Новата смяна с коледна програма - набор 2005

• 42 357
  • 722
  •   1
Отговори
# 60
  • София
АниК, честито да е името ти ! Здрава, щастлива, обичана бъди! Heart
Честито и на всички други Анита в темата!
И на патерица - Честит празник на студентите ни! Да са здрави, все по-задружни, да сбъдват мечти!

# 61
Тя няма още шофьорска книжка. Но моите родители поемаха всички мои разходи за 5 те години на моето студентство и следвам техните стъпки. Към момента програмата е толкова натоварена, че времето й стига само за учене. Живот и здраве да е...като започне да работи ще си поеме и разходите. През ученическите си години работеше лятото като помощник тренер в детските горски лагери и си изкарваше доста прилични доходи.

# 62
  • София
Празника сина ми искара с няколко колеги от групата в апартамента на едно от момчетата,като преди това беше на работа до 22ч
Прибра се сутринта,видимо доволен...
Автомобила му го купихме още преди да изкара книжка/преди 18г/, от както го използва гориво си зарежда сам, но поддръжката до момента е била основно от нас с баща му- включително ГО ремонти и дори течност за чистачки Angry... но вече определено спираме и това финансиране, както и джобни не съм давала последните  няколко месеца/ попитах го-каза че нямал нужда  за момента/, защото нали уж работи и живее в къщи /на хотел Laughing /

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 09:28 от vnd

# 63
  • София
Когато е в България използва моята кола. Лятото й бях казала, че тя ще сипва гориво като излиза от София. Даже се случи веднъж. Тогава установихме, че на курсовете не ги учат как да сипят гориво в колата. Но тогава работеше. Сега не бих искала да плаща бензин. Ако живееше в България и използваше колата ежедневно, да, тогава това щеше да е неин разход.

# 64
Разходите за автомобила са си за сметка на собственика - т.е. негови, нищо че аз правя застраховките и плащам винетката Joy
Осми декември кара вкъщи, че беше с 40 гр температура Confused

# 65
  • ПАЗАРДЖИК
Моята девойка ползваше моята кола за моя сметка до заминаването си за София. Сега мрънка вече 4 месеца, че ползва градски транспорт, но ние сме непреклонни. Студентския празник не го празнува, че беше на работа до 22 часа, но за сметка на това я чакат поне 3 празненства тази седмица- от академията, от работата, с приятелки… не знам как ще се справи?!

# 66
  • София
Petjah, градският транспорт в София е супер. Аз го открих тази пролет и сега на 90% ползвам него. Та не й се връзвай като мрънка.

# 67
  • София
Здравейте момичета!
Чинно изчетох докрай старата тема и 5-те страници от новата.
Загубих се, но традиционно по празниците имам много работа. Но нека да има!
Наборката се оживи покрай прибиращите се за Коледа нейни приятели от училище. Иначе ходи на рисуване, спи и готви. Цяло чудо е че не е напълняла, защото непрекъснато си прави някакви кремчета, бисквитки, японски специалитети и т.н.
Довлече и дворната ни котка у дома. Тя си е дворна, но от къщата, в която живеехме преди. Сега живеем в апартамент на 15 мин. отдалечен, но от зор да не ходи всеки ден да я храни (защото котката е нейна заслуга, но преди я отменяхме в храненето, за да учи) я прибра в апартамента. Не знам как се чувства горкото 9 годишно животно. Топличко, мекичко, ама то е свикнало на свобода и е леко стресирано. А девойката само я разнася и подмята все едно има бебе.
За коледен подарък иска някакви плюшени играчки на аниме герои за 60лв. Казах, че ѝ давам 60-те лв. да си ги купува, защото аз плюшени играчки няма повече да купувам (имаме 4 кашона в мазето).

# 68
И аз много отдавна не съм ви чела и писала.. Виждам и доста съвсем непознати никове. Вероятно покрай кандидатстването.. няма лошо.

Чакам си с нетърпение детето за празниците. Бори вече първите изпити, дано и да ги пребори. Пу-пу! Тази и другата седмицата са й. Трябва и да си премести багажа в мазето на новата квартира преди да си дойде. Ще я дели от януари с други две момичета французойки, те учат магистратура. Дано се спогодят и да не й е тясно в нейната стая, че досега 4 месеца на широко беше. Но всъщност пак предпочита да учи в университета, в библиотеката.. Социалният й живот клони към нулата, но много й харесва това, което учи, затова засега нямам притеснения.

Успех на всички студенти, на които им предстоят изпити преди Коледа!

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 18:53 от 50 Shades of Purple

# 69
  • Sofia
Момичета, съвсем телеграфно с бърз въпрос: при кандидатстването в университет, когато се взима общ успех от дипломата, за професионалните гимназии кои оценки са това (нали имат РПП и други подобни)?

# 70
Аз не се сещам за какво балообразуване се взима общ успех? Всичко, което съм гледала е по предмети?
Сигурна ли си ?

Иначе намерих това
https://www.shkolo.bg/blog/obsht-uspeh-diploma/

# 71
  • София
Духи, общ успех се взима в СУ например, в доста от специалностите. Иначе, Ани, за съжаление не мога да помогна с проф. паралелки. Дано се включи някоя от мамите със завършило такава паралелка дете.

П.П. Погледнах сега линка от Школо от Духи и учебния план в гимназията на девойката ми (с уговорката, че тя е към МК) - ами всичко е в раздел Б - и Отраслова проф подготовка и Специфична ПП и РП. Отделно в раздел А им е Обща проф. подг-ка, което са си класическите Предприемачество и Икономика, които мисля имат всички проф. паралелки + в 11 и 12 кл чужд език по професията. И по тази логика излиза, че всичко им е важно за общия успех...

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 16:32 от Jiema

# 72
  • Sofia
duhi_puhi, много благодаря! Като видях линка, се сетих, че съм го виждала миналата година.
Jiema е отговорила за специалностите.

Нашият човек само си кара колата - няма доходи и няма как да я обслужва финансово. Причини ѝ щета и после се оправи със застрахователите. Още не е ходил той на автомивка, но гориво умее да зарежда.
Аз излязох за малко от строя и сега е поел возенето на сестра си, когато може според графика на занятията.

# 73
aniK ако съм разбрала правилно в професионалните нямат общообразователни предмети в  РПП. Моето момче в УАСГ кандидатства с ДЗИ БЕЛ и математика която си ООП и физика от първи гимназиален етап.

# 74
Моето е завършило професионална гимназия. Но за там където сме кандидатствали са ползвани различни оценки, но навсякъде е матурата по бг. Кандитаствали сме само по диплома.
Моят съвет е да се ориентирате какво искате, да влезете в съответното висше учебно бг заведение, да си видите специалността и съответно балообразуването. Сигурно си го знаете, ама и аз да го кажа.
Там където се записахме влезе оценката от държавния му изпит по професия. И задължителната матура по бг

Общи условия

Активация на акаунт