НОВО: Лоялна програма в BG-Mamma

• 48 949
  • 658
  •   1
Отговори
# 510
Към момента няма как да отговоря на всички възможни сценарии, които подсказвате.
Опитах се да разясня, че за безсмислени и никому не носещи полза теми, звезди и точки няма да се раздават.

След Нова година стартираме първата кампания с предизвикателства и сами ще се убедите. Blush

# 511
То е важно вие като екип да сте го премислили за да си имате план за действие, в момента и да се обясни и отговори нещо, пак всеки ще си го тълкува по негов си начин като никой не го е видял. Няма как да се избегне това.

# 512
Ще допълня и с малко уточнения:

Авторът на темата получава звезди за създаването ѝ, като броят звезди зависи от качеството на първия пост на темата - полезността на съдържанието и оформлението. Новосъздадена тема, която няма смисъл и полезност няма да донесе никакви звезди на автора.

Ако темата предизвика смислена и интересна дискусия, авторът ѝ наистина ще получи звезди за това, но те ще са много по-малко, от звездите, които ще получат потребителите, които публикуват тази смислена дискусия и създават полезни постове в темата. Тоест печелившите в случая са потребителите, които пишат полезното съдържание в темата и печелят от това, че авторът им е дал повод да създадат това съдържание, за което той получава минимален брой звезди Relaxed

Относно притесненията за създаването на повтарящи се теми, взимането на поредици и т.н. - модерацията е на разположение за разрешаване на такива казуси и вие като общност ще трябва да помагате като докладвате нередности и злоупотреби, за което пък също ще бъдете възнаграждавани със звезди Nature Star

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 17:58 от Лоялна програма

# 513
за доносничество, звезди Thinking
нека да поясня- ясно е , че става дума за неполезни теми, но етично погледнато, да получаваш звезди за това , ми се вижда неправилно
а, ако получите 20 доноса за тема?!
и 20тимата ли ще получат звезди?
на всяка докладвана тема ли, или на няколко/ по процент на тема, докато се събере за една звезда / колко теми ще трябва да се докладват, за да се изпълни норматива?

# 514
за доносничество, звезди Thinking
нека да поясня- ясно е , че става дума за неполезни теми, но етично погледнато, да получаваш звезди за това , ми се вижда неправилно
а, ако получите 20 доноса за тема?!
и 20тимата ли ще получат звезди?
на всяка докладвана тема ли, или на няколко/ по процент на тема, докато се събере за една звезда / колко теми ще трябва да се докладват, за да се изпълни норматива?

Защо да е неморално да се награждава съдействието за превръщането на форума в едно по-добро място, в което кражбата на интелектуален труд не се поощрява?
Ако получим 20 доклада за една тема и модераторът прецени, че докладите са основателни и премахне темата, то тогава всички 20 докладвали ще получат звезди, да.
Няма норматив. Има съвест, отговорност към общността, желание за приятно общуване и борба със злоупотребите - били те под формата на копиране на съществуващи теми, публикуване на невярно съдържание, груб език и пр.

# 515
Изкуственият интелект ли ще решава коя нова тема е полезна, коя информация е нова и интересна, коя дискусия е смислена?

# 516
Е то ако решава човек, вече стана очевидно че е много субективно кое е полезно според някого и кое не е... Предполагам че цялата идея на това да се използва ИИ е да се избегне този фактор. Или поне немалка част от нея, освен и спестеният човешки труд.

# 517
Това звучи много по-добре от описанието в правилата.
Благодаря за разяснението.
Скрит текст:
Ще допълня и с малко уточнения:

Авторът на темата получава звезди за създаването ѝ, като броят звезди зависи от качеството на първия пост на темата - полезността на съдържанието и оформлението. Новосъздадена тема, която няма смисъл и полезност няма да донесе никакви звезди на автора.

Ако темата предизвика смислена и интересна дискусия, авторът ѝ наистина ще получи звезди за това, но те ще са много по-малко, от звездите, които ще получат потребителите, които публикуват тази смислена дискусия и създават полезни постове в темата. Тоест печелившите в случая са потребителите, които пишат полезното съдържание в темата и печелят от това, че авторът им е дал повод да създадат това съдържание, за което той получава минимален брой звезди Relaxed

Относно притесненията за създаването на повтарящи се теми, взимането на поредици и т.н. - модерацията е на разположение за разрешаване на такива казуси и вие като общност ще трябва да помагате като докладвате нередности и злоупотреби, за което пък също ще бъдете възнаграждавани със звезди Nature Star

# 518
С помощ на алгоритми ще се решават въпросите за полезност и ангажираност.
Физически е невъзможно да се прави от хора.

Колкото до докладването на нередности - няма да е много по-различно от сега, за да не насърчим нарочното пускане на множество доклади.
Там, засега, преценката е на истински модератори.
Но, както е в повечето социални платформи, и ние скоро ще въведем hate speech решение.

# 519
А за какво изобщо са тези звезди? Само да си ги гледаш в собствения профил и да си се радваш ли? Аз чуждите профили не ги виждам с какви звезди са.

# 520
А за какво изобщо са тези звезди? Само да си ги гледаш в собствения профил и да си се радваш ли? Аз чуждите профили не ги виждам с какви звезди са.

Увеличаването на броя звезди повишава рейтинг нивото (Бронз, Сребро, Злато и т.н.). На по-късен етап това ниво ще бъде видимо чрез бадж в профила и всяко ниво ще носи допълнителни виртуални екстри и функционалности на притежателя си.
По време на активно предизвикателство броят натрупани звезди за периода му е мерната единица, чрез която се класират участниците в даденото предизвикателство. На база тази класация се разпределят BGM точките за предизвикателството (награден фонд) сред участниците. Например първите 100 печелят Х точки, тези от 101 до 500 място получават У точки и т.н.

# 521
Относно рейтингите, искам да добавя, че не малко проучвания показват, че значителен процент от хората държат на своята онлайн репутация в социалните мрежи и оценяване от другите с реакции като лайк, сърце и пр.
Около 60% от потребителите се влияят от харесванията, коментарите и броя на последователите.
Според наши вътрешни проучвания, това важи и за голяма част от потребители тук, в BG-Mamma.
Това е достатъчна причина, за да искаме да въведем звезди и баджове. Flowers Blossom

# 522
Имам един лаишки и глупав въпрос за някои, но аз да си питам.
ИИ отчита ли съдържанието в скритите текстове? Минава ли през него, анализира ли го?

# 523

Увеличаването на броя звезди повишава рейтинг нивото (Бронз, Сребро, Злато и т.н.). На по-късен етап това ниво ще бъде видимо чрез бадж в профила и всяко ниво ще носи допълнителни виртуални екстри и функционалности на притежателя си.
По време на активно предизвикателство броят натрупани звезди за периода му е мерната единица, чрез която се класират участниците в даденото предизвикателство. На база тази класация се разпределят BGM точките за предизвикателството (награден фонд) сред участниците. Например първите 100 печелят Х точки, тези от 101 до 500 място получават У точки и т.н.

Предполагам, че и сегашните точки, които получихме, са на този принцип, а не на брой ценни постове, защото имаше много хора с еднакви точки.

# 524
Едно предложение към екипа на Инсентив - ако има възможност, ще е много полезно в описанието на ваучерите да се включва и периодът им на валидност наред с другите условия за използването им.
И аз мисля така. Човек да знае, кога е крайният срок да ползва ваучер, ако в момента точно не му трябва.
Е, то това си го пише до ваучера. Не можах да се сдържа и току-що тествах Ардес. Всичко по мед и масло. До ваучера пишеше дата на валидност (думата май не беше "валидност" обаче) 16.12.2025. Изтеглих ваучера в пдф и копнах от пдф-а в полето за ваучер в Ардес. Всичко 6. Точките също се приспаднаха и актуализираха веднага в Инсентив.
Също съм тествала и Емаг. И там няма проблеми. Дори върнах счупени продукти. Възстановиха ми веднага ваучера. Hands V

Общи условия

Активация на акаунт