Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 042
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
При мен не се отваря линка.

Мисля че ще бъде доста тъмно в този ъгъл за работен кът.

Мъжът ми е 3D дизайнер, той и в момента работи на пуснати щори, защото му пречат отблясъците по екрана. Не го бърка Simple Smile

# 736
Предполагам, че може да се сложат два гардероба един до друг и така да преградите стаята? Икейските паксове са до около 240см, ако не греша, което ще ви даде добра височина.

Иначе напоследък забелязвам този тренд леглото да е до прозореца, понякога и върху "подиум " с място за съхранение отдолу,а работната/ учебната зона да се издърпва на срещуположната на прозореца стена (както е по проекта на авторката на въпроса)

# 737
  • Deutschland/HE
Skytta е серията на тези плъзгащи врати.

1
2

# 738
lola92, точно Pax ще ми свършат страхотна работа, но всички, включително и техния чатбот, ми казват, че трябва да се захванат за стената.

По принцип не държа леглото да е в тази позиция. Обратното също е вариант.

colibri, благодаря, сега ще потърся.

# 739
  • София
Гардеробът ще се клати и усуква, икейския, може би някой по-масивно направен няма.
За светлината ще е тъмно, но има лампи.
Иначе аз не виждам защо изибщо да се крие.

# 740
По принцип не държа леглото да е в тази позиция. Обратното също е вариант.

Това е по-добрата позиция.
Гардероб в средата на помещението затваря много.
Вижте като вариант щори тип "японска стена". Монтажът е само таванен, слагат се тежести долу, които да опъват плата, събират се елегантно в единия край - така стаята се прегражда само при необходимост.

Скрит текст:

# 741
За всичкото друго си права, Ангелче, ама аз например ако гледам срещу мен книжата си и трябва да заспя, сън не ме хваща...Даже веднъж припаднах от хипертонична криза и докато ме настаняваха на първото възможно място да легна, гледах срещу мен библиотеката и книжата си и взех да нареждам кое на кого да дадат, къде коя папка била, на кого да се обади ММ и т.н., че и взех да се пазаря с оня горе на глас: "Не сега, не сега! Имам още работа!" Едва ли щях да го направя, ако не виждах папките срещу мен, а берях душа. После много ме подиграваха с това пазарене.  
Та, добре е психологически човек да се откъсне (и визуално) от работната си среда, когато е в спалнята за сън или други занимания - вие сте млади, не ви трябва много сън Simple Smile

# 742
Паянтови са гардеробите, за захващане ще трябва, да.

# 743
GeryGG, чудесна опция са тези щори. Видях, че Solis имат много варианти, ще отида на място за мостри. Благодаря!

# 744
  • София
😂 😂 😂 Кубратова, изобщо не ми пречи на съня едно бюро, ни ме вика, ни ми говори. Изобщо не го и забелязвам. Единствено ако единия спи, а другия работи да не му свети екрана. Но за това и по малка преграда би свършила работа и възглавниците и бюрото да са на една стена, а не на срещуположни. Но чаткатено по клавиши е не по-малко приятно, а то не се скрива.

# 745
Ооо, клавишите са музика за ушите на ММ Simple Smile
На лаптоп звукът не е така силен и е приглушен, абе направо спи като бебе покрай мен, а аз често работя до сутринта.
Моите книжа и бюро пък говорят, ама направо не млъкват. Затова гледам да не са видими от местата ми за почивка.
Много ми допада идеята за японски щори, особено ако съответства и на целия стил на спалнята. Идеални са за целта.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 23:43 от Кубратова

# 746
  • Street of Dreams
Леле, Кубратова, имаш психоза. Аз като затворя лаптопа и всичко свършва. Местя си го из всички възможни стаи, на дивана, на кухненската маса, в леглото, на терасата и от време на време на бюрото в хоум офиса 😅Днес дори беше на кухненския плот, че правих мусака, докато слушах митинга.

# 747
По едно време исках да се отуча да мъкна работа в къщи и в началния период на отучването все забравях и редовно се оказвах вече при заключване на вратата на кантората с класьор в ръцете. Връщала съм се да го оставя, ама така и не се отучих трайно. Сега работя повече хоум офис и пак се опитвам да се разгранича от лаптопа и книжата поне една част от нощта. Сроковете все те викат, намират си начина. За забавление и аз го нося навсякъде, най-често в кухнята, тогава не ми пречи. В спалнята обаче искам да виждам само мъж, уют и красота Simple Smile

# 748
Ако не им
трябва гардероб в стаята, ок, ама ако им трябва баш там му е мястото.
Моят дрешник и спалня са отделени по подобен начин, но със стена от край до край и плъзгаща врата към спалнята.Гардеробът е на същото място и е поне 1.60 дълъг и поне 2.40 висок, не е хванат за стената.Но е тежък и масивен, макар и от ПДЧ.Но има стена зад него, де.

# 749
Гардеробите ияма ли как да се захванат за тавана? Или единия за страничната стена, другия за него.... Пак е някакво захващане. Друг вариант е да се направи клетка от метални профили и да се захване за нея, а тя да е захваната за пода.

Общи условия

Активация на акаунт