🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 31 828
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
От какво зависи от кога се мерят тоновете? Аз съм точно 32+1гс, на преглед съм на 18.12 , последно бях на 21.11 , но си намерих повод да отида извънредно, меренето им представляваше отново допиране за секунди на малко апаратче, което показва броя удари в минута. За никакви ходения през седмица-две не са ми казвали. За 3.01 съм си записала час при лекарката, при която мисля да раждам (в друг град), и ако не са тези не-заложени по график прегледи - щеше да си е почти през месец...

# 181
Аз съм 32 г.с и вече започнах с тоновете ,но просто моето момченце се е овъртяло в пъпна връв и затова ще ходя всяка седмица,. Иначе до колкото съм запозната масово от 34 г.с започват с тоновете.

# 182
На мен ми казаха, че от 36-та ще започнем с тоновете. Мисля, че ако всичко е наред до този момент, няма нужда от по-рано.

# 183
Здравейте!

Вие избрали ли сте педиатър вече?  Аз съм набелязала, но не знам каква е процедурата, кога трябва да и се обадя и тн. ?  Как става записването?  Simple Smile

# 184
При мен това е на дневен ред в момента и е голяма драма. Всички педиатри с някакви добри отзиви за тях, които открихме в района ни категорично не приемат нови пациенти. Даже и тези с лошите отзиви също не приемат нови пациенти Grinning Та още нямаме решение на този проблем.

Здравейте!

Вие избрали ли сте педиатър вече?  Аз съм набелязала, но не знам каква е процедурата, кога трябва да и се обадя и тн. ?  Как става записването?  Simple Smile

# 185
Здравейте!

При нас е било страшно... Поне така казват. Никой не записвал.
След средата на януари ще си запазя през супердок часове на педиатри около нас (те са и лични) и ще отивам с все корема на лично, да създам съжаление и да се моля да запишат само детето. Ще си остана аз и мм при моя личен, че си ми харесва, но не е педиатър. Детето ще е където сварим. Извадила съм имена и смятам да щурмувам да се моля с корема на лично. Дадоха мисъвет, че по телефона не записват.

Вариант 2 - ако не успея така, ще запишем при личния, пък на педиатър ще ходим на частно в Надежда/България

# 186
Здравейте!

Мои познати опитаха в София да запишат чакат бебето до няколко седмици, но са им казали като се роди тогава се записва.
Аз съм от провинцията и първото ми дете е записано при моя личен лекар общопрактикуващ. Винаги, когато се е налагало ми е давал направление за педиатър или за какво ли не свързано с детето. Но явно съм попаднала на лекар, защото до сега каквото е казал се е потвърждавало от лекарите, специалисти, при които сме ходили с направление. За София сигурно е по-различно, но попитайте дали може да се запише изобщо преди да сте родили.

# 187
На последния преглед попитах за тоновете и ми казаха, че с тях се започва от 34г.с. /болница Надежда/. Колкото до педиатъра преди няколко седмици се обадих на моята лична лекарка, която е и педиатър и тъй като цялото семейство сме при нея нямаше много Sweat Smile . Каза само когато родя да й се обади някой да й каже. Единственият минус е, че аз вече живея в единя край на София, а тя е в другия.

# 188
Аз проучих въпроса, разпитах и имам списък с няколко. При нас намирането също е много трудно, не искат да записват нови пациенти. Чакам да влезне януари и започвам да ги проверявам един по един, защото сега и да отида да ми обещаят, като наближи може и да се отметнат с някакво тъпо оправдание. План Б ми е личната лекарка, ще се запишем при нея и вече с направление или на частно.

# 189
И също имайте предвид, че два пъти в годината може да се смени личния лекар Simple Smile

# 190
  • Варна
На мен пък никой от консултацията не ми споменава нищо за тонове. И с първото дете не съм ходила . Странно. Това задължително ли е, профилактично ли е... Според вас трябва ли да ти потърся място и да си платя за такива ?

# 191
Според мен е задължително. А те така или иначе се заплащат тоновете.

# 192
По колко пъти в месеца ще ходите на тези тонове? Четох някои бяха писали всяка седмица, други на по-голям интервал. И те само в частните болници ли са, или ги има и по здравна каса?
От чисто любопитство питам, защото тук в Испания отново е като в третия свят ... тоновете за нормално протичаща бременност се записват в 40 г.с. Силно се надявам да съм родила преди това Grinning

# 193
Навсякъде правят запис на тонове, и в частните, и в държавните болници. За това колко често трябва да се ходи преценява самия лекар според случая. При мен засега са веднъж в седмицата, скоро започвам по 2 пъти в седмица. Не се покриват от здравна каса, освен ако не лежиш в болница, тогава се правят безплатно, иначе се заплащат.

# 194
Здравейте!

Вие избрали ли сте педиатър вече?  Аз съм набелязала, но не знам каква е процедурата, кога трябва да и се обадя и тн. ?  Как става записването?  Simple Smile

При нас е било страшно... Поне така казват. Никой не записвал.
След средата на януари ще си запазя през супердок часове на педиатри около нас (те са и лични) и ще отивам с все корема на лично, да създам съжаление и да се моля да запишат само детето. Ще си остана аз и мм при моя личен, че си ми харесва, но не е педиатър. Детето ще е където сварим. Извадила съм имена и смятам да щурмувам да се моля с корема на лично. Дадоха мисъвет, че по телефона не записват.

Вариант 2 - ако не успея така, ще запишем при личния, пък на педиатър ще ходим на частно в Надежда/България

Включвам се да кажа, че го правих това. С корема в 8ми месец съм, миналата седмица обиколих поне 6 - всички ме отрязаха. За някои от тях бях с препоръка даже. Положението е критично в София, като се детските градини е.

Аз си мисля за вариант или да го запишем при моя ЛЛ, който е в родния ми град (но ми е чичо и за документи и направления от разстояние проблем няма да има) и ще ходим само при педиатър, с направление от моя ЛЛ. Другият вариант е пакет допълнително здравно. Или във Вита и Токуда има пакети за до 18 месеца, около 800 лв са. Ако не намерим до средата на януари, минаваме на план Б. В София педиатрите не идват на домашни посещения при баш новородени, с това малко бебе как ще ходим по кабинети...

За мен тоновете са задължителни, аз започнах от 32 г.с. и ще ходя всяка седмица, само може би седмицата с Коледа няма, защото няма да съм в София. Наближава ли раждането, трябва да се следят тоновете, за да се прецени има ли проблем, контракции има ли и т.н., за да се реагира навреме, ако нещо не е ок.
Аз ще ходя и на биометрия другата седмица. Реално е преглед след последната ФМ, но искам да си го видя за последно на 3Д и да го измерят. После вече сме само на тонове и ще видим и ехограф колко често ще се прави.
В Токуда тоновете са 55 лв.

Момичета, вие как сте с коластрата? Някоя от вас има ли? Аз понякога имам петънца по бельото и като стигна леко и излизат капчици. Не знам, обаче дали това означава, че няма да имам проблеми с кърмата. Надявам се да е така. На мен последните седмици ми се хапват основно млечни продукти. Постоянно искам кашкавал, сирене, мляко. По принцип изобщо не ям такива. Абе, тялото си знае, стига да ги слушаме.
Взех си извара и сега хапвам всеки ден, казаха ми, че много помага за кърмата.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 03:28 от KPP

Общи условия

Активация на акаунт