За и против небоядисаната прошарена коса

• 8 226
  • 190
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Фивър, разбира се.
Аз исках да кажа, че ако професионално на дамата се налага да е с представителна външност е едно, а ако просто работи, без да е нещо специално - може да е по-ларж към себе си. Simple Smile

Със сигурност, всяка дама, независимо от възрастта, трябва да полага грижи за себе си. Тук, разбира се, е и до ген, при някои дами помага много, при някои - е по-трудно. Но поддържаната жена си личи отдалеч.

# 31
  • София
Е, да, аз затова посочих жени, които изглеждат прекрасно и небоядисани, а изкарват парите си И с външния си вид.
Възхищавам им се, но самата аз още нямам тази смелост, особено предвид наличието на съвсем малко дете, което в момента е на етапа да сравнява хората и да се впечатлява от външния им вид.
Аз лично не приемам ларж отношението към себе си, защото за мен е част от себеуважението.
Иначе пък неработещите трябва да ходят като хванати от гората. Wink
Надявам се да не решиш, че те апострофирам. Съгласна съм принципно с теб, а само с някои от нюансите не съм.

# 32
  • Пловдив
И на мен така ми прозвуча. Ясно, че се има предвид, че липсва професионалната принуда, но някой би могъл да го схване и като обида - един вид, на тебе за кво ти е па да си убава, ти бачкаш в бакалия. Малко като "е, ти си раждала, не е укоримо да си пълна" и разни такива. Ясно, че авторката няма това предвид, но може и така да се разшифрова.

# 33
  • София
И на мен така ми прозвуча. Ясно, че се има предвид, че липсва професионалната принуда, но някой би могъл да го схване и като обида - един вид, на тебе за кво ти е па да си убава, ти бачкаш в бакалия. Малко като "е, ти си раждала, не е укоримо да си пълна" и разни такива. Ясно, че авторката няма това предвид, но може и така да се разшифрова.

Със сигурност авторката няма това предвид Simple Smile

# 34
И аз не съм съгласна, че дълга коса състарява след 50+. Състарява (или по-скоро загрозява) неподдържана коса. Но такива има на всяка възраст. Дали младееш или не, е комбинация от много други фактори.

Много добре разбирам, че трудно се поддържа дължина. Изисква време, усилия, занимавки, средства. След една възраст често има и оредяване на косата. Но въпреки това много жени могат да си позволят (средно) дълга прическа и на 50+. Зависи от стила и натюрела им.

Това с късата коса е някаква бумърска мода, те тези поколения и на младини са били масово с къси, плюс повтарянето на мантрата, че дълго и тъмно състаряват. Но реалността е, че не на всеки отиват светли цветове, дори на късна възраст. А късото е толкова масово, че вече дори културно се асоциира с напреднала възраст.

Какво им е на тези мацки например?

Скрит текст:

За сравнение, тази дължина ми е мега ретро и пенсионерска и жената определено не изглежда по-млада и свежа от останалите:

Скрит текст:

# 35
  • София
Жените на снимките са с поне 20 години над 50.

# 36
Да, затова ги избрах. Да се види, че много над 50 може да си окей с различни прически, не само къси.

# 37
Ако косата е хубава – гъста и поддържана – да.
Но при повечето жени в менопаузата косата започва да оредява. А дълга, рядка, проскубана и неподдържана коса, особено с прораснали корени, не краси нито една жена. По-старите направо заприличват на вещици.

# 38
НАли се сещаш, че тези жени са се нагласили "като за снимка". Косата им е оправена, имат грим. В ежедневието далеч няма да са такива.
Ами, сива, дълга коса, не ми е пък съвсем добре. Ама коя съм аз, че да давам наклон в живота на хората как да се носят....

# 39
  • София
Между жените на 50, 60, 70 и 80 има сериозна разлика, все пак. Нека не слагаме всички под общ знаменател.

# 40
  • София/Севлиево
Помня прабаба ми-тя имаше бяла дълга до кръста коса(може и по-дълга да е била)и я носеше винаги на плитка(отгоре слагаше забрадка,но така бе свикнала,беше родена 1916,почина 1994 и никога не се бе боядисвала).

# 41
Не са само сиви на снимките. Има и тъмни, което много хора също не приемат, но според мен отива на някои жени.

Иначе, да, важното е да е поддържана косата, независимо от дължината. Има и къси неподдържани.

Но в крайна сметка, 100% поддържани във всяко отношение и момент хора няма, независимо от възрастта, това е нереален стандарт. Освен в БГ мамма, разбира се.

Така че, ако някой не се харесва или възприема с къса коса, не е нужно да си жертва дължината, само защото е на определена възраст.

# 42
  • София
Даже не мога да си представя хора, независимо от пола, които са готови да жертват удобството и личния си комфорт, заради нечие мнение.
Специално дължината зависи от формата на лицето и от фигурата, а не от годините.

# 43
Даже не мога да си представя хора, независимо от пола, които са готови да жертват удобството и личния си комфорт, заради нечие мнение.

А, много ясно. Еле пък на тези години.

# 44
  • Телиш/Плевен
На 35 съм, но заради преживян силен стрес, косата ми започна да побелява повече, отколкото е нормално за тази възраст. Все още не мисля да се боядисвам, а предвид, че не съм суетна, предполагам, че и занапред няма да го направя, така че съм за прошарената коса. Но е много важно човек как се възприема и доколко му влияят мненията на околните. Около мен повечето хора ми казват, че ТРЯБВА да се боядисам, но аз просто ги изслушвам учтиво и дотам, не се засягам, нито съм се замислила да се боядисам. Но по-суетен и/или чувствителен човек, вероятно ще се засегне и ще се боядиса веднага. Така че всичко е въпрос на лично усещане и възприемане.

Общи условия

Активация на акаунт