🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 31 950
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
Това което знам аз за токуда е
2000лв.-естествено/секцио
950лв- неонатология
190лв- двойна стая
310лв- единична
75 лв-придружител към единична стая
Ако сте със секцио първата нощувка илия поемаше ЗК или беше 110 (ще ви излъжа с точност)

# 256

Това е вита, миналия месец поисках цените. Аз лично се отказах да раждам там най-вече защото неонатолотията им не е на най-добро ниво и ако се наложи искам да съм по-спокойна.

# 257
Това което знам аз за токуда е
2000лв.-естествено/секцио
950лв- неонатология
190лв- двойна стая
310лв- единична
75 лв-придружител към единична стая
Ако сте със секцио първата нощувка илия поемаше ЗК или беше 110 (ще ви излъжа с точност)

Първата нощувка е във високо рисковата и е 110 лв. И във Вита хич не е евтино, по добре дай още 1000 лв и да си в болница с добра неонатология както се казва

# 258
Някой може ли да даде отзиви за УМБАЛ Г. Странски в Плевен?

# 259
Ето че има разлика в цената в крайна сметка, което е единственото, което написах по-горе. Simple Smile

Причините да избера лично аз Вита нямат ИЗОБЩО финансов характер обаче. И го казвам от позицията на човек, който беше твърдо решен да ражда в Токуда при доц. Атанасова със запазен час, който имах от 3 месеца. Просто има разлика от човек до човек и от случай до случай и изборът на един невинаги е най-добрият избор за друг.

А аз никого не убеждавам да ражда във Вита, повярвайте ми Grinning отговорих на поставен въпрос и разговорът с дамата, която попита, от много време не се води в темата.

# 260
Прави ли се в Бг задължителен тест при алерголог преди епидуралната? Не просто да отидеш на алерголог, защото ти искаш за свое спокойствие. Знам, че при други планови операции масово правят ден-два преди операцията.

Мен като са ми слагали спинална ме тестваха.

Също за хората със срах от поставяне на епидурална, дори и да изберете цезарово - пак се слага спинална в гърба. (Поне така ми обясниха) Няма нищо страшно в нея, аз не я усетих и нямах никакви последици след нея. Преди да я поставят самата епидурална поставиха лидокаин (предполагам) и не усетих нищо.

# 261
Ето че има разлика в цената в крайна сметка, което е единственото, което написах по-горе. Simple Smile

Причините да избера лично аз Вита нямат ИЗОБЩО финансов характер обаче. И го казвам от позицията на човек, който беше твърдо решен да ражда в Токуда при доц. Атанасова със запазен час, който имах от 3 месеца. Просто има разлика от човек до човек и от случай до случай и изборът на един невинаги е най-добрият избор за друг.

А аз никого не убеждавам да ражда във Вита, повярвайте ми Grinning отговорих на поставен въпрос и разговорът с дамата, която попита, от много време не се води в темата.
п
Разликата е единствено в стайте 😁 а не в самото раждане.

# 262
Много е глупаво да се карате къде е най-добре да се ражда. Simple Smile Всеки кара различна бременност с различно ниво на риск, държи на различни условия, има различни финансови възможности и се следи при лекари с различни мнения. За мен цената не е решаваща при избор на болница, въпреки че не сме заможни, просто в моите приоритети не е нормално да изплащам кредит за кола, която ще сменя един ден, а да не вложа за раждане, което ми е 1 път в живота (вероятно). Друг човек обаче, пре спокойно 4-5к за раждане може да го бутнат, ние просто имаме спестени специално за тази цел. Не са малки суми.

Аз ще направя опит да родя без епидурална. Grinning Но съм си оставила вратичка да си поискам в случай, че положението се окаже невъзможно. Не е от желание за героизъм. По-скоро от притеснение от страничните ефекти.

# 263
Здравейте имам въпрос свързан с кг качвани по време на бременност в момента съм в 29 г.с и за месец и една седмица съм качила 5кг това много ли е като цяло знам че е здравословно за месец да се кача по 2,2,5 максимум и се притеснявам леко,вие какво ще кажете.

# 264
А колко кг си качила общо за бременността за момента?

Някои качват повече във втори, други - в трети триместър. Аз например в първи триместър не качих почти нищо, затова пък в рамките на месец и половина във втория триместър бях + 4 кг. Следващите месеци пък около 2 кг/месец. При всеки е различно.

# 265
А колко кг си качила общо за бременността за момента? Значи като забременях бях 83кг,после свалих на 80 и дом шестия месец към края му бях 85 качвах много малко ,но сега съм вече 90лг за месец и една седмица съм ги качила,не знам как се смята от началото колко съм била или след като съм свалила и от там нататък ,защото ако е от началото значи съм.си качила общо 7кг което е по кг на месец ,но ако се смята след свалянето са си 10кг и нз дали е добре до 7ми месец да е така ,аз сега ги качих като се прибрах в българия, може би защото си позволявам някакви неща,а като си бях в Австрия ядох по здравословно ,може би е от това

Някои качват повече във втори, други - в трети триместър. Аз например в първи триместър не качих почти нищо, затова пък в рамките на месец и половина във втория триместър бях + 4 кг. Следващите месеци пък около 2 кг/месец. При всеки е различно.

# 266
+7 кг си общо значи от старта на бременността, което е супер за седми месец, не се притеснявай. Вероятно този месец си направила бум на качване (както и аз имах в 19-25 гс при почти нищо качено преди това), а следващите 2 месеца ще си вървиш нормално.
Просто продължавай да се храниш здравословно и не се стресирай излишно. Не всички качват равномерно по 2 кг всеки месец.

П.С. Не знам началното ти тегло преди бременността с какъв BMI e, но това са препоръките за качване на килограми при поднормено, нормално и наднормено тегло.

https://invitro.bg/kilogrami-pri-bremennost-kakvi-sa-zdravoslovnite-granici/

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 11:17 от esmeralda23

# 267
Жизел и аз бях като теб и се бях притеснила. Започнах 7 месец с +11 кг, сега съм втора седмица на 8 месец (33 г.с) и съм + 11.6 кг, тоест качила съм колкото е наддало бебето. Но аз спазвам режим от началото на 7 месец, много рядко си позволявам по 1 шоколадов бонбон или да пробвам 1 хапка от десерта на някой, махнах всякакъв junk, вкл.теста. Хляб ям на Вита по до 2 филийки на ден. Сутрин обикновено кисело мляко с овесени ядки и плодове, на обяд супа и салата и вечер вече нещо готвено и с месо обикновено. Междинно си правя смути или ядки, или сушени плодове. Пробвай нещо подобно, като режим и няма да имаш проблем и да качваш много още.

# 268
  • Варна
Аз днес реших да чистя стерилизатора (че е ползван) и да го разучавам, че никога не се бях сблъсквала с такъв уред. Справих се. После айде помпата за кърмене да разуча… разглобих, сглобих, четох… и се разсеях почнах други неща. И направих една беля….
На слизане от стола нещо загубих равновесие и паднах по гръб на пода, така се изплясках, подпирайки се на дясната китка. Добре съм, само тая китка и без друго ми е подута и отекла ръката повече от лявата, вечер се и схваща,сега съвсем ме боли …. Много ми стана тъпо…. Ама така стават белите…
The black hole ти ши беше паднала също, преди месеци?
Понеделник съм на ЖК и тонове. Ще кажа на акушерката, да ме види и доктора на ехо и ще питам дали да ходя на ортопед или невролог.

# 269
Аз знам, че бременните са с малко нарушена координация, дори ъгълът им на виждане леко се променял и оттам стават тъпотии.
Аз се бях изтряскала челно в една врата, баш фронтално. Оттава съм бавна и с по-премерени крачки, но най-редовно просто не улучвам разни неща, например хвърлям нещо в кофата и то е бам, отвън нея. И после иди се навеждай.

Общи условия

Активация на акаунт