За и против небоядисаната прошарена коса

• 8 235
  • 190
  •   1
Отговори
# 60
Не всички побеляват красиво. Понякога дори за това има нужда от помощ. А и жената си е жена, на всяка възраст иска да изглежда добре.

# 61
  • София
В повечето случаи дамите с красиви прошарени коси всъщност са направени точно от фризьор и със съответното боядисване и тониране или матиране, а не са естествени.

# 62
И кое е друго за жените над 60? И те трябва да изглеждат поддържани, дори още повече от 30 годишните.

# 63
В повечето случаи дамите с красиви прошарени коси всъщност са направени точно от фризьор и със съответното боядисване и тониране или матиране, а не са естествени.

Точно.
На мен ми беше много интересна една позната, която обясняваше колко мрази боядисани коси, понеже боята изтощавала и не стояла естествено, но ходеше постоянно на процедури за сива коса - матиране или както там се казва.

# 64
Майка ми в момента е на 76, и цял живот е била експериментатор по отношение на косата си - цветове, дължини, форми - няма нещо, което да не е опитвала, включително и съвсем шантави неща. Към 55 реши, че ще си пусне естествената коса - средно кестеняво. Към онзи момент беше също средно кестеняво, но боядисана и с лек червеникав нюанс. Е в продължение на цели 2 години беше някакъв ад - отдолу израстваха всякакви видове косми - черни, различни тонове кестеняво, червеникаво, оранжево, различни тонове на сиво - ужасно неприятна комбинация. Беше ми супер интересно, как от корените могат да растат такива странни цветове - от хормоните ли, от какво - ако не го бях видяла с очите си, нямаше да повярвам. Майка ми беше упорита, и така и не се боядиса, само подрязваше. Чак след две години цветовете се махнаха, и косата започна да и расте предимно в сивата гама. Пак не е едноцветно бяла, сива е, но седи много прилично, почти като "направена". Явно си е до ген и до хормони.

Аз лично ако трябва  да минавам през такъв "шарен" период, няма да го понеса. Много евтино и грозно изглежда. Има хора, които посивяват или побеляват директно, това да. Но шарении - не.

# 65
Не всички побеляват красиво. Понякога дори за това има нужда от помощ. А и жената си е жена, на всяка възраст иска да изглежда добре.

Това е идеалният пример как от вещица, както казват някои потребителки, внезапно ставаш поддържана и приела себе си жена Simple Smile Дори да не беше оформена толкова добре косата, самото боядисване в сол и пипер променя визията. Също, с боядисана коса вече не изглежда и възрастна, въпреки че цветът по принцип се асоциира с възрастна жена.

# 66
  • Пловдив
И кое е друго за жените над 60? И те трябва да изглеждат поддържани, дори още повече от 30 годишните.
Могат вероятно да си позволят сива коса повече, отколкото 30-годишните. Ако (условно) сивата коса сочи в посока средна и над средна възраст и 30-годишната с прошарена коса изглежда на 40 (защото все пак по лицето се вижда, че не е на 50 или 60), 60-годишната си изглежда пак на 60. Wink
Това предполагам, че може да е различното, иначе за всяка жена е нормално да иска да изглежда възможно най-добре, та и възможно най-млада.

# 67
Ако е тонирано прошарено, може и да стои добре. Но такова саморасло посивяло, има голяма вероятност да жълтее. Ако са малко белите коси, бива, но ако са 50% и повече бих боядисала.

# 68
Боядисвах си корените много светло руси на всеки две седмици през последните десетина години. Преди година оставих корените си небоядисани за два месеца и се подстригах много, много  късо. Сега си тонирам косата с маска, когато си мия косата. Може и да се боядисам отново, но сега се радвам на промяната. Не ми се налага да се боядисвам и да "редя" косата си. Друг е въпросът, че цветове които преди носех, сега не ми ходят.

# 69
Една от преподавателките ми в момента, подозирам че е и по-млада от мен, си е оставила косата небоядисана. На мен много ми харесва, а тя е толкова уверена в себе си, че изобщо не би ми минало през ум да си помисля, как ли би изглеждала боядисана. Чудесна е. Определено става все по-масова тенденция, а аз адмирирам правото на една жена да се харесва небоядисана. Към момента, не съм толкова уверена, че да спра да се боядисвам, но на 65+ мисля че бих.

# 70
  • 🌊
Една от преподавателките ми в момента, подозирам че е и по-млада от мен, си е оставила косата небоядисана. На мен много ми харесва, а тя е толкова уверена в себе си, че изобщо не би ми минало през ум да си помисля, как ли би изглеждала боядисана. Чудесна е. Определено става все по-масова тенденция, а аз адмирирам правото на една жена да се харесва небоядисана.
И аз се радвам, че обществото се развива в тази посока, а не "о, бяла коса, тя се е запуснала, тя е неподдържана". Жената не е само косата си.

# 71
Аз побелях много рано, преди да навърша 30 г. Тормозих се с бои, къна, комбинации от индийски билки, докато не се случи генерална промяна в живота ми и тогава отрязах всичко до бяло. Вече 10 г. съм с много къса почти изцяло бяла коса. НО! Имам много фин косъм, не съм поддържала дълга коса от 20-годишна, най-много до раменете - и късмет да побелея красиво, не "сол-черен пипер". Косата ми стана сребриста, въпросното "матиране" го правя с шампоан против жълти оттенъци и то на всяко миене. От години вече косата ми е здрава, блестяща, светло сива с много лек виолетов оттенък. На фризьор съм на всеки 4 седмици, защото расте бързо. Пробвала съм малко по-дълги прически с перчеми - състаряват ме.
Така че не от всяко "прошарено" за всяко лице става добра прическа.

# 72
Изчетох цялата тема. Напоследък ме вълнуват подобни мисли. Наближавам 60 и ми се иска някаква промяна. От 18 годишна се боядисвам в слънчево русо, а естествена съм тъмно руса. Сега съм много побеляла и на всеки 2 седмици си мажа корените, а 2 пъти годишно - цялата коса, тъй като съм с дължина под раменете. Изключително рядко съм допускала да ми се виждат корените. Но сякъш се уморих от големия ритуал, който следвам години наред. Зная, че късата коса и естественият цвят изискват много повече грижи. Имах един период с къса коса и все още помня колко време отделях да я "правя". И не смятам, че като се боядисвам и гримирам искам да изглеждам на 20. Правя всичко това, за да се чувствам добре на годините на които съм. Даже съм предупредила мъжа ми, че ако не се гримирам някой ден, да ме наглежда, а ако втори ден не се гримирам - направо да ме мята в колата и да ме кара на доктор. Та това е моето мнение за дамите със сребро в косите. Трябва да се чувстваме добре, независимо в каква опаковка.

# 73
Руса боя да покрие бяла коса ми се струва мисия невъзможна.

# 74
Личното ми мнение е, че сива небоядисана коса стои добре само на къса прическа при жени след 50+ години. За тази възраст, ако косата има някаква дължина, трябва да се боядисва, иначе наистина подчертава възрастта. Младите момичета и жени могат да си позволят всеки цвят на косата, ако им ходи и дори когато не им ходи.
В момента и късата подстрижка и сивото са актуална тенденция.

Общи условия

Активация на акаунт