Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 508
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
Акото днес не е зелено! Smiley Вчера и сутрешното, и вечерното бяха. Имам ги и на снимка даже Smiley

Епълче, ти тогава каза да пуснем калпротектин (май беше). При горна граница 50, при него беше 57 или нещо такова. Микробиологията беше чиста. Значи предлагаш да пуснем и зонулин и хистамин...

Тони, дано да я няма тази трета сливица. Според мен не би трябвало да порасне толкова скоро... При някои деца остава като навик да дишат през устата и се налага работа с логопед... Дано след Етацида вече е по-добре и да започне да си диша нормално през носа...

Барбалена, той беше добре с дишането. След пред последното боледуване нещо се случи… и вече повече от месец си е така.

# 226
Барбалена, резултата на калпротектина действително е добър, нооо ако детето не е пило пробиотик поне 10 дни преди да пуснете изследването. Ако е на фона на пробиотик резултата вероятно ще е по-различен. Същото важи за хистамин и зонулин, като там добавяме и да не е пило противоалергично за да не компрометира резултата.

# 227
А защо се ходи на логопед за дишане през устата,от любопитството питам

# 228
Покрай чревния вирус май пи 2-3 пъти пробиотик. Ще го пусна пак с другите две неща...

Мими, свикват са дишат през устата при уголемена трета сливица, което не е ОК. Чувала съм, че може да се отработи при работа с логопед.

Тони, вижте го след кортикостероида. Дано пък след него вече се оправят нещата.

Аз май ще търся час за преглед за утре. Дребното накашля от време на време....

# 229
Здравейте,
Мога ли да ползвам отворен преди няколко месеца сироп Синекод и Лека нощ на д-р Тайс.
Пак трябва да ги пие детето, а имам останали по половин шише от лятото?
На срок на годност нищо не пише, след отваряне колко да се използват.

# 230
  • shumen
Барбалена,настинка си е било според мен.Щом прокашля заведи го на лекар за всеки случай.
Красивост,аз сироп ползвам до свършване.
Моя сега тоя стомах ме притеснява.От снощи след сиропа каза,че го боли и цял ден го боляло днес.

# 231
Барбалена,настинка си е било според мен.Щом прокашля заведи го на лекар за всеки случай.
Красивост,аз сироп ползвам до свършване.
Моя сега тоя стомах ме притеснява.От снощи след сиропа каза,че го боли и цял ден го боляло днес.
Благодаря.
Моето дето също де оплаква от стомахче,
Няма разстройство или повръщане, просто като го взема от у-ще някой път ми казва така, нз от какво може да в. Иначе има лека кашлица и нищо друго добре е , няма температура… явно е от заднатаа хрема, деро си я носим по цяла зима…
Незнам писна ми от сиропи и капки за нос!?!

# 232
Големият ( голям си е наистина - на 12г) пак се разповръща, поне два часа постоянно повръща и има и разтройство. Дадох една таблетка деган и вече нз какво да правя. Повръща 2 пъти миналият вторник, беше 2 дни с гадене. После уж се оправи и в неделя започна да кашля и сега отново повръщане, болки в корема и диария. Такова чудо не бях виждала. Имаше на скоро въпрос за детенце, което много повръщаше, може ли да се включите колко време продължи и какво давахте?

# 233
Здравейте,
Мога ли да ползвам отворен преди няколко месеца сироп Синекод и Лека нощ на д-р Тайс.
Пак трябва да ги пие детето, а имам останали по половин шише от лятото?
На срок на годност нищо не пише, след отваряне колко да се използват.
Мукоплант сиропа е 1 месец срока , поне с живовлек, аз ги използвам за себе си, за детето нови 🙂

# 234
  • Varna
Моята от неделя вечерта почна със разстройство. Понеделник на обяд повръщане. Температура вдигна до 39.5.
След това през ноща повръща и и ходи до тоалетна. Все още повръща поне по веднъж и ходи до тоалетна рядко. Казва, че постоянно и се гади. Давам и Вомитусхил, Тазектан, Ентерол.

# 235
  • shumen
Май наистина е ужасен този вирус.
Суит,и моя е на 12.Уж беше спрял да ходи рядко,а днес два пъти ходи засега и каза,че е рядко и го боли стомаха.Т няма,жизнен е,но и кашля.
Красивост,ако яде набързо или малко в училище може и от това да го боли.Моя тая седмица не е и пак се оплаква и то от снощи след сиропа.,който съдържа джинджифил,чер пипер и нз дали те не го дразнят нещо.Ще видя утре как е и ще пусна едни изследвания,ако трябва.

# 236
Моето дете кашляше три седмици, буквално. После се изолира мораксела и започнах капки, почти моментално спря кашлицата. От две седмици не беше кашлял ама грам, нито веднъж на ден.
Сега неделя го заболя гърло и вдигна Т за няма и 24 часа. От вчера леко се позакашля, и айде от днес се почна.. ту сухо, ту влажно и казва че гълта храчка. Като е легнал пак кашля, сега го чувам - сухо.
Носът му е сух - нищо не излиза.
Какво да го правя? Фенистил ли да купя утре? В носа от вчера, както споделих вече, пръскам Етацид.
АМАН

# 237
Много е зле детето, припадна ми в ръцете буквално. От 2 часа чакам линейка. Някой има ли координати на частна линейка, чиито екип може да сложи система на дете в домашни условия

# 238
Как припадна, от какво, температура ли? Пишете града(макар да предполагам София).

# 239
  • shumen
Sweet memory,за София ли става въпрос?
Дано са дошли и се оправи скоро детето.
Тони,да се оправя скоро.Дай Фенистил и го заведи на лекар,ако трябва.
Моя заспа нетипично рано за него.Дадох Нурофен заради болката в стомаха и ще го следя и утре,ако е така ще взема да пусна едни изследвания.
Снощи питах педи и за тия петна по вратлето и каза,че са гъбички.Направление за кожен след Нова година,а засега ще мажем с Клотримазол.
Писна ми вече.Дойде ли Декември и Януари е все болен.

Общи условия

Активация на акаунт