Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 661
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
С тази акселерация, ако има място за 200 см. матрак ще е по - удобно, ако се предполага, че ще са предимно по - млади ползватели.  Синът ми е 193 см. и дори не е най - високият сред връстниците си. В няколко хотела е свалял матрака на пода,  ако леглото е с табли от двете страни и няма достатъчно дължина.

# 91
  • Бургас
Спалнята е с дължина 340.
Има място за легло с матрак 200. Срещу него ще има гардероб 60 см, остават още 80 см.
Ето това е леглото, има подобно и в бежово, много е прибрано.
https://www.ikea.bg/products/tallasen-tapitsirano-leglo/89514751/

# 92
  • София

Питах ММ колко пъти, за 14г се е налагало да отвори двата колектора у нас.Каза “един път, когато търсих теч).
Малко извън обсъжданото, но да попитам, с водно подово ли сте и какво отопление?

# 93
Не, с радиатори сме на газово котле.

# 94
Ето едната колекторна кутия на етажа при нас. Пред нея ще има монтирана врата с кош за пране, а до нея вградена пералня с врата. При толкова тесни пространства не бих си изяждала гардероба с показаната за външен монтаж, но е въпрос на гледна точка все пак, дали на някого му се инвестират пари в преработката ѝ и да се съпостави колко би струвало да се реже гардероба, за да се вгради в него, т.е. разликата в цената заслужава ли си. Ако е Pax, гаранцията му ще отпадне (ако това въобще има някакво значение).

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 09:05 от drago_2008

# 95
И нашите са вградени, в стените, така си бяха направени от строителя.

# 96
  • София
Отлични решения е показала drago, когато има възможност за вграждане на колекторните кутии.
При питащата обаче не знам дали изобщо е възможно преместване и вграждане. Всички тръби вече са отрязани по размер. За да се вградят, трябва да се удължат. Не е невъзможно разбира се.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 11:48 от sofyia

# 97
Така е, може да се удължат, а може самите колектори  при нея да са монтирани по-нависоко, не като при нас. Там са радиатори, а при нас отгоре е оставено място за електронните задвижки и клемната шина, която ще го управлява... Т.е ако са по-нависоко при нея, има някаква вероятност да слязат надолу и да  се вкопаят без удължаване, но няма как да го знаем (липсва снимка вътре).

# 98
  • София
При възможност, т.е достатъчна дебелина на стената, едно такова преместване би струвало около 600-700 лв като минимум. И съществува голяма опасност после от проблеми с фирмата, която ще монтира и обслужва машините. Т.е при възникнал проблем, може и да се обвинява удължението и снадките с куплунги.
Подкрепям предложенията за някакво портманто по поръчка, където домофон и ключ ще останат достъпни, а колекторната кутия ще бъде в шкаф. При дълбочина 35 см, дори да се наложи работа по нея, две вратички на панти се свалят за секунди.

# 99
При възможност, т.е достатъчна дебелина на стената, едно такова преместване би струвало около 600-700 лв като минимум. И съществува голяма опасност после от проблеми с фирмата, която ще монтира и обслужва машините. Т.е при възникнал проблем, може и да се обвинява удължението и снадките с куплунги.
Подкрепям предложенията за някакво портманто по поръчка, където домофон и ключ ще останат достъпни, а колекторната кутия ще бъде в шкаф. При дълбочина 35 см, дори да се наложи работа по нея, две вратички на панти се свалят за секунди.

Какво преместване? Какви машини?

Ако това се отнася до колекторната кутия, то вкопаването не е преместване (преместването е смяна на местоположението като локация); с радиаторите каква драма виждате, какви машини), какви 600-700 лв, направо припадам...
Не разбирам смисъла от хиляди хипотетични коментари за проблеми, като питането беше "какво правите с тези кутии". Не разбирам за какво се влиза в спорове и хипотези. Който прави ремонта дава гаранция за работа си! Нали сте наясно, че тази кутия не се преправя/преработва/ от бояджията?
Аз съм дала насоки като варианти за решаване на проблема и то не подробни, защото нито сме наети да го изпълним, нито ме е питал някой! Правя го с добри намерени и защото често провъзгласили се за майстори лица говорят глупости на клиентите си или казват "Не може", защото те са неспособни.
Тинтина може дори да пита строителя и неговите работници, до колко разбрах, и да си прецени как ще действа.

# 100
  • София
Добре, приемам поправката, вкопаване да бъде. Всичкото това изисква пълен демонтаж, къртене (разбира се най-лесната част), монтаж на кутията, удължаване на тръбите (самите свръзки са скъпи, 12-15 лв/бр) и след това монтаж, подмазване и т.н. Нали трябва да се извърши от специализирано лице все пак? Сумата не е хипотетична, а напълно реална.
Машините, са отоплителните такива, т.е вероятно газово котле, щом е апартамент. Всякакви преправки няма да се приемат добре от този, който е поел гаранцията на машините.

# 101
Котле няма, радиаторите не помня дали дори са монтирани, ако е споменавала въобще. На ШиЗ е сдадено ателието. Радиаторите ще са 2 бр, за машини къде въобще прочетохте? Удълженията колко ще са  - 4 и то въобще ако е подвързано всичко и ако няма аванс...
Цената при Вас може да е 600 лв, при нас не е, при нейния строител съвсем идея нито Вие нито аз имаме.

Дискусията  е тотално безпредметна в тази си посока.

# 102
Ние имаме две такива разпределителни кутии. Едната, която е в коридора (до входната врата) е скрита в гардероб с плъзгаща се врата, а другата, която е в спалнята беше години наред с едно рафтче над нея, но тази година, най-накря я скрихме в шкаф. Преработихме един от ИКЕА - много сполучлив хак се получи и перфектно се съчета с другите мебели.

# 103
  • София
drago_2008, наистина не разбирам агресивния тон, с който подходи към моя коментар. Колко много ластици съм изчела в темата, защо реши да ми апострофираш на всяка дума, не разбирам. Както и да е, не желая отговор. Всичко, което казах е, че даваш супер полезно инфо и колко би струвало приблизително вкопаването, при положение, че се прави като поправка.
При нас няма нищо за поправка, двете колекторни табла са в техническо помещение.

# 104
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте, предстои ми да правя една мъничка кухня. По-точно бокс, към трапезария. Дълга е 3.8 и широка 1.8м. На това ограничено пространство искам да има мивка, печка, съдомиялна и хладилник.В помещението няма електричество, поради малоумната работа на електричарите. Предстои да се правят нови изводи за контакти, но преди това, трябва да имам някаква идея, кое къде ще се разположи. За съжаление съм толкова забила, че нямам никаква идея кое къде, за да е що годе практично и поне малко естетично. Има тръба за мивка на мястото на стара такава, така че мивката ще е там, но оттам нататък, нямам  представа.
Ще съм крайно благодарна за всякакви идеи и насоки.
Аз съм с такава малка кухня. Под мивката имам троен долен шкаф. После е пералнята, 3 броя 60 см. шкафове,1 бутилиера и едно 40см.шкафче за прибори и хладилника. Съдомиялната ми е кубче и е на плота. Аз в кухнята  нямам фурна и котлони. 😁

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 08:00 от iv.elina

Общи условия

Активация на акаунт