Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Декемврийска вещерска и спортна

• 70 583
  • 2 206
  •   1
Отговори
# 45
Може ли рецепКа за греяно вино?
Плащам с мастикоса
Animal Cat

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 05:58 от Сирос

# 46
  • София
Верно ли искаш рецепта? Слагаш пръчки канела, мед, портокалови кори, щипка карамфил, малко анасон, може и джинджифил. Загряваш на слаб котлон, за да пуснат аромат подправките.
Иначе има и готово греяно вино, само го загряваш.

# 47
Както го е описала АРТЕМИС, но виж дали няма да намериш и готови смеси с подправки.

И после добавяш няколко резена портокал в чашата.

# 48
Верно ли искаш рецепта? Слагаш пръчки канела, мед, портокалови кори, щипка карамфил, малко анасон, може и джинджифил. Загряваш на слаб котлон, за да пуснат аромат подправките.
Това готовото, имам и стои в хладилника. Ледено е чудно Joy
Аха да си похваля новото вино реколта 2024 и не отцепвате Sunglasses

# 49
Вместо да го хвалиш, направо пращай... Че то така...

# 50
От теб виното, МУ ще го цаним да го грее. Миналата година се беше специализирал, отлично му се получаваше. Пък ние с теб ще пием.

# 51
  • Пловдив
Е, само двете да си пиете няма да стане...ц... Grin

Добро! Дъждовно е, ама сервиРвам слънчева кафе...на пук.

# 52
  • София
Добро утро! Успешна седмица!

Благодаря за кафето!

Сиросче, радвам се да те "видя".

# 53
Привет, сладури!Успешна седмица, спокойна и здрава!
   Никога не съм пила греяно вино.
Тилка,много благородно завиждам,т.е.ви се радвам .
Как е Тилката?

# 54
  • тук и там
Греяното вино ми върви само по базари,когато съм навън и е студено.В къщи хич.Имам поне две бутилки готово ,които отлежават от доста години,не им идва времето все,не ми се пие в къщи.От както излезе новото божоле съм на него,за кратко.После пак ще мина на любимото Совиньон Блан,нищо че е зима.
Нещо се разсополевих,дано се размина с боледуването..Снощи не можах да спя чак от притеснение за импланта(в сряда).Та от сега ми е смърцафръцано..
Хубава седмица на всички!

# 55
  • Стара Загора
Здравейте,
благодаря за темата и честит ни последен месец.
Прекрасна нова седмица на всички!

# 56
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
любимият откри сезона на греяното вино. но той е класик! вино и черен пипер. никакви глезотии, никакви карамфили, канели... имало ги достатъчно в месото в хотела Wink

# 57
ДобринЯ, ма ти къде си? Аз си мисля,че сте на топло.
ВЪПРОС  - сега ми звъни Мъхът .Гледал бил някакъв преводач Васко ,устройство някакво, ама му се видял скъп.Сега обаче му излязъл на оферта , 170 лв , някакъв друг и вика ,дай да си подарим за Коледа.ENENCE TRANSLATOR.
  Метнах едно бързо око в гуглето, ма нищо не разбрах.Някой от вас наясно ли е за какво иде реч?
Казах му , да ми плати още едно ниво на АЕ, и да ми вика Васко.Ама той иска на повече езици.
  Ще съм благодарна ако някой сподели мнение по въпроса.
   Щото , 170 лв хич не ми се дават за преводач,при положение,че аз се надявам ,горе долу, с АЕ да  се справя,където и да сме.И изобщо , какви са тия идеи?! Тия пари можем да ги дадем за самолетни билети отиване и връщане до някъде.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 10:27 от марулета

# 58
Брррррррр, прибирам се от пазар на продукти. Не особено любимо мое занимание. Но няма как. След като близо 10 дена не бях стъпвала в хранителен магазин...

Марули, не зная какъв е този преводач, но аз без проблем от години използвам само и единствено гугъл транслейт- всякакви езици има там. Безплатно при това. Само и- нет трябва.
Иначе ти благодаря, че питаш за Тилката.
Добре е.

Сири, липсваше! Hug

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 22:40 от TuЛи

# 59
  • France
Хелоу на всички.

Сири, най после! Стой си тук, къде ходиш?! Simple Smile

Бюти, не знам какво ти е и не смея да давам съвети, но мама беше на хапчета след смъртта на татко и мисля, че те я спасиха. От септември е по-добре и май (ще) ги намаля. Не се давай!

Да не видя храна днеска 🤢. Вчера имах повече социален живот от цялата година (то пък и една година). Сутринта бяхме на късна закуска с бг приятелките. Една имаше повод и ни поръча бутилка шампанско. Добре, че живеем на място, където да почваш така неделята в 10 сутринта не е нещо шашардисващо Joy После бягах до вкъщи, защото ММ ме чакаше на полуамбреаж да ходим на ресторант за 40ия РД на негов приятел. Там се наплюсках със стек тартар и мн вкусни пържени картофки. Само десерта не ми хареса - мн беше сладък, но аз по принцип не си падам по сладкото. Добре че после беше предвидено да ходим до замъка в Pierrefonds за да храносмелим малко. Ходили сме като гаджета с ММ преди почти 10 години. Стана ми малко тъпо като направих тази равносметка. Но тва е живота...
След уикенд без бач и ОИ обаче сега ще ми се стопи гьона. Ох, горката аз Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт