В Коледнатата нощ си пожелавам, догодина бебче с обич да дарявам. ~бебеправене 614~

• 31 265
  • 807
  •   1
Отговори
# 720
Добър ден. Моля за малко помощ за добавки.
Казвам се Юлия, на 34 г. ММ е на 42 г. Юни месец имах биохимична бременност, после август месец пак забременях, но получих спонтанен аборт в 7 с. Изчистих се сама, а цикъла ми се възстанови на 28 ден. Декември месец си пуснах хормонални изследвания на 5 ден (знам, че не се изследват тогава, но го реших в последния момент).

На 11 ден ходих на преглед при АГ за цитонамазка. Преди 8 години ме оперираха заради доброкачествен тумор в десен яйчник и е отстранен. Останах си с един и до преди спонтанния аборт си работеше перфектно. След него някак усещам разлика и имам съмнения, че предните месеци също съм нямала овулация.
 На прегледа АГ не установи доминантен фоликул. Има съмнение за бактериална вагиноза и ми изписа полижинакс вагинално.
Опити правихме този месец и уж хванах някакъв пик на ЛХ, но не съм бременна. Имам съмнение, че изобщо е нямало овулация. Та на въпроса, пия в момента топ фолат, вит 12, вит д на better you 3000, рибено масло на natural factors 900mg EPA/DHA, натаспин (заради повишен риск от тромбози. Имам мутация на PAI 4g/4g). Какво мога приемам, за да стимулирам овулация?

# 721
За много години, момичета! Бъдете здрави, щастливи и нека това е Нашата година!🩷
Разписвам се с цикъл от новогодишната нощ 😀

Ето няколко предложения за заглавия 😊
“Снежинки носят се в студа като перца, а положителният тест стопля нашите сърца!”
“Пожелавам си да се сбъдне моята мечта голяма, през новата година да стана мама!”
“Нека всички тук се ощастливим и скоро положителни тестове да държим!”

Юлия, овулация се стимулира с медикаменти само по предписание и стриктно следене при АГ. Напълно нормално е някои месеци да няма овулация, но без да се проследи няма как да се установи дали е няколко месеца подред. Ако има такъв проблем наистина, се насочете към репродуктивен лекар. Успех!

Дух, Кактус, Пълнолуние 🤍

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 19:13 от V_sS

# 722
За много години, момичета! Нека 2025 бъде здрава, благодатна и бебеносна.
Стартирам я с вяра, че предстоят най-хубавите моменти за всички ни Flowers Four Leaf Clover
Дух, честита рожба. Да расте здраво, щастливо и спокойно бебчето Heart

# 723
Честита нова година на всички! Бъдете здрави и много щастливи! Champagne

Честито дух! Heart Eyes

Аз лекувам гарднерела в момента с полижинакс , но не ми се искаше и да пропускаме опити защото тези дни е предполагаемата овулация и забелязах много хубава цервикална слуз каквато отдавна не съм имала точно като белтък на яйце незнам дали е възможно да е нещо от глобулите,  но си действаме през деня , а вечер преди лягане слагам хапчето.

Успех на всички! Hug

# 724
Честита Нова Година Gift Heart
Нека премеждията останат в 2024та ,а през  2025 всичко да се случва с лекота Flowers Four Leaf Clover

# 725
  • На изток от Ада
Токио как беше 2 чхг? Кога си на док?

# 726
Дух, честита радост!

Юлия, правила ли си тест за тромбофилия? Ако не, пусни обезателно.

Ето предложения за следващата тема:

1. Радостта ще е голяма - таз година пожелавам си да стана мама.
2. Ще започнем годината с надежда, а към бебе тя ще ни отвежда.

# 727
Честита нова година, момичета. Пожелавам ви по едно пухкаво бебенце тази година.

# 728
Честита нова година, момичета! Нека годината донесе много радости и сбъднати мечти на всички Heart

Почвам да наваксвам аз:
тирамису, как си? Какво се случва при теб?

Тоkyo, Lorrain, miss_kapriz, честито момичета! Всичко да е наред до финал Flowers Four Leaf Clover

candy, надявам се да си хапнала малко баница да си напълниш душата!

Ts.V, помня те от другата тема и се радвам да те видя тук. Момичетата вече са ти дали насоки на какво да обърнеш внимание от изследванията, които качи. Аз ти пожелавам да не се задържаш дълго и скоро отново да си бременна и този път всичко да е наред до ревлив финал!

Lygia, бързо да разрешавате всички здравословни проблеми. Преди да започнем опитите за още едно дете и ние бяхме влезли в серия операции - първо на мен ми махнаха жлъчката, после детето имаше операция, та отложихме няколко месеца официалния старт на опитите. Пожелавам ти когато сте добре нещата да се случат бързо!

шантал, разбрирам те...гуш!

кактус, пълнолуние, jakito Yellow Heart Yellow Heart Yellow Heart

дух, честито бебе! Да расте здраво и безгрижно Heart

Съжалявам за отрицателените тестовете през месеца.

Романите какво се случва около мен ги слагам в скрит текст
Скрит текст:
Хубаво се бях похвалила, че кървенето след хистерото спря за 5 дни, ама 5 дни по-късно почна пак зацапване. Прогресивно намалява, спира за ден-два-пет и се появява пак, варира - бледо розово, бледо оранжево, бледо кафяво... Но реших, че щом нямам болки го приемем за нормално и част от процеса по възстановяване (и се косултирах в едната група за истмоцеле де, доста жени зацапват дълго след хистеро). Отделно от това ми е ден 39 от МЦ и все още не съм засякла О нито с лентички, нито с БТ, нито с усещания. Така че утре почвам и дуфастона отново.
Метфогамата я спрях. Не знам дали защото съм по-малко кг сега, дали защото нямам жлъчка или просто стомаха и червата ми са супер зле, но беше непоносимо и всеки ден ставаше все по-зле. Почнах с 1х500 (с делене на хапче) за 6 дни, после минах на 1х850 и на 15тия ден прием общо ми се насълзяваха очите в тоалетната. Имах чувството, че ми се разкъсват вътрешностите, че и цял ден оставаше дискомфорт, къркорене на черва, рефлукс, подуване, болки.А болките почваха няма и 5 мин след пиене на хапчето. Знам, че реално даже не се разградило за това време, ама ей го - факт е че не ми понесе. На 9-ти съм при Яначкова, ще го сменим вероятно с такъв с бавно освобождаване и ако с него е зле, ще си карам само с инозитол (който също спрях временно около празниците).
Толкова по организационната част на репродуктивния фронт Smile

За Коледа си взех/ММ ми взе игра за плейстейшъна - Just Dance 2025. Преди няколко седмици на едната ми среща с психолог на база някакви тестове официално ме квалифицираха като депресирана и реших, че танците ще са супер решение - ще се забавлявам, ще имам физическо натоварване и бонус - ще прекарвам време
с малкия в нещо, с което и той да гори енергия. Е, последното не се получава съвсем, че бързо губи интерес, но иначе е мееега тренировката. Коляното пак почна да боли, 1/3 от часа ми на ден танци съм в анаеробната зона, поне 10 мин в VO2 max, но си казах 'майната му на кортизола, ако иска да се вдига', а и смятам, че с времето тялото ми ще свикне. И настроението ми определено е по-добро.
Сега, реалист съм - наясно съм, че няма да си оправя депресията само с танцуване. Установих, че като не работя и не вися по клиники се чувствам супер. Няма как да не работя, но честно казано все повече гледам с нетърпение към трансфера с последния ембрион не заради шанса да се получи, а за да приключа с АРТ процедурите. Седмиците след хистерото вкъщи цари мир и хармония, а бяхме стигнали етап на почти ежедневни скандали.

Няма да се откажа някога от идеята за още едно дете, но почвам да се примирявам, че може и да няма. За пръв път в главата ми се появи и спонтанна мисъл, че може би по-голяма разлика между децата от тази, за която си мечтаех, може пък да не е толкова лошо нещо. Както си обещах, всичко обемно бебешко е готово за продажба, идните дни трябва само да ги наснимам и да кача обявите. Крайно време е приоритизирам себе си. Да се върна към едно забравено мое "аз". Преди месец и малко си купих нов фотоапарат, сега си взех и нов обектив, снимам си просто за кеф, дори да е ежедневието на детето. Рисувам повече, правя неща, които ми доставят удоволствие. Не искам да си прекарам живота обикаляйки по репродуктивни клиники без реално да живея.

Извинявайте за романа де. Накратко - решила съм сега да видим какво е станало с истмоцелето, ако си трябва и лапаро ще го направя, ще направя нужните неща преди трансфер като биопсии и част от имунологичните терапии, ще си направим трансфера и каквото саба покаже. Ако това е нашия опит - чудесно. Ако не - 2/3 месеца след като ММ приключи курса добавки ще пусне пак СГ, ако има подобрение и моята овулация е още хаос може да помисля за някаква стимулация на О. Ако няма повече подбрение при него просто няколко години няма да се пазим. Наясно съм, че плановете се променят и дори след 2 дни може да не съм толкова зен, но за момента приемам нещата такива, каквито са.

Оставам си в темата де. Твърде много хора още чакам да се похвалят с плюсче и не искам да ги пропусна Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 19:55 от 2402

# 729
Честита нова година момичета! Нека донесе бебчета във всеки дом, на вече бременните лека бременност и раждане!

# 730
  • На изток от Ада
Милата 2402 ! Браво за играта .
Сега пиеш дуфастон и при док ли?

# 731
Честита нова година, момичета! Нека годината донесе много радости и сбъднати мечти на всички Heart

Почвам да наваксвам аз:
тирамису, как си? Какво се случва при теб?

Тоkyo, Lorralain, miss_kapriz, честито момичета! Всичко да е наред до финал Flowers Four Leaf Clover

candy, надявам се да си хапнала малко баница да си напълниш душата!

Ts.V, помня те от другата тема и се радвам да те видя тук. Момичетата вече са ти дали насоки на какво да обърнеш внимание от изследванията, които качи. Аз ти пожелавам да не се задържаш дълго и скоро отново да си бременна и този път всичко да е наред до ревлив финал!

Lygia, бързо да разрешавате всички здравословни проблеми. Преди да започнем опитите за още едно дете и ние бяхме влезли в серия операции - първо на мен ми махнаха жлъчката, после детето имаше операция, та отложихме няколко месеца официалния старт на опитите. Пожелавам ти когато сте добре нещата да се случат бързо!

шантал, разбрирам те...гуш!

кактус, пълнолуние, jakito Yellow Heart Yellow Heart Yellow Heart

дух, честито бебе! Да расте здраво и безгрижно Heart

Съжалявам за отрицателените тестовете през месеца.

Романите какво се случва около мен ги слагам в скрит текст
Скрит текст:
Хубаво се бях похвалила, че кървенето след хистерото спря за 5 дни, ама 5 дни по-късно почна пак зацапване. Прогресивно намалява, спира за ден-два-пет и се появява пак, варира - бледо розово, бледо оранжево, бледо кафяво... Но реших, че щом нямам болки го приемем за нормално и част от процеса по възстановяване (и се косултирах в едната група за истмоцеле де, доста жени зацапват дълго след хистеро). Отделно от това ми е ден 39 от МЦ и все още не съм засякла О нито с лентички, нито с БТ, нито с усещания. Така че утре почвам и дуфастона отново.
Метфогамата я спрях. Не знам дали защото съм по-малко кг сега, дали защото нямам жлъчка или просто стомаха и червата ми са супер зле, но беше непоносимо и всеки ден ставаше все по-зле. Почнах с 1х500 (с делене на хапче) за 6 дни, после минах на 1х850 и на 15тия ден прием общо ми се насълзяваха очите в тоалетната. Имах чувството, че ми се разкъсват вътрешностите, че и цял ден оставаше дискомфорт, къркорене на черва, рефлукс, подуване, болки.А болките почваха няма и 5 мин след пиене на хапчето. Знам, че реално даже не се разградило за това време, ама ей го - факт е че не ми понесе. На 9-ти съм при Яначкова, ще го сменим вероятно с такъв с бавно освобождаване и ако с него е зле, ще си карам само с инозитол (който също спрях временно около празниците).
Толкова по организационната част на репродуктивния фронт Smile

За Коледа си взех/ММ ми взе игра за плейстейшъна - Just Dance 2025. Преди няколко седмици на едната ми среща с психолог на база някакви тестове официално ме квалифицираха като депресирана и реших, че танците ще са супер решение - ще се забавлявам, ще имам физическо натоварване и бонус - ще прекарвам време
с малкия в нещо, с което и той да гори енергия. Е, последното не се получава съвсем, че бързо губи интерес, но иначе е мееега тренировката. Коляното пак почна да боли, 1/3 от часа ми на ден танци съм в анаеробната зона, поне 10 мин в VO2 max, но си казах 'майната му на кортизола, ако иска да се вдига', а и смятам, че с времето тялото ми ще свикне. И настроението ми определено е по-добро.
Сега, реалист съм - наясно съм, че няма да си оправя депресията само с танцуване. Установих, че като не работя и не вися по клиники се чувствам супер. Няма как да не работя, но честно казано все повече гледам с нетърпение към трансфера с последния ембрион не заради шанса да се получи, а за да приключа с АРТ процедурите. Седмиците след хистерото вкъщи цари мир и хармония, а бяхме стигнали етап на почти ежедневни скандали.

Няма да се откажа някога от идеята за още едно дете, но почвам да се примирявам, че може и да няма. За пръв път в главата ми се появи и спонтанна мисъл, че може би по-голяма разлика между децата от тази, за която си мечтаех, може пък да не е толкова лошо нещо. Както си обещах, всичко обемно бебешко е готово за продажба, идните дни трябва само да ги наснимам и да кача обявите. Крайно време е приоритизирам себе си. Да се върна към едно забравено мое "аз". Преди месец и малко си купих нов фотоапарат, сега си взех и нов обектив, снимам си просто за кеф, дори да е ежедневието на детето. Рисувам повече, правя неща, които ми доставят удоволствие. Не искам да си прекарам живота обикаляйки по репродуктивни клиники без реално да живея.

Извинявайте за романа де. Накратко - решила съм сега да видим какво е станало с истмоцелето, ако си трябва и лапаро ще го направя, ще направя нужните неща преди трансфер като биопсии и част от имунологичните терапии, ще си направим трансфера и каквото саба покаже. Ако това е нашия опит - чудесно. Ако не - 2/3 месеца след като ММ приключи курса добавки ще пусне пак СГ, ако има подобрение и моята овулация е още хаус може да помисля за някаква стимулация на О. Ако няма повече подбрение при него просто няколко години няма да се пазим. Наясно съм, че плановете се променят и дори след 2 дни може да не съм толкова зен, но за момента приемам нещата такива, каквито са.

Оставам си в темата де. Твърде много хора още чакам да се похвалят с плюсче и не искам да ги пропусна Simple Smile

Сигурна съм, че последното ви ембрионче ще е вашето. Хубаво си решила да се разнообразяваш. Ако трябва да бъда честна ни нас това ни помогна. Не сме спирали да пътуваме, но в същото време правехме и процедури. Някак по леко минаваха нещата като се разнообразявахме с нещо. Ходех си на работа, живеехме си живота и си действахме с инвитрото. Heart

# 732
Честита Нова Година! Пожелавам ви тази година да бъде изпълнена със здраве, щастливи мигове и нека най-съкровеното желание на всяка от вас се сбъдне! ❤

# 733
Честита Нова 2025 , момичета! Бъдете здрави и да се сбъднат мечтите ви тази година. Нека се изнесем от тази тема задружно до края на годината.

На мен ми се падна от баницата бебе. И си пожелавам в края на годината, а може и по-рано, да държа в ръцете си нашето живо и здраво дете. Аз минах през душевен катарзис с тия празници. От фалшиви надежди с един положителен тест за О. два дни преди датата за Ц (повечето от вас знят какво значи), но...дойде ми и паднах от стола на надеждите. После, се самосъжалявах, че измина още една година в която няма бебе, после си казах, че заслужавам поне едно от всичките ми изгубени деца Господ ми върне, живо и здраво, и че аз ( както и всички ние тук) заслужаваме да станем родители, защото сме добри хора, защото сме си изстрадали 10000 пъти пътя си, защото не е честно спрямо нас, защото физически и психически вече сме развалини и го заслужаваме пък, заслужаваме го. Писна ми да се чувствам наказана, съдена, обвинена от съдбата, сякам ме сочи с пръст като най-големия престъпник. Не е престъпление да искаш дете, не е престъпление да искаш да бъдеш родител, Това е най-съкровената мечта. Поне имам късмет че вкъщи семейството ми не говори, не пита, мълчат си, темата е болезнена и не се коментира. После си казах, че не трябва да казвам, че мина още една година без бебе, а че сме една година по-близо до бебето и да, всяка стъпка те приближава до мечтата. Не знам още колко стъпки трябва да направим, но се моля да сме близо до сбъдването й.

# 734
2402, благодаря! Аз имам една надежда, защото вярвам, че все така става: когато продадеш и подариш бебешките неща, като нищо ще се случи.

Скрит текст:
Спомням си, че и ти играеш но плейстейшъна. Моето лекарство е RDR2 😂 Когато си направих почивка от форума, буквално се потопих с една весела компания и играхме заедно почти всяка вечер. Много ме разтоварваше 😂 /spoiler]

Общи условия

Активация на акаунт