Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 529
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
  • shumen
37,1 не е Т и според мен.Аз бих следила и ако пак има Т тогава се бих притеснила.
Ликеунд,как е твоя?
Пуфето,дано не се разболее твоята и да изкарате спокойно ваканцията.
Ваня,как сте?
Моя е добре засега.След няколкото изхождания вчера пи Лопедиум и повече не е ходил.Вчера цял ден нищо не яде и снощи хапна малко ориз.Освен него и нашите другите двама нищо ни няма и продължавам да се чудя дали е било вирус или от храна.

# 511
Момичета.... В понеделник еднократно температура 38.5. От вторник е на антибиотик Ксимебак. Кашлица, запушен нос, сопол бистър лепкав, дрезгав глас. Вторник на прегледа се оказа че гърлото е червено, гърдите са чисти. Сега пак е с температура 37.1. Нормално ли е да вдига температура на трети ден от антибиотика?

Възможно е да е лепнала нов вирус. Имах подобна ситуация с моят син, когато беше на 1,4 години. Свеки мъкнеше всякакви вируси от училище и не се съобразяваше тогава (сега се). Пи АБ 7 дни , обаче на 8-тия ден пак беше с висока Т. Педиатърката ни тогава му изписа друг АБ за долечение 5 дни и се оправи.

# 512
Цяла нощ е с 37.3-37.5 обаче си спи и не се буди. Нарязах една глава лук и сложих в стаята му и кашлицата спря. Като стане ще отидем до педиатър пак. Възможно ли е антибиотика да не действа?

# 513
Ксимебак и моите деца са пили на таблетки, нямаше сиропи по аптеките тогава. Правихме едни схеми - сутрин половинка, вечер 3/4, за да докараме дозата за деня. Важното е да се стигнат точните милиграми за неговото тегло.

# 514
  • shumen
Лукресия,може и да не действа АБ,а може и да е слязло надолу и да е станало пневмония.Аз,ако и днес поддържа бих завела пак на лекар още повече,че и празници идват.

# 515
Ооо да, отиваме на лекар днес. Дано не се стига до пневмония. Тук изписват ей така антибиотик. Без изследвания без нищо. Вторник като го водих и докторката ме пита какъв антибиотик да изпише - ксимебак,аугментин или профикс. Викам то аз ако знам, няма да идвам при вас...

# 516
Lucresia, колко време вече мина от приема на антибиотик? Наскоро на моя близка приятелка се случи същото на детето - вдигаше температура 1-2 дни след старта на антибиотика, но на третия вече спря. Просто явно някои действат по-бавно. Кръвни пускали ли сте? Crp? Извинявай, ако вече си казала.

# 517
Аз инхалации с физ. р-р също не правя, не съм видяла ефект. Изписвали са за децата с Кависепт, там май повече се получиха нещата.
Аз да се оплача.. Децата бяха цяла седмица в нас, за да ги пазя за празниците. Днес ги пуснах и отидох на зъболекар да ми извадят един зъб. Супер травмиращо вадене (няма да се отплесвам), шевове и сума ти контролни прегледи. Може пътуването да ни пропадне не заради децата, или заради работата на баща им, а заради моя проклет зъб.. Не да ми се плаче, ами направо ми идва да пищя и да блъскам..
Взимайй арника под формата на глобули. C30 мисля беше.

# 518
Lucresia, колко време вече мина от приема на антибиотик? Наскоро на моя близка приятелка се случи същото на детето - вдигаше температура 1-2 дни след старта на антибиотика, но на третия вече спря. Просто явно някои действат по-бавно. Кръвни пускали ли сте? Crp? Извинявай, ако вече си казала.
Антибиотик пие от вторник сутринта. Кръвни не сме пускали. Ще пусна днес, тук никой не ни праща на изследвания. Изписват ей така директно антибиотик.

# 519
  • shumen
Лукресия,това в БГ ли?Аз бих си пуснала CRP и искала снимка,ако трябва.А ако лекар не знае какво да изпише и пита мен бих го сменила.

# 520
Лукресия,това в БГ ли?Аз бих си пуснала CRP и искала снимка,ако трябва.А ако лекар не знае какво да изпише и пита мен бих го сменила.
Да, в Разлог 😄

# 521
Не, че някои антибиотици по-бавно действат, а зависи колко е тежка инфекцията. Да, възможно е да не действа, принципно след 3ти прием би трябвало да започне подобрение. Но ако детето е вдигало 39 градуса температура, а сега има 37,5, то това си е подобрение. Големият веднъж така пи антибиотик 7 дни и нямаше абсолютно никакво подобрение, поддържаше температура над 38,5 цели 11 дни.  Взеха ни в болница и му сложиха урбазон, оказа се че бронхите му са задръстени със секрети, които не може да изкара и има възпаление, но даже не кашляше имаше само температура. Водехме го на лекар през ден, но личната изобщо не беше разбрала какво му е, съответно след тази история беше сменена. Детето започна да кашля след урбазона и температурата спадна още същата нощ, въпреки че не действаше антибиотика, в болницата не му го смениха, а го оставиха да си го допие (10 дни).

# 522
Беше на преглед при педиатър. Разстройството каза че е от снощната температура. Гърдите са му чисти, гърлото е още червено. Продължаваме антибиотика. Изписа му и рекомфорт. И да яде ориз и картофи. Той не яде нищо такова по принцип, така че ще кара на препечена филия и сирене само

# 523
Сменяй аб  играли сме го тоя филм. Не е подходящ вероятно.

# 524
Възможно е да е вирус и занова да не действа АБ, а другото е с тези хапчета да не се получава нещо необходимата доза.

Общи условия

Активация на акаунт