Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 534
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
Често първите пъпки при варицелата излизат по окосмената част на главата. Не е задължително да вдига температура. 9 дни мисля, че беше карантината, ако си заразен и 21, ако си контактен.

# 271
  • shumen
Айде и аз в кюпа.
Тази сутрин станах с болки в гърлото и лека хрема.Явно детето и мен зарази.

# 272
А има ли как да разбера дали е била болна от скарлатина след вече изпит антибиотик?
Другото странно е, че нито аз, нито таткото, нито бабата се разболяме.
Вие като знаете, че групата е под карантина, кога бихте пуснали детето на градина? Тя е 1ва група и можем да си я гледаме вкъщи без проблем.

Иначе варицелата не ме плаши, защото съм я ваксинирала, супер спокойна ще съм като се появи при нас. Но за жалост няма ваксина за скарлатина...

# 273
  • София
Пуска се антистрептолизинов титър около 3 седмици след изпит АБ при стрептокок.
Аз лично, ако има как, хич не бих пускала, ако знм, че има карантина заради скарлатина. Просто моето ги хваща стрептококите лесно, друго деца не са така...

# 274
Дани, жалко че и ти го лепна..
Децата са добре май, гледам да не се вглеждам.
Аз съм на антибиотик вече, сутрин имам зеленкави храчки на 2-3 пъти, явно нощем се събират, а тая сутрин имаше и точки кръв в едната... Вероятно от кашлицата си и наранила лигавицата. Аз проблима го усещам точно при гласните връзки, там ми дразни, но кашлям сухо. Уж нямам хрема, но чат пат преглъщам нещо, та може да има заден секрет.
На Варицела инкубационния период е 21 дни, моите и двете деца на около 17тия ден се опъпчиха.

# 275
Ние се справихме със стомашния вирус на дъщеря ми, но от вчера е със зачервени очи и тук-там някой секрет и започнах да и слагам капки. Аз и майка ми сме с хрема и кашлица, аз съм добре вече, но тя лежи от вчера и не и се става.
За капак другата ми дъщеря от вчера е със сополи, от тази сутрин и с Т. Вчера започнах с Авирон, имах изостанал от някъде. Ама днес реших да го сменя с Изопринозин. Дано да изкараме до понеделник да я види педиатърката, че хич не ми се ходи по спешни кабинети. И най-вече дано да е само вирус, до преди 2 седмици беше на АБ..

# 276
  • Варна
Не знаех, че има такава тема.
Ще ви чета за обмяна на опит. Благодаря за темата.

# 277
Не знаех, че има такава тема.
Ще ви чета за обмяна на опит. Благодаря за темата.

Добре дошла. Има, че и бързо се пълни за жалост 🤪

# 278
  • Варна
Сезон, какво да се прави.
Моето момиче е от 19.09 на ясла, като досега една седмица ходи, една е вкъщи.
Днес в групата писаха две майки, че дечицата им са с конюнктивит. Сега ще пращам ММ за сребърна вода.

# 279
  • shumen
Естела,добре дошла.
Ваня,то и моя е по-добре и Понеделник е на училище след тази почивна седмица.Днес го изпратих на олимпиада сутринта,а сега на кино и съм на тръни дали няма да лепне нещо,но не мога да го пазя по цял ден.
А аз как да не го лепна като детето по цял ден беше върху мен.
Хоуп,оправяйте се скоро.Дано не се налага да ходите по спешни.

# 280
Момичета, чудя се каква можи да е причината за еднократно разстроство при малката, без нищо друго. Един път госпожата в градшнатахми каза, че на обяд я заболял корема, отишла до тоалетна, имала разстройство, после нищо повече. Днес пак така следобяд си случи. И се сещам май преди време пак такъв случай.

# 281
  • shumen
Ваня,при моя се е случвало еднократно разтройство след преяждане или от определена храна.Да не би да е хапнала повече днес или да е яла нещо разхлабващо.
Аз от време на време кихам и подсмърчам и нещо ми дразни стомаха.Детето е по добре.Днес се размаза от ходене къде ли не и дъжда го мокри и ще видим де ще му излезе края.

# 282
Здравейте, искам да попитам, поради каква причина повечето си водят децата в Трявна? На определено място ли , или самия климат е друг там? Колко дена е препоръчително да се стои?

# 283
Здравейте, искам да попитам, поради каква причина повечето си водят децата в Трявна? На определено място ли , или самия климат е друг там? Колко дена е препоръчително да се стои?
В Трявна, Сандански и части от Родопите въздухът е зареден с голямо количество отрицателни йони, което го прави изключително подходящ за хора и деца с респираторни заболявания и дихателни проблеми. Счита се, че самото пребиваване на тези места има лечебно действие. За да има полза за организма и да се усети този ефект се препоръчва престой от минимум 7 дни, като в по-добрия случай е между 10 и 14 дни. Хубаво е климатолечението да се редува - както на планина, така и на море, поне 2 пъти годишно.

# 284
  • shumen
Desiitoo,точно както PureFlower е казала защо.Аз моя го водя от 5 годишен и сякаш има ефект и по малко боледува или го израстна.

Общи условия

Активация на акаунт