Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 085
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
На мен лично комбинацията със светлия гранитогрес ми харесва повече от еднаквия, сливащ се под. Просто избери друг. Да, такъв рилефен се чисти трудно, просто се натрупва с времето дори и при много добра хигиена.
Такава пореста повърхност си чисти с четка или твърда гъба. Минаването с моп просто маже.

# 721
# 722
https://www.nolina.bg/en/categories/product/spc-nastilka-na-lepe … land-oak-eir-25mm

Ето това харесах в Нолина, но пък не е ли прекалено изчистено.
Ще разгледам за друг гранитогрес, ще изчакам и “новите цветове” в берг и ще пиша:)

# 723
Гледай по-изчистено даже.На голяма площ ще стане шаренийка.

# 724
Да, гледайки сега това, което съм снимала в Нолина, но уж ми се е сторило изчистено, като го вкарам в гугъл на големи пространства е точно търсения ефект.

# 725
Най голямата ми грешка беше, че сложих в коридора на къща матиран гранитогрес. Уж да не се хлъзгаме по стълбите......Още не мога да си простя за това решение! Всяка капка си личи, трудно се почиства, защото моловете се запират! Чистя на колене, стъпало по стъпало!

# 726
И гланц не бих препоръчала, най-добре мат или сатен, но идеално гладки. И от практична гледна точка най-най-най-доброто е "фул боди гранитогрес", ама почти не се намира и разцветките са основно "сол и пипер".

Най голямата ми грешка беше, че сложих в коридора на къща матиран гранитогрес. Уж да не се хлъзгаме по стълбите......Още не мога да си простя за това решение! Всяка капка си личи, трудно се почиства, защото моловете се запират! Чистя на колене, стъпало по стъпало!

Явно има разлика от мат до мат. Моят изобщо не е лъскав и се мие елементарно с мопа, никакво клечане. А и по гланца капките още повече личат. Или следа от подметка. Аз затова избрах шарено, петнисто такова. А в стария апартамент имам такъв фул боди, че още ми се плаче, че вече го няма. Някаква размазана мацаница (нещо като полускъпоценен камък), много фина сатенена повърхност, никакво хлъзгане, елементарно чистене и безумно здраво.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 19:05 от Черна станция

# 727
При това положение бих застлала с килими (има и за стълби, знаеш, само че трябва да ги застопориш), че да чистя по този начин по-малко площ ежедневно. Вече за по-основно и сезонно почистване мога да се натоваря малко повече.  Аз навсякъде имам килими, включително в антре и коридор на селската къща, чистя ги, перат се и няма толкова значение дали самата настилка се чисти лесно.
По повод курса за танци - вече проверявах още преди 2-3 години, никъде не се предлагаше, но и аз не съм се отказала да намеря. Сега ми е труден период заради гръбнака, мъчи ме студеното (ама пък как се радвам на снега!) и не съм много за курсове по танци, но това не ми пречи в къщи да си танцувам. Днес половин гардероб извадих, наредих, пак извадих и пак нареждам (това все на лезгинка) Simple Smile

# 728
Килими, мокети и подобни никога не съм имала. Струва ми се хамалогия.  Спор няма, че е уютно с тях. Пускаме кучето от време на време вътре. Как се набиват косъмчетата не е истина. Не си представям да отива на килимите всичко това. За в бъдеще може да помисля нещо, но ....за сега не ми се струва практично.

# 729
Здравейте. Как бихте отделили работен кът в спалня, така, че да не се вижда от спалната част?

Онлайн има много идеи с модерните сега стъклени прегради и съответно завеса, но ми се струва, че ще излезе много скъпо.

Моята идея е с гардероб, обаче не откривам за страничен монтаж. Вариант е и PAX етажерки, има симпатични идеи и за стъпаловидно нареждане, но ни се иска да не се вижда работния кът.

Скрит текст:

Разбира се, мебели по поръчка са вариант, но тъй като ще обзавеждаме и детска паралелно, предпочитам готово решение.

Благодаря!

# 730
Това на визуализация дългото пред бюрото не е ли гардероб? Виждам, че скрива бюрото или вие търсите и решение отстрани, успоредно на вратата?

# 731
Обърнете леглото на другата стена.Така само ще го обикаляте.
Сложете някакъв с плъзгащи врати.Без размери не мога да преценя, но по-логично е за мен.
Иначе аз отделих дрешник от спалня със стена от итонг.
Ако решите такъв вариант, то може съвсем да отделите кабинета от спалнята.Като цени не мога да съм полезна.

# 732
  • Deutschland/HE
В Икеа имат едни врати за дрешник, това е добър вариант. Skytta е серията.

ПП: Българският сайт е недостъпен от чужбина и не мога да дам линк от него.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 22:39 от colibri

# 733
Това на визуализация дългото пред бюрото не е ли гардероб? Виждам, че скрива бюрото или вие търсите и решение отстрани, успоредно на вратата?

Гардероб е, но визуализацията е правена аматьорски от мен, т.е. такъв гардероб не съществува с тези размери и такава възможност за монтаж. Затова търся други решения.

ДХЗ, ако се спрем на варианта гардероб, със сигурност ще е с плъзгащи врати. Както казах визуализацията е само за ориентир как искам да е отделено, а не че ще се ползват коректните мебели.

colibri, изкарва ме начална страница. Може ли скрийншот, аз ще си ги намеря с google images Simple Smile

# 734
При мен не се отваря линка.

Мисля че ще бъде доста тъмно в този ъгъл за работен кът.

Общи условия

Активация на акаунт