Боледуване на децата ни - тема 83

• 21 506
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Зелени сополи не значи бактерия. Както и бистър секрет нищо не значи. Изобщо цветът не е от значение.
Аз почнах Рестив края на септември, разболя се. Давах края на октомври, разболя се. Спрях го. Ноември началото се оправяше от октомври още. После изкара месец на градина и средата на декември пак се разболя(хме). Иначе още кашля моята, сменихме климата, ефект няма. Намаля сякаш де. Като гледам цялата ваканция ще си кашля(ме). Разкошно.
Бързо оздравяване на всички болни и честита Коледа! 🎄

# 676
Наред със тамифлу дава ли се нурофен ? Питам от  опита ви ..ако вдигне т. Да знам какво да правя ,отделно детето ми казва че навсякъде го боли ...?

# 677
Likeawind, все пак е грип, нормално е да е отпаднало детето, мускулни болки, температура до 40 градуса. И да , с тамифлуто редувате пак нурофен, панадол и чакате да подейства.

# 678
  • shumen
Likeawind,щом го боли навсякъде си е грип.При мен последния път преди седмица започна така и наред с Авирон доки ми изписа и за Т.Тамифлу не съм давала и не сме пили и не знам дали може и за Т да дадеш.Аз лично Т до 38-38,5 не свалям,освен ,ако не е преди лягане.
Елла,аз затова спрях да давам каквото и да е за имунитет.Спра ли го за почивка и е болен.

# 679
Тази вечер ще пробвам без сироп, пък да видим. quote author=sin_zaek link=topic=1711698.msg49054681#msg49054681 date=1735140470]
мимчо, пробвайте без сиропа вечер. звярът дори от този сироп кашля повече. двама отделни педиатри казаха, че е напълно възможно и препоръчаха в такъв случай да не го даваме преди лягане, а след като се събуди. ако преди лягане кашля, давам близалка за успокояване на гърлото. ако нощем има пристъпи на кашлица се гушваме полулегнали, пръскаме с голанил и ако продължава, пак давам близалка.
[/quote]

# 680
  • shumen
Момичета,аз да питам моя бях казала,че има петна по вратлето,който са гъбички според педи.Обаче сега се преоблича и видях,че има и по гърба и по лицето са тръгнали.За кожен педи каза след празниците,но дотогава не изписа нищо и се чудя дали и с какво мога да го мажа?

# 681
Благодаря на всички за подкрепата!Много ми помагате !

# 682
Здравейте! Някой карал ли е грип тип Б? Синът ми вече е 5ти ден с висока температура и никакви други симптоми. От вчера пие Тамифлу,защото се забавихме с теста. Започна да разрежда вдигането над 38,5С, но се чудя още колко време е нормално да продължи това?

# 683
  • shumen
Delia87,Тамифлу не съм давала,но мисля,че след 3 прием трябва да има подобрение.Щом разрежда Т е добър знак.
Ликеуинд,затова сме тук да си помагаме.Все пак тук пишем и майки с по-големи деца и сме врели и кипели в болестите.

# 684
Момичета,аз да питам моя бях казала,че има петна по вратлето,който са гъбички според педи.Обаче сега се преоблича и видях,че има и по гърба и по лицето са тръгнали.За кожен педи каза след празниците,но дотогава не изписа нищо и се чудя дали и с какво мога да го мажа?
За ММ бях взела шампоан Кетозал. Много бързо подейства, изчисти кожата и оттогава не е имал пак проблеми. Гледам, че го дават за деца над 12 години.

# 685
Дани, ММ преди години имаше петна по корема и гърба, маза се с Низорал и изчезнаха.
Аз иначе от пролетта спрях със стимулантите, сега откакто бяхме болни взех един сироп с черен бъз и коластра, поне малко да я подкрепи. Но редовно нищо не давам вече. И да чукам на дърво, но 2 зими изкарахме с много тежък атопичен дерматит, сега трета зима вече 2 месеца нищо няма почти. На моменти леко зачервява клепача, почесва китката, но намажем и спре. Дай Боже да го е израснала, защото ме е страх да не развие нещо от екстрите на АД, че е предразположена покрай баща астматик + двама родители с алергии.
Делиа, миналата седмица бяхме с "нещо", подобно на грип. След петия ден спря да вдига Т. Щом разрежда честотата е добър знак. Но при нас все още има кашлица и апетитът така и не се завърна напълно. Но поне вече хапва малко повече от преди.

# 686
  • shumen
Мона,а този Кетозал става ли за миене на тялото?Ще взема да го пробвам,ако става.Той мая е на 12,тъй че ще може да го ползва.
Елла,Низорал е изписван на брат ми,но майка ми не помни точно за какво.Но аз мисля,че е точно за гъбички и при него,защото и той ги има същите петна и дори си мисля,че детето се зарази от него.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 00:13 от danaeka

# 687
Да, точно за миене на тялото го ползваше ММ, като душгел. Мисля, че се оставяше малко време да подейства преди изплакване.

# 688
Аз съм супер притеснена, моята нали се оказа с бактерия в носа пак, даваме капки, в началото като имаше много сопол кашляше нощем, но това спря. 4-5 нощи не е кашляла и хоп тази нощ пак кашлица, премлясква, явно има храчка.
Направо не знам. Чудя се, ще я видя през деня дали ще кашля, и ще решаваме дали да я водим да я преслушат.
Чета, много пишете за пневмония без температура, без кашлица, а как се хваща? По кръвни изследвания ли?
Много се филмирах нещо....

# 689
Пневмония на снимка само.

Общи условия

Активация на акаунт