Боледуване на децата ни - тема 83

• 21 592
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Бях Ви разказала, че моят син не дава нищо да му се слага в носа... Grinning Обаче като тръгва да му минава, каквото е лепнел - 2 дни киха като за световно. Няма да Ви обяснявам колко сопол излиза на кихане Grinning и се чува по цял ден само "Имааммм соопооллл!" Laughing
Доста често давам противоалергично, когато много ми се разкиха, защото му се зачервяват носът и очите.

# 586
Аз пак ще питам за варицелата. Взех пудра на детето. Бях споменала,че не съм я карала Аз. И преди да се разболее ходих да си пусна за антитела и излезе , че имам или поне аз така го разбрах
Това е от преди 7дни. И тази вечер си намерих пъпка същата като на детето. Според вас може ли да са объркали нещо?
Пуснах това изследване,защото мислех да си слагам ваксина. И ми казаха,че щом имам не могат да ми сложат…

# 587
Аз пак ще питам за варицелата. Взех пудра на детето. Бях споменала,че не съм я карала Аз. И преди да се разболее ходих да си пусна за антитела и излезе , че имам или поне аз така го разбрах
Това е от преди 7дни. И тази вечер си намерих пъпка същата като на детето. Според вас може ли да са объркали нещо?
Пуснах това изследване,защото мислех да си слагам ваксина. И ми казаха,че щом имам не могат да ми сложат…

По - принцип трябва да имате. Може да сте я изкарали без да разберете като малка с една пъпка. Има много такива случаи.
На мъжът ми (35 год) беше 131 и в момента я кара доста леко. При него избиха на 18-тия ден след първата пъпка на детето.
Кръстникът на детето ми също не я е карал, неговото беше 140, което според данните на лаболаторията също е отрицателен, но неговото дете още не се е опъпчило (в една група са с моето).
Възможно е и нещо да ви е полазило. Thinking
Вижте утре как ще сте, но ако се гледа резултатът от изследването, той показва, че сте я карали или сте се ваксинирали.

П.с Има група "Ваксини" в фб. Има лекари инфекционисти и могат да Ви дадат най-точен отговор на въпроса Ви.

# 588

По - принцип трябва да имате. Може да сте я изкарали без да разберете като малка с една пъпка. Има много такива случаи.
На мъжът ми (35 год) беше 131 и в момента я кара доста леко. При него избиха на 18-тия ден след първата пъпка на детето.
Кръстникът на детето ми също не я е карал, неговото беше 140, което според данните на лаболаторията също е отрицателен, но неговото дете още не се е опъпчило (в една група са с моето).
Възможно е и нещо да ви е полазило. Thinking
Вижте утре как ще сте, но ако се гледа резултатът от изследването, той показва, че сте я карали или сте се ваксинирали.

П.с Има група "Ваксини" в фб. Има лекари инфекционисти и могат да Ви дадат най-точен отговор на въпроса Ви.
Много благодаря. Утре ще водя малката при личната за бързо известие и да я прегледа. Ще си задам и на нея въпросите.А Тази група ще я погледна. Simple Smile

# 589
И моят от вчера започна да киха едва ли не постоянно ..бършем сопол на килограм и кашлицата особенно сутрин е жестока ...разреди т. На 8 ч ...на 3ти ден от разболяването ще отчете ли тест за грип ?

# 590
Ще отчете. Направете и ако е положителен Тамифлу. Детето го изкара преди 2 седмици, тест не съм правила, но 4 дни с 40 градуса и никакви симптоми други....нз що за птица беше.

И моят от вчера започна да киха едва ли не постоянно ..бършем сопол на килограм и кашлицата особенно сутрин е жестока ...разреди т. На 8 ч ...на 3ти ден от разболяването ще отчете ли тест за грип ?

# 591
При нас положението е такова - баткото е добре, сега малкия ми син тази нощ се събуди с такава кашлица все едно кашля в тенекия. Сега го водих на лекар-червено гърло, гърди чисти, лекарската каза ларингит. Изписа Панцеф, калциев глюконат, витамин Ц, инхалации с пулмикорт. Чудесни празници ще изкараме😒

# 592
АБ за ларингит? За първи път чувам такова нещо. Дано мине бързо.

Ние също карахме грип или нещо подобно, тестът не отчете, но лекарката ни каза, че може да е фалшив. 5 дни с 40 градуса, Кашлица и сопол. Лекува(х)ме се симптоматично, без Тамифлу. Питах лекарката за друг път, ако се наложи да го взимам ли при + тест, каза че не го препоръчва и 80% от децата не го понасят. Повръщат го и има много странични реакции, свалял и имунитета. Факт е че и без него ни мина, а бяхме контактни на дете с грип и със същите симптоми, макар и тестът да беше отрицателен (може и да не съм го направила правилно).
Иначе аз от инхалации ефект не съм видяла, та не искам да мъча детето (за нея е мъчение да седи на тоя инхалатор). Днес е по-добре сякаш, но пък на мен пак ми се гади от вчера. Аман вече.

# 593
И моето дете продължава да издухва супер трудно гъстите секрети… Днес пак ще направим две инхалации + една солна стая.
Започнах от сутринта да давам капки през устата назо хил, изобщо нз дали ще помогнат, но четох в на д-р Юрукова профила, че ги препоръчва точно при такива секрети.

# 594
В две аптеки комбинираните тестове за грип са свършили ..до друга не можах да отида защото бях с детето ..личната е отпуск до нова година..но и аз мисля че към подобрение върви ..все пак няма как за 2 дни да се оправи ..ядосвам се че и на него му писва и в един момент вече не иска нито да пръскаме носа нито да пие сиропи ..

# 595
На моята и излезе резултата от носния секрет. Стрептокок Пневмоние, очаквах да е мораксела пак .
При нея значително намаля сопола, обаче ние с баща и сме с ужасна хрема, явно и ние сме се заразили.
Чудя се дали може организма сам да се пребори, тя в яслата постоянно ще ги лепи тези бактерии, не може само на капки да е

# 596
И ние това се чудим тук. Аз вече 3 години 😵💫😅 детето е на 5.

# 597
  • shumen
Камъче,как сте?Според това изследване си карала или имаш ваксина.А може и грешка в лабораторията да е станала.
Тони,силното издухване не е желателно.Така се бях докарала до отит аз.
Ликеуинд,няма ли някои да я замества или не искаш друг да го преглежда?
Барбалена,как е малкия?
За ларингит са изписвали винаги калциев глюконат и витамин С на моя.
Тони,браво,че има ефект от солната стая.

# 598
  • Пловдив
Здравейте!
Детето ми на 9год е с температура 5-ти ден около 38гр, като започна да задържа температурата повече днес. Оплаква се от болезнено гърло, стичат се секрети.
Вчера на 4-ти ден бяхме на преглед. Гърлото е малко зачервено, гърдите чисти. ПКК, ДКК, ЦРП и aas /някакъв маркер за вирусна инфекция/ показват, че се касае за вирусна инфекция. Изпратиха ни с Авирон рапид.
Чудя се, колко често се случва толкова дълго да държи температура причинена от вирус. Притеснявам се и се чудя дали днес пак да идем или да изчакам утрешния ден.
Някой с опит да даде съвет?

# 599
Камъче,как сте?Според това изследване си карала или имаш ваксина.А може и грешка в лабораторията да е станала.
Тони,силното издухване не е желателно.Така се бях докарала до отит аз.
Ликеуинд,няма ли някои да я замества или не искаш друг да го преглежда?
Барбалена,как е малкия?
За ларингит са изписвали винаги калциев глюконат и витамин С на моя.
Тони,браво,че има ефект от солната стая.
Дана, тежка нощ. Събуждам се тя се чеше насън,най-голямата и пъпка до гърдичката разчесана ,спукана. Напудрих я и се надявам да не се инфектира. Днес я сърбят и болят. Но тя има многоо пъпки. Но днес и е 4ти ден и реално не видях нови избили. Вчера беше кошмарно гледам нова след малко гледам на същото място те станали 5. Та милото си има бая. Чакам включване от каката.
За мен миналата година имаха в групата на каката и си бях пуснала пак изследване и ми беше граничен резултат но в др лаборатория и стойноста беше от 0.5 до 1 -граничен моята беше 0,98. И тогава личната каза,не мога да ти сложа ваксина защото имаш някакви антитела. Сега си го пуснах пак да видя какво се случва след като влизах доста време в групата и излезе това.
Майка ми беше категорична ,че не съм карала а ме е тикала при болни.
Може както казаха да съм изкарала с една пъпка и никой да не е разбрал. Не знам и аз.

Общи условия

Активация на акаунт