🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 31 657
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета.
Искам да споделя нещо, което ме напрегна доста последните дни. Абстрахирам се от писанията за държавните болници, категорично не желая да раждам в частна по ред причини /и не е за парите, може да си го позволим/. В болницата, в която ще раждам е с най-доброто АГ отделение и неонатология. Излишно е да споменавам, че работят най-големите светила в областта.
Вчера на преглед, моето АГ ме сюрпрезира най-спокойно, че по време на термина ми е в планиран годишен отпуск 2 седмици. Останах в ступор при положение, че сме коментирали, че искам той да ме изражда и ще се случи при него.
Изведнъж ми го казва съвсем спокойно, като и двамата знаем, че става въпрос за последните 2 седмици от термина ми. Цитирам “като настъпи момента, отивате в болница и който екип е дежурен, всички колеги са невероятни специалисти”. Аз знам, че са но някак си ми се вижда малко некоректно!

# 106
Може би е добре в този случай да харесаш друг лекар или той да ти препоръча свой колега? За да си по-спокойна и да познаваш лекаря, който те изражда.

# 107
На мен ми е първа бременност, най-вероятно и последна, заради усложненията, които получих в първите месеци и преживяния ужас. Отношението на държавните болници е много лошо по мое мнение. Във Варна лежах почти във всички, включително и Майчин дом, която е частна (и там отношението беше под всякаква критика) и в крайна сметка не успяха да ми помогнат (почти месец и половина лежане по болници и резултат нулев). На края ни жива, ни умряла, някакси се домъкнах до София, където ме оправиха точно за една седмица… За това си взимам багажчето и още от януари отивам в София и ще чакам да стане време за раждането. Ще излезе доста солено, но не ми се рискува нито моето здраве, нито това на бебето.

# 108
Здравейте момичета. Прочетох че не можем да консумираме кълнове, пък аз от един китайски ресторант хапнах нудли с зеленчуци и имаше кълнове вътре. Трябва ли да се притеснявам? И каква е причината да не може ад се консумират знаете ли

# 109
Здравейте момичета. Прочетох че не можем да консумираме кълнове, пък аз от един китайски ресторант хапнах нудли с зеленчуци и имаше кълнове вътре. Трябва ли да се притеснявам? И каква е причината да не може ад се консумират знаете ли

Кълновете може евентуааааааааааааално да са с някаква бактерия.

https://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/52775-10-hrani-koito-ne- … ako-ste-bremenna-

Това е като с луканките. Аз ядох дава пъти кълнове, нищо ни няма, а минаха над 2 седмици.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 19:34 от The_Black_Hole

# 110
А аз колко луканка изядох докато се светна че не е особено добра идея..
Няма да забравя как един път писах на АГ че съм си топнала и облизала пръста в крем със сурови Яйца и какво да правя Grinning Посмя ми се малко и ме успокои, че от един път няма какво да стане. Макар че луканка много съм изяла, вярвам че ако не се прекалява с каквото и да е няма поблем

Кълновете може евентуааааааааааааално да са някаква бактерия.

https://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/52775-10-hrani-koito-ne- … ako-ste-bremenna-

Това е като с луканките. Аз ядох дава пъти кълнове, нищо ни няма, а минаха над 2 седмици.

# 111
Здравейте, момичета! По принцип съм от мартенската тема, но има голяма вероятност бебето да се роди по-рано и ви следя и вас, тъй като сте доста активни. Започнах да правя списък с покупки и много се замислих за това колко комплекта дрехи ще ни трябват в първите 1-2 месеца. Мои приятелки ми казват доста разнопосочни неща. Като знам някои бебета колко повръщат и се преобличат по няколко пъти на ден и като си представя цялата хамалогия с пране и гладене, наред с всички останали задължения, не мога да си представя да пера абсолютно всеки ден. В същото време пък и дрехите ги израстват за седмици и съм силно объркана колко комплекта да взема за в началото. Да не говорим и че миналия февруари/март бяха изключително топли и не знам дали има нужда да се взимат и по-тънки дрешки с къс ръкав. Вие как мислите да процедирате?

# 112
Здравейте, момичета! По принцип съм от мартенската тема, но има голяма вероятност бебето да се роди по-рано и ви следя и вас, тъй като сте доста активни. Започнах да правя списък с покупки и много се замислих за това колко комплекта дрехи ще ни трябват в първите 1-2 месеца. Мои приятелки ми казват доста разнопосочни неща. Като знам някои бебета колко повръщат и се преобличат по няколко пъти на ден и като си представя цялата хамалогия с пране и гладене, наред с всички останали задължения, не мога да си представя да пера абсолютно всеки ден. В същото време пък и дрехите ги израстват за седмици и съм силно объркана колко комплекта да взема за в началото. Да не говорим и че миналия февруари/март бяха изключително топли и не знам дали има нужда да се взимат и по-тънки дрешки с къс ръкав. Вие как мислите да процедирате?

Аз купих едно като космонавтче, даже си е тъничко да ти кажа. 5 бодита и 5 ромпъра, като ги взех 3 до 6 м - това е по съвет на друга мама с февруарче от тази година. Бабите се разкрещяха, че детето няма жилетка и ще умре от студ. Взех една жилетка, пратиха ми две, имами две комплектчета тип "панталони със суичър". Имам една шапка, два суадъла и 5 чифта чорапи. Всичко е 3 до 6 месеца, тоест 56 - 62 май се водят.

А аз колко луканка изядох докато се светна че не е особено добра идея..
Няма да забравя как един път писах на АГ че съм си топнала и облизала пръста в крем със сурови Яйца и какво да правя Grinning Посмя ми се малко и ме успокои, че от един път няма какво да стане. Макар че луканка много съм изяла, вярвам че ако не се прекалява с каквото и да е няма поблем

А аз колко луканка и пастърма изядох... колко френски сирена... ще им призлее на майките тук. Риба не пипам, особено пушена/сурова, но разбит и минал термична обработка хайвер си похапнах веднъж. Фреш от пороткали пих, прясно мляко домашно още пия (след пастьоризиране).  Всичко разбира се е от порверени ферми/магазини/доставчици. А, и морски дарове, някой ги отричат, някои ги хвалят за състоянието ни. А, хапвам и много мед, засега още държа захарта.

Имам котка до себе си и му чистя тоалетната (обезпаразитен всеки месец, ваксиниран, тестван за всичко каквото имаха в клиниката, дори нямащ досег с обувки, няма и не е имал токсоплазмоза) Но това е на своя глава и не съветвам никой да следва примера ми. Това няма да важи за всяко мляко, всяко сирене и всяка луканка.

Някои не се докосват до ядки, защото ги е страх това да не предизвиква алергии в детето. Аз похапвам тахани за още калций, да не закъсам с костите, че имах още преди бремеността недостиг.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 17:03 от The_Black_Hole

# 113
Пак ли темата с храната Grin

Ще кажа само, че като заговорихте за луканка, отидох до хладилника да си нарежа малко филе Елена от тазгодишната реколта на мама, че ми се прияде. Пийвам всяка вечер по 3-4 глътки вино по препоръка на АГ за контракциите.

Аз при Олга и Зебрите не бих раждала. В началото, споменавала съм тук, го обмислях. Базата на Св.Лазар е нищо повече от хотел или клиника тип по естетична дерматология. Напомня ми на Дерма акт. Нямат никакво оборудване, организацията им яко куца. За Зебрите четох много негативни мнения, като цяло са неподготвени и претоварени. Олга е.много добра и адекватна, но лош избор на болница. Ако беше във Вита/Токуда или друга бих отишла.

За мен ключово за раждането е неонатологията и това болницата да има и други отделения - ако се наложи нещо, да се реагира веднага. Предпочитам да родя сама удома,.отколкото в Майчин дом. Затова за мен единственият добър избор, от всичките ми дълго месечни проучвания е Токуда, Щерев, Надежда, евентуално Вита, ако е заради лекар там. Всичко друго е...

Sunshine, виж в темата Подготовка за малкия човек. Там постоянно водим такива дискусии и момичетата са много отзивчиви. Междудругото в момента се говори за гладенето и как е ненужно и стерилизацията.

# 114

Кълновете може евентуааааааааааааално да са някаква бактерия.

То при мен бяха нудли със зеленчуци и в тях имаше кълнове. Надявам се да са минали през уок тигана

# 115
Ние за начало взехме 1,2 комплекчета за новородени, и всичко друго съм взела за 0-3месеца. Имаме около 3 бр ританки, 3бр клинчета, 5 бр бодита с дълъг ръкав,
2бр ромпъри, около 10чифта чорапки+термочорапките, от мен останали едни сладки две бели жилетки, две бели роклички, майка ми я ангажирах да изплете и едни терлички/ботушки да има за всеки случай и дрешките за изписване. От няколко дни се чудя да не взема ли и 2 пижамки, за всеки случай, както и космонавт, въпреки че и в движение могат да се купят.

# 116
По темата с болниците - безкрайно благодарна съм на Майчин дом (София), където се роди големият ми син, сега без грам колебание се връщам там и за мен и моето семейство това е най-правилният избор .  Да, не е супер лукс (но е съвсем прилично и чисто) , а от отношението и специалистите не просто не мога да се оплача, а съм безкрайно доволна. Разбира се, всеки има предпочитания и виждания, но все пак да споделя, че не е задължително кошмар в държавните болници, има и доволни (и връщащи се) пациенти.

За дрешките - големият ми син имаше доста сериозен рефлукс и повечко се наложи да имаме, за да не робувам на пералнята, но според мен спокойно може да се започне с 5-6 комплекта и после при нужда да се докупят. Още повече, че не знаем колко големи ще се родят бебетата - баткото се роди 53 см и съответно нищо не му ставаше от размер "новородени", следващият размер (56 см) го надрасна за месец, така че всъщност ми трябваха много дрешки 62-68, но това няма как да го знаем отсега. Моят съвет е да не се презапасявате, в момента има непрекъснато отворени магазини ако установите, че не стигат.

# 117
Зебрите (и Олга) предлагат акушерски модел на естествено раждане, когато бременността е нормално протичаща и в нормален срок - сиреч след 36-37гс. Аз карам доста лека бременност, не се налага да пия никакви медикаменти, дори с магнезия съм нередовна поради липса на контракции, шийката ми си е запазена и на този етап го намирам за добър вариант за естествено раждане. Там имаш свобода, може да заемаш различни позиции, да се движиш, не си залепен в легнало положение, не те ръгат излишно с окситоцин от вратата и ти отделят доста време. Аз не съм чела много негативни мнения за тях - напротив, на много места ми ги препоръчват и много жени са доволни от тях. Разбира се, ако тръгна да раждам утре, ще се насоча към Токуда или Майчин дом заради неонаталогията. В Майчин дом даже е следящата ми лекарка. Но, ако си изкарам нормално, както досега, до 36-37 гс, не виждам причина да не избера Зебрите, където ти спестяват сума стрес и излишни интервенции. Simple Smile

# 118
Чисто информативно, в Майчин дом също не те карат да лежиш през цялото време, даже напротив. Правят запис на тонове и ако всичко му е наред те разкачат веднага и даже те карат да станеш, има и топка във всяка родилна зала (онзи ден ходих пак на отворени врати за припомняне Grinning ), мен предния път само дето на глава не ми предложиха да застана Simple Smile

П.П. За Зебрите и Олга аз също съм чувала прекрасни неща и имам много доволни познати.

# 119
Чисто информативно, в Майчин дом също не те карат да лежиш през цялото време, даже напротив. Правят запис на тонове и ако всичко му е наред те разкачат веднага и даже те карат да станеш, има и топка във всяка родилна зала (онзи ден ходих пак на отворени врати за припомняне Grinning ), мен предния път само дето на глава не ми предложиха да застана Simple Smile

П.П. За Зебрите и Олга аз също съм чувала прекрасни неща и имам много доволни познати.
Благодаря за информацията! Това е успокоително, ако се окаже, че в крайна сметка раждам там. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт