Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 524
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
  • София
sweet_memory , дано бързо да се възстанови и да разберат какво е .
За жалост с детската линейка в София е страшно положението . Аз също съм я  чакала една година( детето беше много зле с грип) и така и не дойде ,а си я закарахме ние.
Ще чакаме да пишеш какво са казали докторите.

# 256
Здравейте, благодаря отново за загрижеността. По-добре е, не е повръщал, но си има диария. Кръвните са добре, едната бактерия му е отрицателна. Чакаме резултати за салмонела и шигела. Не е ял, но пие по малко.

# 257
Дъщеря ми (на 3г) хвана нещо миналия петък, буквално за минути вдигна много висока температура. Дадохме Нурофен и заспа. После повърна обилно. Отидохме на лекар УНГ, тъй като имахме запазен час от преди това заради неминаваща кашлица и нощно хъркане. Тя направи кръвни изследвания и тя заключи, че освен вирусно, има и нещо бактериално, но не ни пусна още изследвания, а направо изписа антибиотик + антибиотични капки. Детето после пак вдигна до почти 40 градуса и пак повърна. На другия ден получи лек обрив на различни места по тялото.  След това вече нещата се пооправиха и спря да вдига температура, нито е повръщала повече. Обрива изчезна, а от вчера и хъркането.
Днес се оказа, че в градината има случай на скарлатина. И веднага се зачудих - възможно ли е детето да е изкарало скарлатина? За последно е била в градината миналия четвъртък. Не е имала червен език обаче... Но никога досега не е вдигала температура толкова рязко, с втрисане и толкова висока.

# 258
Повръщане, температура и обрив са си симптоми на скарлатина. Обаче пък без зачервено гърло ми е малко странно. Дъщеря ми два пъти я е карала и буквално плачеше от болки в гърлото. Нали пие АБ така или иначе, би трябвало да изчисти бактерията ако е правилният.

# 259
Стомашния вирус и мен няма да подмине. Имам спазми в корема, подут ми е, гади ми се и имам разстройство. А и ме тресе, заедно с една тъпа болка в главата. При вас така ли беше? Ще е тежка нощ със сигурност Sad
Оставих детето при баба си и дядо си, но цял ден сме се гушкали, та лошото е че и нея ще я хване.

# 260
Дъщеря ми, която не боледуваше изобщо, лепеше стрептокок от въздуха. Карала е скарлатина 6-7-8 пъти, изгубих им бройката. Всеки път различно, веднъж чак по малиновия език разбрах, нямаше нито температура, нито гърло, нито обрив. Винаги правим бързи и нормално тестове, както и после след АБ се тестваме всички около нея. В градината беше ад, в училище за щастие не. Явно в градината имаше дете носител.

# 261
Аз имам въпрос до 20 ноември пихме антибиотик и капки моксифлоксан в носа 10 дни и 3 дни в ухото и уж всичко беше минало ,до вторник детето си беше в къщи ,но от градината напираха защо не сме я пускали вече.Е пуснахмея в сряда и четвъртък и днес за празника ,бяха освободени и викам айде няма да ходи.Обаче днес на обяд като текнаха едни сополи чудо ,вече поне 10 кърпи издухахме.Температура няма 36 и 9 най много ,сутринта единствено си чешеше носа ,че я сърби и кихна 2 пъти и към 2 часа в чудо се видях ,чистя носа със Стеримар и Синулан пръскам и Имунобор давам от 5 дни.Естествено утре събота ,неделя ,в понеделник смятам секрети да пускам ,с друго мога ли да пръскам като ще правя изследвания ,или да почвам направо бактробан ли да мажа или Виброцил или да се помоля с празното шише от Моксифлоксана да купя друго , но пък секрет няма да мога да пусна.Абе нз тоя път съвсем нз накъде и кво да почвам.Ако утре взема Виброцил да слагам мога ли да пусна секрети с него ,той май не е антибиотик или греша?

# 262
  • shumen
Sweet memory,дано е по добре детенцето и да Ви изпишат скоро.Добре,че не е сам,а и ти си с него и си намерила на кого да оставиш малкия.
Cherry,сиптомите са като за скарлатина.Но пък без зачервено гърло.
Ambrosia,явно в градината е имало дете носител и оттам е лепяла всичко.
Евчето,дано не прихване и детето.Тоя вирус е ужасен.
Ваня,как сте?
Моя тоя път явно навреме го хванах и го заведох на лекар и кашлицата от сиропа и инхалациите за 2 дни значително намаля.Днес каза,че и стомаха не го боли много и не е дрискал.Днес беше на рожден ден,а утре иска на кино със съученици и страх не страх ще го пусна, колкото и да не ми се иска,ако е добре.То не мога цяла зима да го пазя и да не го пускам никъде.

# 263
  • София
Дъщеря ми (на 3г) хвана нещо миналия петък, буквално за минути вдигна много висока температура. Дадохме Нурофен и заспа. После повърна обилно. Отидохме на лекар УНГ, тъй като имахме запазен час от преди това заради неминаваща кашлица и нощно хъркане. Тя направи кръвни изследвания и тя заключи, че освен вирусно, има и нещо бактериално, но не ни пусна още изследвания, а направо изписа антибиотик + антибиотични капки. Детето после пак вдигна до почти 40 градуса и пак повърна. На другия ден получи лек обрив на различни места по тялото.  След това вече нещата се пооправиха и спря да вдига температура, нито е повръщала повече. Обрива изчезна, а от вчера и хъркането.
Днес се оказа, че в градината има случай на скарлатина. И веднага се зачудих - възможно ли е детето да е изкарало скарлатина? За последно е била в градината миналия четвъртък. Не е имала червен език обаче... Но никога досега не е вдигала температура толкова рязко, с втрисане и толкова висока.

Абсолютно възмижно, но не се нарича скарлатина, а стрептококов тонзилит,просто не е развила пълната картина. Моята дъщеря два пъти изкара точно така- само темп 40 градуса, и ако не беше бързият тест, нямаше и да разберем, че е това (а след това и микробиологията го потвърди). Н мен ми се струваше невероятно да е това, без гърло и/или обрив, затова си чаках потвърждението от гърления секрет 3 дни...

# 264
Бързо да се оправят дечицата.
Аз пак съм в изчакване за едни чудни празници.
До вчера групата на дъщеря ми беше под карантина заради скарлатина от днес варицела. И това което ми е най- странно днес са върнали 4 деца с пъпки.ч, едно което го няма от днес и него.
Как 5 деца на един ден?
Аз не съм я карала и ще пъпчасаме всички за Коледа ,миналата година повръщахме за празниците сега друго.

# 265
  • shumen
Камъче,дано се разминете със варицелата.А 5 деца на един ден е напълно възможно според мен.Карантината за варицела е 7 дни мисля.Моя в 3 група я изкара,а преди него нямаше други болни деца.
На празници и дълги почивни дни и аз все съм на тръни.Моя нищо,че порасна все тогава се разболява и се чудя къде да го водя.

# 266
Камъче,дано се разминете със варицелата.А 5 деца на един ден е напълно възможно според мен.Карантината за варицела е 7 дни мисля.Моя в 3 група я изкара,а преди него нямаше други болни деца.
На празници и дълги почивни дни и аз все съм на тръни.Моя нищо,че порасна все тогава се разболява и се чудя къде да го водя.
Бъркаш се 21дни, поне така ни казаха днес. Ами странно ко е,че госпожите виждат пъпките а нито едно дете преди това е нямало Т.
Като знам мои познати са ми казвали,че първо вдигат Т и тогава избира обрива.

# 267
  • shumen
Камъче,права си.Карантината е 21 дни от първото заболяло дете,а 7 е,ако вече са болни и твоите или нещо такова.
Моя също нямаше Т.Вечерта го събличах за спане и видях тогава първата пъпка си спомням.

# 268
Камъче,права си.Карантината е 21 дни от първото заболяло дете,а 7 е,ако вече са болни и твоите или нещо такова.
Моя също нямаше Т.Вечерта го събличах за спане и видях тогава първата пъпка си спомням.
Да това,не знам как ще го разбера. В градината им усилват много парното и на нея все и е топло и постоянно с някакви пъпчици. По корема, на гънките по слабините..

# 269
  • shumen
При моя първата пъпка беше на гърба.Варицелните пъпки са с връхче и не могат да се сбъркат.

Общи условия

Активация на акаунт