Новата смяна с коледна програма - набор 2005

• 41 618
  • 722
  •   1
Отговори
# 45
И моята е в по-тесен кръг, в София са си, снощи - иху, днес - тихо.

# 46
Студентът писа, че отиват на дискотека. Празнуваха част от курса в механа, писа, че весело е било, отпуснали са се и атмосферата в механата е била приятна. Следва продължение в дискотека.  Снимки нямам. Проблем беше ризата да си изглади, каза че се е справил.
До края на декември ще е на работа,  говорил е с шефа, разбират го и няма да му правят спънки. Момичета обаче са имали намерения втория семестър да си търсят работа и сега се разочаровали, че програмата не им позволява.  Но да са здрави и да учат ще ги издържаме.

# 47
  • София
Групата на моя не успя да се организира за празника и само няколко човека са ходили на дискотека. Трябваше да ходят преди дискотеката на механа, но късно се сетиха да я запазят и естествено на 1.12. всичко беше резервирано. Моят прекара пърият си студентски празник над учебниците. Дано догодина вече като са се опознали, да се организират навреме и да празнуват както си трябва.

# 48
  • София
Макар и с малко закъснение, честит празник на всички студенти!

Моето май не разбра, че е 8ми декември. Както обикновено, изкарала е неделята в библиотеката. На обяд са ходили с нейна колежка в мексикански ресторант, чиито собственик е турчин. Подарил й е буца българско сирене. Много е щастлива. Колко му трябва на човек?!
Остава един тест в сряда и устен изпит по френски следващата и може да почине малко. Каза, че всичко, за което мечтае в този живот, е да се наспи.

# 49
Макар и с малко закъснение, честит празник на всички студенти!

Моето май не разбра, че е 8ми декември. Както обикновено, изкарала е неделята в библиотеката. На обяд са ходили с нейна колежка в мексикански ресторант, чиито собственик е турчин. Подарил й е буца българско сирене. Много е щастлива. Колко му трябва на човек?!
Остава един тест в сряда и устен изпит по френски следващата и може да почине малко. Каза, че всичко, за което мечтае в този живот, е да се наспи.

И моето изкара в библиотеката празника))))
А днес-утре ще ходят до центъра на Мадрид да гледат светлинките, след като изгледат залеза))) Маймуни готини!

Но пък ние с таткото си празнувахме 8ми))))

# 50
Купонджията се наспа и се обади. Весело са си изкарали и в механата и в дискотеката.  Не са били целия курс, но присъстващите са се отпуснали и са се опознали кой колко бил луд, извън лекциите. Това беше коментара.

# 51
  • Разпиляна във въображението
И аз се чух с дъщеря ми - жива, здрава, недоспала и доволна Simple Smile

# 52
При нас с продължение...
Пиша към обяд да драсне като се прибере. В  отговор получавам че ще се случи след 20 ч, защото в 18 ч. им бил автобуса и сега се разхождали в Дупница.  Та определено не им е скучно.

# 53
  • София
Честит празник на новите студенти и на бившите също, разбира се 😁
Ние заведохме нашия студент (не за празника, така се получи) на рок концерт в Милано, а негови съученици се присъединиха на следващия ден. Чакам ги да се приберат тази вечер.
Изкарахме страхотно семейно време, а от това което чувам и след като останаха младежката компания се забавляват чудесно.
Моят принос за културното им развитие 😁 е посещение на "Тайната вечеря", останали са доволни.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 21:19 от Lana

# 54
Здравейте, имам такъв въпрос. Младите шофьори с какво участват финансово в употребата на автомобила? Какви финансови задължения имат? Какво финансират и какво вие? Поставяте ли граници и условия?. Питам, защото не ми е проблем, но знам ли утре какво ще е? А младежът взе да ходи "до тоалетната с колата" , както се казва. И сложил за 40 лв гориво, много се "отчел". Принципно питам, не ми е финансов проблем,  детето не пие, не пуши, не излиза много, но искам да си "сверя часовника", защото май много много не мисли за финансите, свързани с автомобила(който всъщност е изцяло негов)

# 55
За гориво специално не давам. Давам пари за месеца джобни по 350лв, горивото е от тях. За момента ремонт, ако се налага, поемаме.
Нормално в началото да им е мерак.

# 56
  • София
Моят още няма шофьорска книжка, но когато придобие такава, ще кара моята кола и това ще се случва тогава когато на мен не ми е необходима. Съгласен е с този вариант. Финансирането ще е изцяло наше, защото той не работи. В следващите две години няма как да съчетае учене с работа и до тогава ние ще му даваме за какво му е нужно, включително и пари за разходи по колата.

# 57
Докато беше ученик ние финансирахме горивото. Лятото след XI клас работеше и горивото и почивката на море си обезпечи той. След приема му в университета и засега също работи и ние поемаме наема, разхода за битовите сметки, застраховката на колата, учебници. Горивото и ежедневните разходи, купуване на кецове и дрехи си ги пое той. Програмата за втория семестър е доста натоварена и ще напусне работа. Доста му е криво, макар, че вярва ,че няма да го оставим без средства.Студент е в град до където няма удобна автобусна връзка. Колата е малка и е необходимост, не лукс. Винаги се връща с пазажер и не е вземал пари за гориво. Никога не е отказвал да вземе и кашон с провизии за някой студент. Колата е малък модел, не е мощна, просто е купена да е маневрена в градски условия.

# 58
  • някъде ... тук ...
Наборът кара моята кола, като и батко му я ползва, когато му трябва. На мен не ми трябва от известно време. Ремонтите поемаме ние с баща му, но водене по майстори, чистене и гориво са си тяхна грижа. Разбират се с батко си и се оправят. Наборът има джобни, а баткото не живее с нас и работи.

# 59
  • В средата на времето
Сам се финансира от парите, с които разполага, после като свършат - финансираме ние горивото. Другата година като дойде време за каско и гражданска, предполагам, че ние ще финансираме. С неговите 4 часови работни дни не може да изкара пари толкова, че и да пести, отделно от факта, че си е малко и редкопръст.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 15:17 от Izida

Общи условия

Активация на акаунт