рафтчета за обувки и при нужда, обувките се изваждат за 10 секунди, едно рафтче - и то за толкова.

Честит нов проект, Тинтина! Дневни по 17 квадрата съм виждала, че и по-малки. Но спалня от 6 и половина - не бях. Grinning Все си мислех, че нашата едната от 8 е някакъв рекордьор по малкост. Какво разпределение си намислила за цялото жилище?

# 78
Аз директно бих запълнила стената с гардероб, а домофона и ключа бих вградила в самия гардероб, за да се възползвам максимално от стеничката.

# 79
  • Варна
Тоест всеки път, когато иска да светне/изгаси/отвори на някого, да отваря гардероба? Или на вратичката някак си?
Поне на око дълбочината на мястото за гардроб е към 40 и нещо сантиметра, а тя каза, че си представя PAX 35 см, тоест няма проблем ключът и домофонът да останат отвън на самата стена.

# 80
Е, как да отваря вратичката? На самата вратичка. Но не точно. Бих си поиграла, за да намеря оптималното им място в цялата композиция.

# 81
  • София
Е, лампа ако е за вътре може да си сложи със сензор. В тази кутия са колекторите на подовото.  Нещо такова

Единственият проблем е, че трябва чат пат да се достъпва и евентуално може да се налага нещо да се поизточва, обезвъздушава, може при тези операции да порече... Вероятно и при някаква авария може...
Може гардероба да е дигнат нагоре по стената.
по-височко от това, просто над кутията.  То и в гардероб да е пак няма да ползва мястото, но ще затрудни достъпа при обслужване..и да кажем, че риска за смия гардероб не е огромен.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 17:56 от Angel_Dust

# 82
  • Варна
Изглежда ми на нещо, което я ще се наложи да се отвори 2 пъти годишно, я не. Да си го скрива в гардероба спокойно. В плитък гардероб с нормално отваряеми вратички достъпът ще е достатъчно удобен и за най-дебелия майстор.

# 83
На частта с домофона и тн. може да се направи вградена ниша, където да се позиционират, ще се ползва да рафт за чанти, шапки, панери за ключове и рн..Ще
потърся пример.

Нещо подобно.

Питах ММ колко пъти, за 14г се е налагало да отвори двата колектора у нас.Каза “един път, когато търсих теч).

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 18:29 от ДХ3

# 84
  • Варна
...То и в гардероб да е пак няма да ползва мястото, но ще затрудни достъпа при обслужване..и да кажем, че риска за смия гардероб не е огромен.
Защо да не ползва мястото? Може да се набутат някакви маратонки пред кутията, или препарати, или нещо друго...

Иначе идеята за повдигане на гардероба е добра. Може да се изпълни на всеки гардероб само с монтаж на 4 крачета отдолу, не е нужно да е нещо поръчково. Аз така купих едни крачета по 2 лева от железарията и повдигнах обикновено гардеробче от Айко за 300 лева, за да си оставя отворено пространство отдолу за ежедневни обувки, които не искам да прескачам и подритвам из иначе малкия коридор.

# 85
  • Бургас
Диди, идеята с малкото къртене и лекото преместване ми допада. Иначе, ако не ги местя, ще сложа малкия PAX - 50 см ширина.
И до него такава закачалка, в посока към вратата.
https://www.xxxlutz.de/p/linea-natura-garderobenpaneel-in-30-120 … 5-cm-002748010405

Спалня по проект нямаше изобщо. Затова изместих кухнята в дневната, а спалнята остава зад нея. Ще има място за легло 144х200, голям гардероб в ниша срещу нея и едно нощно шкафче Simple Smile

Стремя се към максимално бюджетно решение, ако мога да спестя всяко излишно къртене, местене на комуникации и т.н., ще е добре.

# 86
  • Варна
Закачалка можеш да сложиш на празната стеничка в ляво от входната врата.
Къртенето, което предлагам, наистина е минимално и не вярвам да струва много. А в такова маломерно жилище всеки милиметър ти е ценен. 
За леглото защо не помислиш за размер 140х190 см? Не е вярно, че дължина190 см става само за джуджета, както четох по-напред. Ние спим на такава дължина, ММ е 175 и е достатъчно. Ако е някой 2 метра дългуч, няма да е удобно, да. 190 все още си е стандарт и повечето български производители на матраци го предлагат без да го водят по поръчка и да е допълнително оскъпено. Също от значение е и самият модел на леглото - да не е с пищни обкантвания с тапицерия отвсякъде, които крадат още сантиметри.

# 87
Ние точно в момента се чудим къде да разкараме една такава спалня на 190. И съвсем не сме по 2 метра.
Просто ако нормален човек иска да се изпъне без краката му да стърчат, единствения вариант е главата му да се опира в таблата. Което също не е много привлекателно.

# 88
  • Варна
Ние сме 162 и 175, бих казала средни на ръст. Нищо не ни опира и не стърчи никъде. Нормално и прекомфортно си спим. И да не забравяме, че говорим за 6 квадрата и половина спалничка. Поне според мен 200 см са излишни. (Говоря за дължината на матрака, не нз цялото легло.)

# 89
Е, де, е, де...нас дребните не ни ли смятате за нормални хора?! Simple Smile
 И аз съм нормален човек уж, пък на каквото и легло да се изпъна, все остатък има. 200 е по-добре от 190 обаче, стига да има място, то най-често това е проблемът с размерите на спалните, не че някой предпочита тясна и къса пред широка и дълга спалня.

Общи условия

Активация на акаунт