Боледуване на децата ни - тема 83

• 21 590
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Likeawind, като дете много ме мъчеше синузит и нищо не помагаше, даже пункция искаха да ми правят. Спасиха ме само едни инхалации с босилек, ако искаш мога да ти дам рецептата да пробваш.

# 571
Какво е АД?

# 572
  • shumen
Тони,АД-атопичен дерматит.
СимонаК,и от бронховаксом файда не видях.
Ваня,и аз спрях всичко и се моля да е здрав.Дефендил търсих,но никъде не намерих и спрях всичко.
Ликеунд,ако искаш преглед днес на спешен.
Моя сутринта стана без глас и носа беше задръстен.Снощи го води брата на баскетбол и си дойде изпотен и много викал и уж затуй му нямаше гласа.Дано не се разболее по празниците,че тия спешни толкова да ги мразя.

# 573
На нас пулмоложката ни изписа Саменто и Ескимо да редувам през месец до май, физиотерапия да направим пак и тогава вече ще видим дали с бронховаксом или респивакс ще е по нанатък.
Момичета аз пак с моите имуностимуланти🫣😄някоя дава ли резиста шоко мечета и ако да, доволни ли сте? Че ни предстои градина от януари а без да е ходила моята принцеса, боледува и е доста често с бактерии  в носа, че се чудя какво ще я правя.
Пулмоложката изписа курс със Бронховаксом, заради постоянното носителство на бактерии. Сополите и кашлицата и са заради Мораксела или Стрептококи пнеумоние. Редуват се. Иначе и аз започнах да давам коластра и водорасли от около месец. Тепърва ще видим дали ще има резултат от тях. Това само не съм давал.

# 574
Ella, инхалации с физиологичен правиш ли? Това при нас сякаш помага за изчистване на секрета и за спиране на кашлицата.

# 575
Hope давай рецептата ..аз имам торбичка със сол която малко облекчава ..отделно пръскам хипертоничен разтвор ..но явно сега съм зле защото болката беше зверска ...сутринта си правих и инхалация със физ.разтвор ...от нея пък се разкашлях жестоко ...

# 576
Дребното се събуди доста сополиво, капах физ.разтвор и сега пресъхна уж. Вчера обаче си хапна доволно сладолед. И днес иска.

# 577
  • shumen
Минчо,аз моя го водя от 5 годишен на Трявна и правим физиотерапия и от нея съм най-доволна.Прави се пролет и есен.
Ликеуинд,баща ми е доволен от такава торбичка.
Рейна,моя пи кола и студен чай,и изпотен и гласа му дрезгавее и яко подсмърча.Ще видим накъде ще избие.

# 578
Хора, как почна стомашният вирус при вас? Детето беше на антибиотик преди 2 седмици, пуснах го на градина, мина дядо ти Коледа в сряда и от снощи ми обяснява, че го боли корема. През нощта ходи до вц на вода. Днес ходи веднъж полу нормално, със сигурност по-добре от снощи. Отпаднал е, днес хапна малко и другото е че му тече доста носа. Давам му есни пробиотични капки Вая и слагам Грип стоп в носа. Сега съм в чудене ял ли е нещо или да чакам апокалипсис...направо ми писна вече. А и съм в 7ми месец за капак.

# 579
  • shumen
При моя онзи ден беше по същия начин,но така и не разбрах стомашен ли беше или от храна.Дадох едно хапче Лопедиум и спря да дриска.

# 580
И при нас дребното е две редки изхождания... Чакам да видя дали и как ще се развие. Познайте кой предвидливо си записа час за 23.12 при личния лекар.. Винаги преди празниците са болни, а на момента часове има за след месец Grinning

# 581
След две инхалации днес + една солна стая.. най-после успя с 300 зора да издуха един цветен соп*л. 😆
Позапушен си му е носа, хърка си в будно състояние и като спи (не силно), явно някъде назад се крие някакво чудо. Как да го обърна напред? Искам да издухва, само да не му е запушен носа и да си диша добре Sad

# 582
Тони, бих пръскала обилно с физ.разтвор и после или духа яко, или прахосмукачка.

При нас каката беше с жълти, гъсти сополи над 10 дена... В един момент спряха... Взе да издухва само физиологичен разтвор и малко бистър секрет. Бях се притеснила, ама си бях казала, че секрет не пускам и АБ не капя докато не стане много нетърпимо. Сутрин и вечер чистим нослетата с физ.разтвор. Давах и Коризалия, но в един момент я спрях, понеже ми се стори, че не помага...Дребното и то беше сополиво, сякаш по-бързо му мина от кака му. Но пък като заспи хърка, нослето изглежда запушено... Не знам дали не е и той с трета сливица... И двамата накашлят от време на време, но не им давам нищо. То и не знам какво. Най-вероятно инхалации трябва да им правя...

# 583
Барбалена, точно така направих сега - 3 пъти един след друг пръскане и духане, мале такива чудеса изкара… Но сигурно ако не бяха инхалациите и солната стая нямаше да успее да ги издуха… много силно духаше, чак се притесних за ушите. А капчица сополи не се подават в носа, капчица. Никога не бих предположила какво е имал в носа.

# 584
Силното издухване не е много добре за ушите, наистина. Големият син така си беше възпалил ухото и УНГ беше забранил изобщо да духа носа за известно време.

Общи условия

Активация на акаунт