🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 28 952
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
И моят багаж още не е готов, дори не всичко сме купили и от няколко дни усещам и аз лека паника, че иска да ме обземе, но вместо да се оставя, се задействах с покупките, крайно време беше.
И абсолютно и при мен почва леко да се прокрадва и чувството за страх от раждането, но мен конкретно ме е шубе от това да не се наложи секцио. Въпреки, че имам 3 коремни операции, хич не ми се иска да се налага. Убедена съм, че много бързо ще ни мине този страх, когато дойде момента. Ще се задействат нужните хормони и инстинкти и много бързо ще забравим и за болката след като гушнеме пухчетата Heart

# 736
Здравейте мами!
Аз другата седмица влизам в 9-я месец.
Втора бременност, първата беше преди много, много години 🤭😂 11 на брой.
Имах трудно и дълго нормално раждане, цели 25 часа, но въпреки това отново исках да си родя нормално, да ама неееее, господинчото в мен е решил друго 😔
В 7-ми  месец си беше с главата надолу и всичко беше наред, обаче на прегледа преди 2 седмици АГ останови, че се е завъртял и е седалищно,  докторката не дава почти никакви шансове да се обърне отново, тъй като вече е голям и в комбинация с тесния ми таз, каза, че на 99% ще се ражда секцио 😔
Мен за жалост много ме притеснява това 😔
Дали има и други мами в моето положение?

# 737
Моя багаж и този на бебето са готови вчера вече приключих. Но аз бързам защото не се знае в кой момент ще ме спрът в болницата. Във вторник съм на преглед и уговорката с доктора ни беше да остана за инжекцийте с флостерон аз днес влизам в 33гс. Ще видим ще съм си с багаж пък каквото стане. Аз съм от далеч не съм от София и затова трябва да мъкна и багаж но съм си отделила един малък сак само за сега пък ако ме оставят до раждането което вероятно ще е 36,37 гс. Мъжа ми ще донесе другия големия куфар. Останаха ми само неща от аптеката като свещички за обезболяване след секциото крем за зърна предния път ползвах гърмастан и бях доволна та пак такъв ще си взема. Вие  какво сложите в багажа дано не съм пропуснала нещо, че няма кой да ми го донесе ако ми потрябва веднага. За козметика избрах този път да е на юриаж предния път ползвахме себамед и от тях съм доволна ако нещо не понесе на бебка ще пробвам пак себамед. Има ли някоя мама която пие аспирин и кога ви казаха да го спрете? При мен има разминаване от АГ и хематолог. АГ каза още в 30,31 да го спра а хематолог каза в никакъв случай да не го спирам толкова рано той иска към 34,35. И така аз все още го пия от страх, да не стане някоя беля.

# 738
Аз съм готова с багажа, за бебето искат само мокри кърпи и памперси, другото всичко си е за мен.

Най-общо това имам като ще раждам в държавна болница:
- дрехи
- хавлия
- джапанки /чехли
- лична козметика + сапун + тоалетна хартия (да, ние си я носим, знам, че е абсурдно)
- чаша и прибори
- документи (кръвта група, СПИН, за прием, направлението за раждане, акт за сключен граждански брак)
- лекарства (витамини, парацетамол, Цикатридина) + термометър
- книга
- зарядно

Предишният път не си бях взела достатъчно дрехи , защото не подозирах какво потене ще настане след раждане. Не знам при всички ли е така, но аз толкова в живота си не съм се потила никога преди и никога след, цялата задържана вода сякаш искаше да излезе за седмица, по два пъти на нощ се преобличах.

# 739
Мен също ме обзе леко паниката с раждането, след като бях инцидентно за първи път на тонове, споделих 5контракции за 20мин, затова и стегнах багажа от по-рано. Имам някакво вътрешно усещане, че няма да си дочакаме термина. Моето АГ се очертава принципно седмицата преди самия термин да е 10дни в отпуска, а принципно той трябваше да ме изражда, сега ще съм при дежурен екип, който се падне и като цяло неизвестността ме притеснява, защото ми е за първи път.

Ai-djini Придържала съм се към списъка на болницата- л.к., документация от изследванията, искат цялата папка, еднократни чаршафи 3-4 бр, следродилни превръзки, еднократни бикини/които изглеждат просто нелепо, не знам дали ще ползвам/, 2-3 нощници и сутиен- подходящи за кърмене, едни чехли, други за банята, хавлии, един пухен халат, козметика за мен, термометър, както и прибори за хранене, т.хартия. Мисля и помпата за изцеждане  с принадлежности да нося, въпреки че не пише нищо за нея.  
За бебето искат-2 шишета, козметика, памперси, 2-3 гащеризончета, хавлия, 2 пелени, мокри кърпички, одеалце и шапка по желание.

# 740
Извинявам се за вероятно много нелепия ми въпрос, но за какво е необходим термометър при постъпване в болница? Виждам, че искат, но не ми е ясно за какво е и какъв трябва да бъде...

# 741
Mariq878, може ли да споделиш какво стана след серията с контракции? 🙂
Вчера се попреуморих навън, на тоновете ми хванаха 3 контракции за 15, 20 мин. А цяла вечер, след това, си имах доста също. 10 отдавна ги минах. Не съм имала болки, смисъл не са били болезнени контракциите, просто бяха много, не са били през определен интервал.
Бебето беше много хаотично в корема, предполагам, че се дължеше и на леката паника, в която изпаднах 😀. Обаче имам чувството, че и той си предизвикваше част от контракциите с това постоянно мърдане.
Успях да поспя малко и сега не съм усетила отново контракции.
Не знам да се панирам ли и да пиша на лекаря или да изчакам още малко. В четвъртък чак съм на преглед.
Багаж не съм събрала, както и не съм изпрала и подредила нищо на бебето, което също ме панира допълнително 😅.
[/b]
Мен също ме обзе леко паниката с раждането, след като бях инцидентно за първи път на тонове, споделих 5контракции за 20мин, затова и стегнах багажа от по-рано. Имам някакво вътрешно усещане, че няма да си дочакаме термина. Моето АГ се очертава принципно седмицата преди самия термин да е 10дни в отпуска, а принципно той трябваше да ме изражда, сега ще съм при дежурен екип, който се падне и като цяло неизвестността ме притеснява, защото ми е за първи път.

Ai-djini Придържала съм се към списъка на болницата- л.к., документация от изследванията, искат цялата папка, еднократни чаршафи 3-4 бр, следродилни превръзки, еднократни бикини/които изглеждат просто нелепо, не знам дали ще ползвам/, 2-3 нощници и сутиен- подходящи за кърмене, едни чехли, други за банята, хавлии, един пухен халат, козметика за мен, термометър, както и прибори за хранене, т.хартия. Мисля и помпата за изцеждане  с принадлежности да нося, въпреки че не пише нищо за нея.  
За бебето искат-2 шишета, козметика, памперси, 2-3 гащеризончета, хавлия, 2 пелени, мокри кърпички, одеалце и шапка по желание.

# 742
Никаква идея. Предполагам защото температурата е показател за възпалителни процеси след раждането може да има нещо и от хигиенна гледна точка всеки да си има индивидуален. Моят е такъв, съвсем обикновен.

Извинявам се за вероятно много нелепия ми въпрос, но за какво е необходим термометър при постъпване в болница? Виждам, че искат, но не ми е ясно за какво е и какъв трябва да
Цитат на: @Анонимна link=topic=1712706.msg49095249#msg49095249 date=1735981438

[b
Mariq878[/b], може ли да споделиш какво стана след серията с контракции? 🙂
Вчера се попреуморих навън, на тоновете ми хванаха 3 контракции за 15, 20 мин. А цяла вечер, след това, си имах доста също. 10 отдавна ги минах. Не съм имала болки, смисъл не са били болезнени контракциите, просто бяха много, не са били през определен интервал.
Бебето беше много хаотично в корема, предполагам, че се дължеше и на леката паника, в която изпаднах 😀. Обаче имам чувството, че и той си предизвикваше част от контракциите с това постоянно мърдане.
Успях да поспя малко и сега не съм усетила отново контракции.
Не знам да се панирам ли и да пиша на лекаря или да изчакам още малко. В четвъртък чак съм на преглед.
Багаж не съм събрала, както и не съм изпрала и подредила нищо на бебето, което също ме панира допълнително 😅.
[/b]

бъде...

@АнонимнаАз предния ден преди контракциите се преуморих, имах ги цяла нощ, на следващия ден като ги измерваха тръгнах от вкъщи с тях бяха си болезнени, трудно се движех. Започнах да приемам магнерот сутрин и вечер по 2 и диаспорал 300 на обяд. Цял ден лежах, след тоновете вкъщи, като имах придърпвания. Нещата се успокоиха може би след 2 дена, най-вероятно от магнерота, пак си имам контракции но по 2,3 на ден, затова гледам много да не се движа и повече да си полежавам.Принципно след измерването моето АГ ме прегледа веднага за разкритие. Мисля, че е добре да се консултираш с него. Може да се обадиш или да пишеш, той ще те насочи. Четвъртък си е доста далеч.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 11:23 от Mariq878

# 743
Предишният път не си бях взела достатъчно дрехи , защото не подозирах какво потене ще настане след раждане. Не знам при всички ли е така, но аз толкова в живота си не съм се потила никога преди и никога след, цялата задържана вода сякаш искаше да излезе за седмица, по два пъти на нощ се преобличах.

Аз още от сега се събуждам във вода и ми е жега, а спим на студено. Не ми се мисли в болницата как ще е.

# 744
Да се отчета и аз. Багажа мисля тази седмица да оправя (в 33 г.с съм), че съм по-спокойна, когато съм подготвена. Направила със си списък, но има все още неща, които трябва да си набавя, не съм си избрала дрехи за изписването, за бебето трябва да довърша комплекта, защото аз си го правя, а не е готов и още няколко дребни неща.
Мисля и с прането и гладенето да почна, рано е да седят толкова седмици така, но пък и последните няма да сме си вкъщи. Ако трябва ще ги пера пак, когато наближи момента. Тъкмо и един инвентар да им направя, да не би нещо да ми липсва 😃
За купуване общо взето ми е останала козметиката за бебето, към uriage съм се ориентирала и искам още чаршафчета, както и за количката, че за нея нямам никакви, но искам за размера на матрачето да съм сигурна, а за това трябва да я сглобим.

В понеделник съм на преглед в болницата, в която ще раждам и ще обсъдим раждането, до сега не сме коментирали. Дано всичко да е наред и да съм за естествено.
Ако е така, мисля да почвам с нещата, които дават за по-лесно раждане, фурми и т.н. Не знам колко наистина помагат, но не пречи предполагам. Вие нещо ще пробвате ли?

Също така все още не съм имала протичания от гърдите, знам че не се случва при всяка и не е от значение за кърменето след това, но има ли сред вас като мен?

# 745
Момичета, аз сериозно се притеснявам в 33 гс съм и снощи след тоалетна по салфетката имаше по-гъсто жълто течение сега пак . Притеснявам  се да не е тапа . Имам преглед на 7ми и се чудя дали да изчакам или да отида сега, ММ ми само ми се кара ,че излишно се филмирам и ,че след два дни ще ме видят. Идва ми да го набия🤯Иначе бебчо е много активен днес .

# 746
И аз съм в 33 гс и нямам още коластра. Може и да не се появи до бебето, ще видим.

Ние взехме почти всичко, още не съм прала и гладила. Остана ми да приготвя дрехи за мен и за малката за болницата. Също няма да е лошо да тестваме стерилизатор, помпа и тн как се борави с тях, че засега си седят опаковани. Grinning

# 747
Мисля че няма сериозен повод за притеснение. На мен от бременността ми се появи гъбичка, която ту се повлиява от позволените лекарства и изчезва и след това пак наново се появява. Жълтеникаво течение без мирис, на моменти по-гъсто. Може би трябва ваг.секрет, за да се разбере точно какво е.
Момичета, аз сериозно се притеснявам в 33 гс съм и снощи след тоалетна по салфетката имаше по-гъсто жълто течение сега пак . Притеснявам  се да не е тапа . Имам преглед на 7ми и се чудя дали да изчакам или да отида сега, ММ ми само ми се кара ,че излишно се филмирам и ,че след два дни ще ме видят. Идва ми да го набия🤯Иначе бебчо е много активен днес .

# 748
Момичета, аз сериозно се притеснявам в 33 гс съм и снощи след тоалетна по салфетката имаше по-гъсто жълто течение сега пак . Притеснявам  се да не е тапа .

Тапата е с консистенция като желе и обикновено е прозрачна. По това може да прецениш.

Иначе и аз съм в 33 гс, само съм изпрала дрешки, но още не съм стигнала да ги гладя. Нищо не е сглобено. Планираме преместване в друг град в последната седмица на януари, след като вляза в девети месец, за да съм близо до болницата, ако бебето тръгне по-рано, и съответно там ще оправяме и сглобяваме всичко. Имаме и още много неща за купуване, в това число и столче за кола, от другата седмица започват намаления и ще се активизирам.

Вие как ще почиствате нова количка и кошарка next to me? Мисля моите да ги мина само с парочистачката.

# 749
Ние също щяхме да се местим от апартамента в къщата, защото е готова, но нямам сили, а и преценихме че ако се наложи ходене до лекар ще ни отнеме повече време, защото категорично не желая да шофирам сега.
Наложи се да вземем още една кошара, защото другата е прекалено голяма за апартамента. Почистих я с препарат за бебета, взела съм един който се ползва за играчки и повърхности, а матрака с парочистачката.
Момичета, аз сериозно се притеснявам в 33 гс съм и снощи след тоалетна по салфетката имаше по-гъсто жълто течение сега пак . Притеснявам  се да не е тапа .

Тапата е с консистенция като желе и обикновено е прозрачна. По това може да прецениш.

Иначе и аз съм в 33 гс, само съм изпрала дрешки, но още не съм стигнала да ги гладя. Нищо не е сглобено. Планираме преместване в друг град в последната седмица на януари, след като вляза в девети месец, за да съм близо до болницата, ако бебето тръгне по-рано, и съответно там ще оправяме и сглобяваме всичко. Имаме и още много неща за купуване, в това число и столче за кола, от другата седмица започват намаления и ще се активизирам.

Вие как ще почиствате нова количка и кошарка next to me? Мисля моите да ги мина само с парочистачката.

Общи условия

Активация на акаунт