Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 507
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
И ние Коризалията я бяхме почнали като бонбони ,ама от нея не съм виждала да става така.При мен беше станало от един сироп за кашлица.Затова питах ,ама той беше с лекарство за отхрачване тъмно зелен на цвят.

# 211
  • shumen
Нехе,и моя прокашля и подсмърча вече цяла седмица.Заведох го на педи вчера и тя ясно видя гадната храчка жълта и лепкава и каза,че се мъчи да я откърти и тя го кара да кашля.Дойде ли Декември или празници ми е писнало все е болен.
Барбалена,при моя е ставало от спанак зелено акото.

# 212
И при моите от спанак е ставало зелено. Ама зелено, все едно са яли пастели, и то няколко дни. Бях си изкарала акъла. В интернет наистина само страхотии прочетох.

# 213
Следете пак да ли ще стане ,то пък може и нещо тея портокали и мандарини да са раздразнили корема ,ние вчера за 1 път тая зима взехме портокали ,детето уж в градинала яло.Купими  и в къщи купих то 1 портокал 3 човека го премятахме кисел то не се яде и ние както не обичаме много гаден ни се видя ,може ако са били по кисели да са раздразнили корема и след тоя вирус като диспактериоза да се е получило.Предполагам пробиотик ще оправи работата.

# 214
Момичета, здравейте. Малко ще сменя темата на обсъждане. Детето юи на 2г 9м я диагностицираха вчера с уртикария. Взима я таткото от ясла във вторник, след оноло час започват да озбиват петна по лицето и крачетата, докато и аз дойда след още час имаше и по корема и подмишниците. Не се чешеше. Дадох доза Ериус, който изглежда нямаше особен ефект. Мислех за ларка или коксаки, но лекаря беше категоричен. Назначеното лечение вчера е 1/3 ампула Калциев Глюконат + 200мг вит Ц на ден, и 2×5капки Ксизал, мазане с фенистил..
Уточнявам, че днес има дори повече червени петна от вчера и лека Т - до 37.5.

Притеснявам се да не прави нещо бактериално. Ден преди да излезе уртикарията детето пребори поредната хрема с кашлица тази учебна година. От октомври насам имаме и бронхит на сметката. Баща и ме обвинява, че аз съм я докарала, защото я тъпча с лекарства и добавки. Разбирайте - Биозин и 3к прополис за имунитет, 2м Цинабсин и Тонзилотрен курс за задна хрема и гърло, боледуванията с хрема и кашлица са със стандартно лечение - инхалация с физиологичен р-р, Силвъртус за носа, евентуално Мукосолван Натурал ако се разкашля много.

Чак следобяд ще я водя пак на лекар. Приемам мнението и съветите ви на опитни родители. Благодаря, че ме изчетохте.

# 215
Оххх тея мъже като почнат с обвиненията не се траят ..не си я докарала ти в това положение кой родител иска да боледува и то на често ...
Мм отива към разболяване ..4то такова от октомври насам ..

# 216
По-скоро реагира на вирус с обриви.
Зеленото ако може от настинка наистина, може и от непоносимост към храна.

# 217
Барбалена, ти беше писала за кръв и слуз в акото, сега зелено на цвят. Много е вероятно да е непоносимост, но това за да го разбереш трябва да изследвате зонулин, хистамин и калпротектин от фецес и отделно непоносимости с кръв от пръстчето.

# 218
Барбалена, наблюдавай го. При моето дете зелено ако е било бактерия, но при него и консистенцията не беше ок.
Аз от вчера започнах Етацид. Викам на мъжа ми, ние като беше с трета сливица не сме му пръскали кортикостероид, ама ето допряхме и до него. Еми детето не диша добре, пак се увеличи повече стоенето с отворена уста, пак прихърква като спи, носово си говори, трудно диша. Наистина се надявам Етацида да помогне. 🫤🫤🫤 и Сливицата да не е там също се надявам.

# 219
Рейна, и яз така мисля, че реагира на вирус, и може би паднал имунитет от много честите разболявания е допринесъл.

Иначе, поне има апетит този път, направо си хапва и е весела..... Поне за това се радвам, че вече прочетох колко упорита е тази уртикария. Аз и без това на всяко следващо разболяване съм все по-отчаяна и изтощена.....

# 220
При едната ми дъщеря се случва това с уртикарията последните 2 зими. Първо мислехме, че е от топлото, после от студеното.. Всъщност всеки път се случва след по-дълго боледуване или повече изпити АБ. Миналата зима и поставиха диагноза студова алергия, дори при 10 градуса навън тя ставаше цялата на червени и релефни петна. Скриваха се сами след 20-30 минути на топло. Тази година нищо и няма, засега.

# 221
Нехе,и моя прокашля и подсмърча вече цяла седмица.Заведох го на педи вчера и тя ясно видя гадната храчка жълта и лепкава и каза,че се мъчи да я откърти и тя го кара да кашля.Дойде ли Декември или празници ми е писнало все е болен.
Барбалена,при моя е ставало от спанак зелено акото.
И ние сме така задна храчка и сополи.
Днес следобяд сме при лекаря.
Sad

# 222
  • shumen
Красивост,много са упорити тия храчки.Моя уж порасна и пак боледува.Уж казват,че го израствали.Поне от ходенето на Трявна има ефект,че поне разреди малко и ги кара по леко вирусите без Т.
Днес е малко по добре,но пък от стомах се оплаква,че го боли.Сега си мисля дали е нещо от сиропа за кашлица или Орофара.

# 223
Акото днес не е зелено! Smiley Вчера и сутрешното, и вечерното бяха. Имам ги и на снимка даже Smiley

Епълче, ти тогава каза да пуснем калпротектин (май беше). При горна граница 50, при него беше 57 или нещо такова. Микробиологията беше чиста. Значи предлагаш да пуснем и зонулин и хистамин...

Тони, дано да я няма тази трета сливица. Според мен не би трябвало да порасне толкова скоро... При някои деца остава като навик да дишат през устата и се налага работа с логопед... Дано след Етацида вече е по-добре и да започне да си диша нормално през носа...

# 224
Здравейте, след една седмица градина на баткото, малкият отново е болен. До преди 7-8 дни беше на сироп за кашлица от предното боледуване, защото лекарката каза до спиране на кашлицата. Сега отново кашля и се чудя мога ли да му дам от същия сироп и дали не е вредно, предвид, че е минало толкова малко време. Сиропът е Бронхо Код, билков е, съдържа само Гринделия, Хелихризум, Живовляк и Мащерка. Като цяло противопоказно ли е да се дават толкова начесто сиропи за кашлица? Не съм за безразборното даване на лекарства, но като по-малък правече бронхити и хич не ми се рискува да не дам нищо и след два дни кашлицата да стане суха. И като добавим, че баткото е контактен за Варицела направо ми се плаче. Спрях го от градина, дано да ни се размине. Благодаря  предварително на всички включили се.

Общи условия

Активация на акаунт