Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 762
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
То ние май станахме като в НЛО, всеки си говори неговото, хаха. Joy
От това, което помня от снимките, над нощното шкафче имаше два контакта и извод за аплик с ключ. Не мисля, че там има какво да се мисли чак толкова много, освен какъв аплик да се сложи. Този на Чи лу е много идеен, супер!

За мен по-голям проблем е тоалетката и цялата организация около нея.

# 466
Да, преди майсторите правя тези поразии. Замазвам кабелите грозно, колкото да са в стената, преди шпакловката или преди мебелиста, ако може да се скрие с табла на спалня, гръб на кухня и т.н. Аз съм само по разрушенията, фината част не е за мен😂
Смърфиетка, над шкафчето на Бингли има двоен контакт с една конзола и кабел за лампа без ключ.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 11:43 от Чи лу

# 467
Освен огледало, не виждам нищо друго около тоалетката.

# 468
  • София
😂 Аз така и не разбрах защо изтри снимките, като на тях се виждаха само малки парчета от стаята.. И защо и на лампите, които беше харесала 🤔

Да замажеш малка дупка не е много трудно, ако не е с някаква спец мазилка, а с чист латекс проблеми няма.

# 469
Смърфиетка, над шкафчето на Бингли има двоен контакт с една конзола и кабел за лампа без ключ.

Точно, де. Просто трябва да намери лампа с вграден ключ:

Ето такава:
Скрит текст:
https://www.eglo.com/bg/aplik-pasteri-95065.html

или такава:
Скрит текст:
https://www.eglo.com/bg/aplik-pasteri-94924.html

или:
Скрит текст:
https://www.eglo.com/bg/aplik-pasteri-96477.html

Текстилните имат и различни цветове, а като са част от серия, ще може да се върже и с плафон на тавана.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 11:51 от Смърфиетка

# 470
То трябва инсталацията да е предвидена на първо четене.

Предвидено е всичко. И честно казано ми омръзна да го повтарям.
Нещо стана яка неразбория в темата.
А целта ми беше съвсем друга.
Не ми пише вече тези контакти.
Стана ми супер досадно. Попитах конкретни неща.
Показаното от Смърфиетка е удачно за нашия случай. Благодаря за идеята.
Наистина главният ми въпрос беше за съчетаването на цветове. Плюс какво да се добави.
Също пространството между гардероба и врата. Едно 70-80 см остава за
оползотворяване, и понеже нямам място за
библиотека, аз чета много мисля да сложа една етажерка за книги там. Да, в спалня ми е странно като идея, но иронията е, че нямам къде.
Тоалетката ще има огледално пред нея и табуретка. Това е. Не виждам драма. Не виждам и како толкова има да й организирам като пространство.
Само трябва да си избера огледало. Това е.

# 471
Каролин, не визирам твоя проект, а по принцип говоря за девиаторите- че трябва да е предвидена инсталацията.Темата я четат и други хора.
Не се ядосвай, нали на вас ви харесва как се получава.

# 472
за девиаторите да си кажа и аз Laughing , че сме ги правили с ММ / и ние по време на първия локдаун/ , и беше през караници и сръдни - от моя страна, разбира се Satisfied
ако пускането на контакти е скъпо начинание, то девиаторите не му отстъпват в никой случай - аз имам 2 големи кръга в кухня/трапезария, и в антре/хол ,с по 4 ключа всеки- само до тук са над 480 метра кабели
после ММ ме изтърпя само за основните в спалните Rage
но, аз искам и на всяка баня, и на входна врата/тераса ...
затова, сега съм измислила да ми слага безжични/WiFi ключове

ето една статия по въпроса
https://smartarena.bg/vidove-bezjichni-kluchove-osvetlenie/

# 473
Каролин, не е към теб насочена информацията. Много хора не са се сблъсквали и осветление, ключове, контакти им се свежда до "Това ми харесва" или "Това имаме в нас". За тях е информацията по-скоро, не за теб.

Тази библиотека в чупката до гардероба ли ще я сложиш? Чудесна идея.

Mamagemelar, Полезна статия. Даже мен ако питате трябва да се сложи някак на първа страница.

# 474
То наближи Великден, аз не смогвам да вляза да ви прочета даже Simple Smile, че и да ви пожелая здраве и хубости през новата година, но ето на, сега: За много години, творчески дами! Да сте здрави, енергични и все така вдъхновяващи!
Не видях снимките на Мис Бингли, но общо бих казала, че от дете съм свикнала с девиаторни ключове в къщата и след последния ремонт в апартамента съм нацвъкала навсякъде - в коридора, в спалните и в дневната. Нито питах за цена на инсталация, нито на ключове. После се изумих колко много излиза електрото почти във всяка част, но пък вече беше свършено и сега ми е удобно. Може бъдещето да е на WiFi ключовете, както спомена Mamagemelar , ама това не го съобразих преди 5 години, ще го мисля при следващ ремонт. И аз благодаря за статията!

# 475
И нашите ключове са свързани 2 по 2 и то от строителя. Вътре не знам какво е, но е функционално 😊 Полезна дискусия се получи тук!

За върна малко назад, виждам, че има още мнения за огледала около тоалетката. И понеже в предния пост предложих няколко - ето визуално както идея само. (В Икеа има кръгли за баня с подсветка, в различни размери и ако се комбинират и вържат с контактите на стената, може да стане чудно):

Разбира се повечето са някакви уау дизайнерски, но с повечко търсене или комбинации може да св претвори в нещо уникално.

В нишата и аз бих предложила библиотека, рафт, някоя висока и тясна поставка за нещо лично и красиво, което да е на показ и акцент, или дори високо растение. Не помня къде беше точно нишата и колко светлина има, но може да се съобрази.

# 476
То, може и нищо да не се слага на свободното пространство. Нека има въздух в стаята.
Подкрепям Смърфи за идеята за тоалетката (и моето предложение беше за допълнение към сегашната), а също и за голямото и нестандартно огледало. Няма нищо по- секси от голямо огледало в спалнята. Дори бих сложила и над спалнята Wink , но след като поживея в спалнята и ако все още търся какво да сложа там.

# 477
  • Street of Dreams
Над спалнята - на тавана ли? 😁

# 478
с огледало на тавана , наистина, няма да мога да спя Joy

# 479
Те пък фъншуистите тук хич няма да са съгласни. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт