Какво направих днес за себе си? тема 21

• 37 864
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
  • на брега на морето
Браво, Тили! Simple Smile Аз спрях захарта през март 2021, т.е. вече 4 години без захар. Въобще не ми липсва. Това е едно от най- хубавите неща, които съм правила някога за себе си. Днес, обичайното -тренировка сутринта. Сега ще си почета.

# 706
  • При децата ми
Браво, Тили! Simple Smile Аз спрях захарта през март 2021, т.е. вече 4 години без захар. Въобще не ми липсва. Това е едно от най- хубавите неща, които съм правила някога за себе си. Днес, обичайното -тренировка сутринта. Сега ще си почета.

Респект към всички, които са спрели захарта! Не мога да си представя деня без шоколадов бонбон или нещо сладко! Relaxed Вярно е, че не ям повече от две-три блокчета шоколад или един-максимум два бонбона, но все пак...

# 707
Захар в кафето само слагам. Сладкото е ограничено до минимум от 14.01.25 г. Днес кантарът показа - 9 кг. от тогава. До юни искам още толкова да сваля.
Днес се разходих край реката с братовчед ми и жена му, с която бяхме съученички.  Eva+  ще ме разбереш. Еви, много те мисля! Да се възстановяваш!

# 708
Браво на вас за цялата воля, за -9 и пр. аз нещо не ги мога тзи трикове.

# 709
Купих си два потника ( топа 😜) за лятото.
По темата със сладкото - уж не ям, уж не приритвам за сладко, а на практика няма ден, в който да не хапна нещо със захар. Най - често на работа някой черпи и се изкушавам. Ако остане на мен, никога няма целенасочено да си купя шоколад, вафла или нещо подобно. Аз съм по соления джънк. Обожавам Бейк Ролс, брускети, крекери, солени печени ядки, чипс. Все " хубави" работи, пълни със сол и мазнини.

# 710
Димис, благодаря ти, по-добре съм вече Heart
24 часа без храна, но не се чувствам зле от това. Може пък и да отслабна малко.

# 711
Години наред не бях близвала сладко- не обичам. Аз също съм по солените неща.
Но може би най- вече покрай пандемията, леко и неусетно започнах да си консумирам всевъзможни сладки извращения в сериозни количества. Докато преди месец не се замислих, че от два дена не съм слагала нищо сладко в уста и реших да видя колко време ще издържа. Факт е, че при проточило се близо 2 седмици ПМС така и не усетих глад за сладко.
Не ми е фикс идея изобщо да не ям захар, нищо на всяка цена. Просто много бих се радвала за минимизирам приема на всевъзможни сладки неща и да не се подхлъзвам повече по спиралата. Като отражение в кг е нищожно, даже не съм сигурна, че има такова. Но кожата ми сияе, не съм толкова подпухнала, тонусът е друг.

Димис, браво!

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 19:37 от TuЛи

# 712
ТиЛи освен високото кръвно, ИР и чернодробните ми изследвания не бяха добре.  Трябваше да направя нещо за себе си. Килограмите отдавна ми тежаха.  Писах някъде из темите - напълнях след един спонтанен аборт. Имам чувството,  че всичко започна след разбутаните хормони. Сега критическата наближава. Все още бързо се изморявам, дано сваля още малко килограми.

# 713
  • при моите деца .....
Натоварено ми е...
11000 крачки...

# 714
Толкова ми е пресилено да спреш някаква храна, ако ще и захар да е. Тялото има нужда от всичко. Казвам го като човек, който тежи на една почтена възраст от 55+ колкото в 9. клас.
Днес ми беше тежък ден в работата. Сипах си едно отлежало уиски, наслада за душата.

# 715
  • на брега на морето
Аз не спрях захарта заради кг, винаги съм била слаба. Гледах филма that sugar film, той ми повлия да спра захарта. После през годините преструктурирах лека полека цялото си хранене. Не съм някаква маниачка на тема здравословно хранене, вечер ям чипс понякога и т.н. Пия бира понякога, друг алкохол по- рядко. Споделих, защото се радвам като видя, че и някой друг не консумира захар. Разбира се всеки сам си решава от какво има или няма нужда тялото му.

# 716
  • някъде другаде
Аз също от 4 месеца не ям захар. Затова време съм яла 2 пъти торта. Не ми липсва. Започнах и кафето и чая да ги пия без захар.

# 717
  • София
Свърших нещо важно сама. Започнах да си водя журнал.

# 718
Браво, дами, за волята да издържите без сладко!
И аз все ще тръгвам по този път, но точно се настроя и се случи нещо негативно на или около мен и минавам на режим "веднъж се живее, защо да се лишавам". Sad
Имам и въпрос към вас  - как отказахте сладкото - постепенно го намалихте или изведнъж (метода cold turkey)? Чета противоречиви мнения из нета за всеки от тези два подхода...
Иначе нещото, което направих за себе си вчера беше точно по темата - не ядох сладко. То и нямаше как на работа, предвидливо не си бях взела, но и вкъщи след вечеря устоях и не ми липсваше. Simple Smile

# 719
Да, и аз гледах That sugar, още преди 10 години някъде. Тогава даже половинката много се повлия от него.
Наясно съм, че няма как да се изключи захарта изцяло, без за се изпада в крайности (скритата такава е навсякъде), а и писах, че не това е целта ми. Просто при мен важи “без едно мога, с едно не мога”. И когато мога без нито едно, яхвам вълнАта. 😇

Сутринта де насладих на прекрасен изгрев. ❤

geemmahazeld, при мен се случи съвсем спонтанно и непланирано. Първите два- три дни, след като осъзнах, че вече два дена не съм слагала нищо сладко в уста, ми се дояждаше, особено следобед. Хапвах по две мандарини и ми “минаваше”, но си бях казала, че ако гладът е прекалено силен- ще се предам, няма да се мъча. То пък взе, че не се стигна до там.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 08:43 от TuЛи

Общи условия

Активация на акаунт