Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 537
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
При малкият ми син два пъти се изолира Стрептококи Пнеумоние в носа и сме лекували с АБ капки по антибиограма. При липса на други симптоми, температура или общо неразположение, не бих започнала перорален антибиотик. На ваше място бих потърсила второ мнение.

# 481
Да не говорим колко много лекари са против АБ капки дори, защото ако не се работи върху имунната система на детето, то тази бактерия ще я лепне отново след приключване на курса с АБ.

# 482
Ако беше само стрептокока хич нямаше да се чудя ама в комбинация с хемофилиуса и с това че в рамките на 1 месец вече два пъти пищи от ухо, много ми е притеснено и хич не знам какво да правя. Да, ципрофлоксацина почти спря сополите, но още има макар и безцветни, ох не знам много ме е страх да не замаскира положението, пък бактериите да си вършат работата вътре и изведнъж да стане по-зле. Щото изкара вирус по-миналата седмица  и явно той ги отключи. По време на вируса беше с лефкоцити 2. И уж мина и аз реших че ще я пусна на коледно тържество и получи две бактерии подарък.

# 483
За ухото си е притеснително и за мен.

# 484
aliance_ при описаната ситуация аз нямаше да чудя, а щях да си дам изписания АБ. И празници идват.
Заради ухо и моето дете пи АБ. Обаче беше след лечение по моя инициатива само с капки за уши и замаскирахме положението и след една седмица същите симптоми+много висока Т и болезнено ухо.

# 485
Аз съм пропуснала това, че го боли ухо. В тази ситуация и аз бих дала антибиотика. Дори вмомента синът ми е на АБ заради отит и висока Т. Не беше пил АБ от повече от година и половина, но с уши не ми се правят експерименти.

# 486
Благодаря ви, момичета! Започнах АБ, нещо не ми се рискува. Дано го приеме добре, че до сега не е пила Зинат.

# 487
  • shumen
С ухо шега не бива.Боли ужасно.Ние така една година стигнахме до отит и пневмония и бяхме в болница.

# 488
И има и последствия. Аз също пропуснах информацията с ухото, бих давала веднага АБ.

# 489
Нашето тържество мина вчера, бяха само 4 деца повече от във Вторник 😂 не е зле хахаах.
Утре е Дядо Коледа и да видим как ще сме по празниците 😎

# 490
Дано всички сме здрави по празниците.За нас днес е последния ден,че госпожите били на обучение и са сборни групи.Баща и е болен с налепи по гърлото на антибиотик и само се надявам да не лепне нещо,че ми писна всяка година по празниците болна.

# 491
Здравейте, казвайте с какво я борбите тая задна хрема, че ми писна

# 492
с инхалации с фл.
При нас се изолира нашия стрептокок пневмониос, педиатърката изписа мупироназал. Аз обикновено съм скептична към такива (вкл бактробан), ама реших пак да пробвам (все пак преди 3 години така слагах на златист стафилокок неизследвана маз и ефект нямаше).

# 493
Ние преди месец успяхме да преборим мораксела с два курса антибиотични капки. Сред вторите излезе чист резултата от секрета.

Сега обаче като се разболя, всичко и мина, обаче хремата не минава. Тя започна и два дни след самото разболяване, но има доста сополи. С Моракселата почти нямаше сопол.
Та, сега се чудя дали пак не е с бактерия, ако пуснем секрет ще излезе догодина сигурно.
Пръскаме Назик кидс , но май не помага, нощем доста кашля от сополите. Утре ще звъня на лекарката да видим какво ще каже .

# 494
При нас действа само виброцил. Но аз с инхалации не съм пробвала, избягвам ги.

Общи условия

Активация на акаунт