Мисля,че беше с мен заради пари

• 9 032
  • 278
  •   1
Отговори
# 45
tigodzila1, фиксацията във виншния вид и повърхностните отношения не са до поколение, а до прослойка в населението. Това е ЧАЛГАТА КУЛТУРАТА, а не самата музика.

Гримът, прическата, дрехите не са за да се скриеш зад тях, а да подчертаеш чертите си.
Няма какво да облечеш или напудриш за да скриеш характера, душата, манталитета, образованието си ...

# 46
Е, ние си имаме чалга култура, на запад си имат поп-култура, няма голяма разлика - но факт, няколко поколения са вече облъчени. Фиксация във външен вид обаче винаги ще има, за да има и привличане, древна биология от преди чалгата. Не казвам, човек да се фиксира върху това, но да изглеждаш прилично и да си облечен прилично е уважение към теб, към другия и към обществото като цяло. Може би някакъв минимум да си социален.
Във втория ти абзац нещата са малко ала-бала.

Karina-88, ако визираш FrauDanna, аз съм я взел под крилото си на тази тема. В случая тя просто изказва мнение, което споделям, докато ти обръщаш нещата на кой е комплексар, кой какво има и какво няма. Като цяло не влагаш стойност в дискусията. В този форум има достатъчно теми на хора изпаднали в бедствено положение, защото "източникът" им на издръжка им е спрял кранчето и те не знаят как да се оправят в живота. Никой не е застрахован.

# 47
Не знам Годзилата за кое поколение говори. Тук не сме всички вписващи от едно поколение.
Явно трябва да обясня по-добре своя пост. Не винаги красотата и младостта ти гарантират грижа и любов.
На 20г. съм се чудила защо по-неамбициозни, простовати, дебелички и грознички момичета са по-предпочитани от мен. Сега като наближавам 40-те съм си отговорила отдавна на въпроса - защото са имали по-високо самочувствие, изисквали са си, държали са си на "цената", директни са били и безкомпромисни.

Разликата между 20 и 40 години е голяма. Въпреки това съм убедена, че 40 годишната има по-голям шанс да си намери свестен мъж (и проклета, и дебела и запусната и каквато и да е там), отколкото 20 годишна. Защото се е оформила като характер и не се лови на въдици без стръв.

# 48
  • Поморие
Здравейте! Отдавна имам регистрация,но никога не съм публикувала тук. Чела съм доста теми. Ще съм благодарна ако споделите мнението си. Историята ми е напълно реална.
Имах връзка с мъж в продължение на 5-6 месеца. В началото всичко тръгна много добре, имаше много силно привличане между нас, дори правихме планове да заживеем заедно. Той има собствен апартамент, който беше необзаведен и идеята беше да отидем да живеем там. Тук започна да ми светва червената лампа. Той знаеше, че съм работила в чужбина и още в началото започна да ме разпитва колко спестени пари имам. Видя ми се много странно, защото за мен не е нормално още на втория месец от връзката да ме разпитва за пари. Аз никога не съм се интересувала колко пари има, още повече че като започна връзката ни беше безработен и караше стара кола. Никога не ме е интересувало мъжа да има пари, важното беше да се обичаме и разбираме. С течение на времето започнахме да обсъждаме, че след като ще живеем заедно трябва заедно да обзаведем апартамента. Веднъж докато водихме разговор ме попита колко пари мога да заделя за обзавеждане. Отговорих му, че мога да дам около 7-8000 и оттам започна скандала. Започна да ме обвинява, че се стискам, че това не били никакви пари, че се циганя, че съм имала много повече, а съм щяла да дам само толкова. Не очаквах такава реакция, още повече, че за мен това не са никак малко пари. Всички пари съм си ги изкарала с труд и знам колко трудно се изкарват. Казах, че ще се включа със съвсем разумна сума, а той вместо да е доволен ми се нахвърли. Постоянно се обсъждаше
какво аз ще дам, а какво той ще направи изобщо не се споменаваше. Постепенно всичките му разговори се въртяха около темата за парите. Като ходехме на заведение ми заявяваше, че аз трябва да плащам сметката. Не че съм искала да ме черпи, но поне неговата част беше редно да си покрие. Започна да говори, че дрехите ми били парцали и боклуци, при положение, че той имаше 2 тениски, 1 дънки и 1 яке и не съм си позволявала да му правя забележки за облеклото. Започна да ми изпраща снимки на разни дрехи от нета за по 300 лв. и нагоре бройката. Аз съм такъв човек, че и да имам възможност няма да си купя дреха от 300 лв. Просто си правя сметката. Заявих му, че като има претенции към облеклото ми да ми купи той и думите му бяха "имаш много пари, купи си" или "можеш и сама". Няма как да приема някой да прави сметка на моите пари и да решава за какво да ги харча. Аз не съм си позволила да му държа сметка за това той с какво разполага. Точно в началото на връзката вместо да се радваме на любовта, той говореше постоянно за пари. Накрая не можах да издържа и се разделихме. Не ми е приятно, защото имаше силно привличане и чувства между нас, но ми дойде в повече. Наистина смятам, че ме използваше за парите. Най-вероятно си правеше сметката аз да му обзаведа апартамента. Поне цялото му поведение говори за това. Обратно на всеобщото мнение, че жените са тези, които говорят постоянно за пари и изискват всичко от мъжа. Пиша темата, за да попитам потребителите тук аз ли си внушавам или наистина ме използваше за пари? Може би защото до последно имах чувства и все гледах да го оправдая, че си въобразявам и не е вярно. Извинявам се, че навсякъде се повтаря само "пари, пари, пари", много ми е неприятно да се говори само за това, но темата е такава. Благодаря предварително за коментарите.
Пълен срам и резил, това е ДЪНОТО, но да не "подценяваме" повечето сегашни мъже, винаги могат и по-дълбоко дъно да достигнат.. 😮 Бягайте не с 200, ами с всички сили, докато не ви е омаял и не се озовете в капан с брак и дете!
Аз ако чуя такива неща и секунда няма да чакам. Използвачът дори не се и прикрива, даже е добре, че веднага си показва рогата, а не като повечето, след като капанът щракне.
И не си внушавате, очебийно е, че го интересуват само пари.

# 49
Grin
Разликата между 20 и 40 години е голяма. Въпреки това съм убедена, че 40 годишната има по-голям шанс да си намери свестен мъж (и проклета, и дебела и запусната и каквато и да е там), отколкото 20 годишна. Защото се е оформила като характер и не се лови на въдици без стръв.
Съгласен съм с теб, но уравнението ти е непълно. Дали свестният мъж ще я предпочете пред 20 годишната и ако да, дали ще продължи да предпочита пред другите 20 годишни? Grin
Това се казва "wishful thinking" - аз съм такава, такава и такава и хората ще ме обичат каквато съм.

# 50
Фиксация във външен вид обаче винаги ще има, за да има и привличане, древна биология от преди чалгата.

Оффф, нищо не схващаш!
Няма нищо общо с древната биология /каквото и да значи това/. Няма значение колко си лустросан и накичен, демонстриращ богатство и престиж щом става дума за ЧУВСТВА! Сделка ако ще сключваш, ако ще се пласираш - има!
Дали си слаб, дебел, нисък, висок, прегърбен, с физически недостатъци, рус, тъмнокож, чистофайник или мърльо няма значение в това да си обичан! Няма нужда да си някакъв, за да си обичан. Има значение да срещнеш човек, който приема това в теб!

След посления ти пост се отказвам да ти обясня ... ние не сме от различни поколения, ние сме от различни планети!

# 51
Това е проблем Дорис, че чувствата на са трайни, хората се променят и не всеки ще те приема винаги такъв, какъвто си. Имам чувство, че дискутираме художествена литература от 19 век, а реалния живот случващ се в момента.

# 52
Ти колко стойност смяташ, че влагаш в дискусията? Остави, не ми отговаряй...
На мен ми прозвуча така-не съм завидна и млада красавица, но имам мъж, който държи на мен и ме издържа. Така  разбрах аз, през своите възприятия, а не като други, които веднага бързаха да размахат пръст кой с какво не трябвало да се хвали. Просто човек показва това, което носи в себе си разбираш ли?
Любовта не е само физическа, представи си, че има мъже, които не обичат жената заради визията й. Рядко срещани, но ги има.

# 53
Любовта не е само физическа, представи си, че има мъже, които не обичат жената заради визията й. Рядко срещани, но ги има.
Напълно е така, но аз нямах предвид само визията, но там явно се е спрял акцента.
Едната жена се самоописа като арогантна, устата и вкисната. Не бих казал, че това са качества обичани от мъжете. Но пък може би е добра домакиня и/или професионалист, да.

# 54
  • Paris, France
На 20г. съм се чудила защо по-неамбициозни, простовати, дебелички и грознички момичета са по-предпочитани от мен. Сега като наближавам 40-те съм си отговорила отдавна на въпроса - защото са имали по-високо самочувствие, изисквали са си, държали са си на "цената", директни са били и безкомпромисни.

Като млада съм била и дебела, и слаба и това в една и съща година. Броят на ухажорите не се е променял. Всъщност дебела се виждах аз. Познатите ми ми казваха, че съм нормална. Е, в Англия и техните глигани може и да им се виждат нормална. После като отслабнах рязко, много хора споменаваха СПИН, който тогава беше епидемия. Според мене не са проблем килограмите.

Грозни и прости са били за тебе.

Аз се дразнеха като млада, че все някакви дърти (30, 35, 45г), богати чичковци ми се лепваха, а аз исках млад, атлетичен купонджия. Като станах на 40г се обърна палачинката, ама беше късно за севда.

Едната жена се самоописа като арогантна, устата и вкисната. Не бих казал, че това са качества обичани от мъжете. Но пък може би е добра домакиня и/или професионалист, да.

Може да не са обичани качествата, ама сме женени с Янтра  отдавна и никой не е тръгнал да се развежда с нас. Във времето на роботи за чистене на под и прозорци, готвещи роботи, перални и миялни е смешно да се говори за домакинстване.

Повечето ми ригидни, изискващи, арогантни и цинични приятелки са женени доста добре и мъжете им си ги обичат и гледат. Аз също.

Забелязах, че квачките със семейна насоченост, които са сговорчиви и угаждат остават стари моми или мъжете не ги гледат добре, а с мъжемелачките това се не случва.

# 55
Може да не са обичани качествата, ама сме женени с Янтра  отдавна и никой не е тръгнал да се развежда с нас. Във времето на роботи за чистене на под и прозорци, готвещи роботи, перални и миялни е смешно да се говори за домакинстване.
Ааа, това май тук не бива да се казва, сега май си създаде големи проблеми Scream
Извън майтапа, Невена, респект към теб, голям съм ти фен и твоите писания - винаги забавна и обективна.

Със сигурност някои хора успяват да избягат от мейнстрийма и да се спогодят и приемат, за да се насладят безпроблемно на живота заедно. Това са съвременните еднорози.

# 56
tigodzila1, колко години ти е най-дългата връзка?

# 57
Девет, но нека не се анализираме и да задълбаваме на персонално ниво.

# 58
Напълно е така, но аз нямах предвид само визията, но там явно се е спрял акцента.

Радвам се, че сам стигна до извода, че хората имат и положителни и отрицателни черти. За теб едно може да е минус, за друг плюс. Но хайде да не се делим на слаби и дебели и млади и стари, че и това са относителни понятия. Мъжете, ако разчитат само на визията си, да си призная, че повечето сам самички ще си останат или ще се вземат помежду си. Расовите коне хич не са под пъд и над път, така че хайде всеки да погледне първо себе си, преди да има огромни очаквания към партньора си или пък да дава определения на другите.

# 59
Излъга Wink

През цялото време се опитваш да наложиш , че от "древни времена, мейнстрийма" и т.н. външността е определяща за връзката и съответно привличането. Колкото и да го повтаряш то няма да стане постулат. Но ти истински вярваш в това и означава, че така създаваш връзки - на база повърхностно привличане. Такива отношения не могат да издържат във времето - максимум 2-4 години. Това е периода след който и мис сват да чUкаш то тя вече не ти е толкова атрактивна и ако не се е създала истинска близост то нещата са до там. Тогава връзката остава САМО ако има друга изгода - например финансова.
Но ако бе стигнал до 9 години връзка то вече щеше да знаеш какво значи да обичаш и приемаш един човек, въпреки, че не е перфектен, страхотен и не те пали от раз, като го погледнеш и щеше да знаеш за какво говорим, а не по момчешки да се пънеш, че външноста събира двама.

Това, че не разбираш колко привлекателно е една жена да е арогантна, устата и вкисната и да очакваш, че компенсира с мусака ... сори човече, ти огън жена нивгаш не си помирисвал ... Страхотни са!

Общи условия

Активация на акаунт