За връзките между разведени с деца с такива без

• 17 265
  • 521
  •   1
Отговори
# 195
Тя си е наумила малко като да става как беше "гяура".
Имала съм гадже български турчин.
Беше ревнив, но си беше интелектуалец и доста встрани от семейството и традициите им.

# 196
Това, че те е питал "такова хубаво момиче, защо не си се омъжвала", не е комплимент, да знаеш.
Според мен изобщо не е разведен. Ако е разведен, то причината ще е огромна, турците се развеждат трудно, заради натиск от семейството си.
В днешно време истински религиозните хора са все по-малко. Обаче манталитет, предразсъдъци и възпитание трудно се изкореняват. Той може да не е особено вярващ, но това не означава, че приема насериозно една друговерка.

# 197
  • София
Тя хем знае, че е разведен, ама ревнува от снимките със семейството му....хем не и пука за него, ама ревнува и му се заяжда... има много сериозни противоречия тука, които не са ми дори интересни. като толкова е решила да се изЖаса с човека, ами да действа, ама после ще пуска тука тема как е употребена.

# 198
Тя ,авторката, си има опит и познания относно културата и ценностите на другата религия. Има си и цели, които й изглеждат по-лесно осъществими с такъв типаж. Колебае се дали да му даде зелена светлина, но се тревожи да не сбърка, тъй като няма опит с разведен с дете. Затова и темата не е за културните различия, а семейното положение. Аз така ги разбрах нещата. Ако ще тръгва с предразсъдъци хич да не тръгва. Ако е стабилна емоционално и независима финансово може да даде един шанс да се виждат и опознават, но трябва да внимава да не хлътва без време .

# 199
Ами никъде няма да се бутам.Реших да си изисквам неща ,на които аз  държа Например комуникацията ни стана доста бегла и му заявих,че за мен на първо място това е най-важно и очевидно се разминаваме...Той каза,че и за него е така и ще говорим, когато на мен ми е удобно ...Ако ми се доказва с действия и става както искам аз  може би има някакъв смисъл
Ама, човек, ти не си в позиция да изискваш. Човекът отсреща ти е казал, че не иска сериозна връзка, че иска да дойде за една бърза... ваканция и че ти да не си с други през това време, за да не му изстине мястото. А ти как ще му кажеш, че искаш сериозна връзка, опознаване, запознаване със семейството, уважение и т.н., след като човекът не ги предлага тези неща? Струва ми се, че имаш грешна представа и интерпретираш грешно сигнали и поведение. А и желанието ти за уж "по-добър живот" (разбирай живот в чужбина с чужденец, който да те издържа) ще ти изиграе лоша шега. Ще има да страдаш, мисля аз. Дано да не съм права.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 12:10 от ornelam

# 200
Аз пък мисля че основният проблем е другата вяра и култура.
Има си хора с успешни връзки и с разведени.  Или си правят и общо дете с разведения с дете. Но говорим за хора от една култура, сходен социоикономически и верски профил.

Тук не стига, че е разведен, ами и от коренно различна култура.  Колкото и да "не е вярващ ", порядките, традициите и общия манталитет доста се различават от нашия.

# 201
Ами никъде няма да се бутам.Реших да си изисквам неща ,на които аз  държа Например комуникацията ни стана доста бегла и му заявих,че за мен на първо място това е най-важно и очевидно се разминаваме...Той каза,че и за него е така и ще говорим, когато на мен ми е удобно ...Ако ми се доказва с действия и става както искам аз  може би има някакъв смисъл
Ама, човек, ти не си в позиция да изискваш. Човекът отсреща ти е казал, че не иска сериозна връзка, че иска да дойде за една бърза... ваканция и че ти да не си с други през това време, за да не му изстине мястото. А ти как ще му кажеш, че искаш сериозна връзка, опознаване, запознаване със семейството, уважение и т.н., слъд като човекът  не ги предлага тези неща? Струва ми се, че имаш глешна представа и интерпретираш грешно сигнали и поведение. А и желанието ти за уж "по-добър живот" (разбирай живот в чужбина с чужденец, който да те издържа) ще ти изиграе лоша шега. Ще има да страдаш, мисля аз. Дано да не съм права.
Напротив ...Аз му казах,че за мен е важно някой да полага усилия и да отделя време за мен ,а не да ходя по почивки и да получавам материални неща.И да разбира,че не се интересувам от неангажиращи срещи....
И той каза,че го разбира и оценява това... И ако срещне някой ,с който да си допадне може да се замисли за нещо повече ,не че не иска да се жени никога повече ,а просто в  момента ...
Мисля,че това няма какво повече да го обсъждам с него .Ако прави това ,което искам казвам да полага усилия и отношенията да се развиват съм склонна да се впуска в това..
По отношение на жената и детето очевидно не съм вече толкова емоционално стабилна щом се дразня от такива неща и това ми е по-големия проблем. Не мога да си сдържам емоциите и не зная дали ще имам търпение за всичко това

# 202
Аз ли съм единствената, дето не обсъжда, преди първа среща и на първа среща, желания за сериозност, деца, бъдещи творчески планове???
Само си представям някой мъж да ме залива с такава информация на първа среща - ще си плюя на петите и ще избягам с 200.
Предпочитам лежерни първи срещи, без много хвърляне в дълбокото. Дори смятам, че в ситуацията турчина е по-адекватен и мисли доста по-разумно.

# 203
Той й казал да си ляга сама, докато реши да се видят, тъй че и той не е много адекватен.

# 204
Пробва я да види колко й е акъла.

# 205
Едно е да излизаш по срещи с млади мъже в твоя град и в един момент да се харесате с някого, и с течение на времето нещата да се получат или не.
А съвсем друго, да се омаеш от чужденец, който: 1) Живее на един ден път със самолет. 2) Не желае да общувате онлайн. 3) Прясно разведен с малко детенце. 4) Друга религия и манталитет, от сега ти казва да си обуеш железните гащи, а той кой знае какви ги върши на обратната страна на Земното кълбо.

Няма как да тръгнеш с него лежерно по срещи, най-малкото, защото кой го знае кога ще дойде и когато това стане, ще е за малко, няма как да се опознаете.

Кауза пердута, мен ако питаш.

# 206
Едно е да излизаш по срещи с млади мъже в твоя град и в един момент да се харесате с някого, и с течение на времето нещата да се получат или не.
А съвсем друго, да се омаеш от чужденец, който: 1) Живее на един ден път със самолет. 2) Не желае да общувате онлайн. 3) Прясно разведен с малко детенце. 4) Друга религия и манталитет, от сега ти казва да си обуеш железните гащи, а той кой знае какви ги върши на обратната страна на Земното кълбо.

Няма как да тръгнеш с него лежерно по срещи, най-малкото, защото кой го знае кога ще дойде и когато това стане, ще е за малко, няма как да се опознаете.

Кауза пердута, мен ако питаш.
Ами да така е . За идването се връща през 6,7  седмици и остава за по месец и нещо .Но пак не е като да си е установен на едно място .

# 207
Ами никъде няма да се бутам.Реших да си изисквам неща ,на които аз  държа Например комуникацията ни стана доста бегла и му заявих,че за мен на първо място това е най-важно и очевидно се разминаваме...Той каза,че и за него е така и ще говорим, когато на мен ми е удобно ...Ако ми се доказва с действия и става както искам аз  може би има някакъв смисъл
Ама, човек, ти не си в позиция да изискваш. Човекът отсреща ти е казал, че не иска сериозна връзка, че иска да дойде за една бърза... ваканция и че ти да не си с други през това време, за да не му изстине мястото. А ти как ще му кажеш, че искаш сериозна връзка, опознаване, запознаване със семейството, уважение и т.н., слъд като човекът  не ги предлага тези неща? Струва ми се, че имаш глешна представа и интерпретираш грешно сигнали и поведение. А и желанието ти за уж "по-добър живот" (разбирай живот в чужбина с чужденец, който да те издържа) ще ти изиграе лоша шега. Ще има да страдаш, мисля аз. Дано да не съм права.
Напротив ...Аз му казах,че за мен е важно някой да полага усилия и да отделя време за мен ,а не да ходя по почивки и да получавам материални неща.И да разбира,че не се интересувам от неангажиращи срещи....
И той каза,че го разбира и оценява това... И ако срещне някой ,с който да си допадне може да се замисли за нещо повече ,не че не иска да се жени никога повече ,а просто в  момента ...
Мисля,че това няма какво повече да го обсъждам с него .Ако прави това ,което искам казвам да полага усилия и отношенията да се развиват съм склонна да се впуска в това..
По отношение на жената и детето очевидно не съм вече толкова емоционално стабилна щом се дразня от такива неща и това ми е по-големия проблем. Не мога да си сдържам емоциите и не зная дали ще имам търпение за всичко това
Той ти го е казал, ние ти го казваме.
Обаче ти каквото си знаеш.

# 208
  • София
Той ти го е казал, ние ти го казваме.
Обаче ти каквото си знаеш.

Е вкарал е бръмбъра, не че не иска да се жени попринцип..ако срещне свястна жена...туй са много сладки манипулациики да иска тя да му докаже че е таз жена за чудо и приказ...и си струва да я поиска по-сериозно.

# 209
И би трябвало да получи отговор да се нареди на опашката от кретени, а не да тръгне да се доказва.
Все някъде ще има някой, който да знае кой следва да се доказва.

Общи условия

Активация на акаунт