Философия...🤔

• 1 971
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • Между гори и планини
О, аз достатъчно дълго съм се борила, докато достигна до това ниво в което ми е комфортно да ми е спокойно. Не казвам, че не правя нищо. Но правя само това което ми е приятно и когато искам.
Относно искане на малко, а получаването на много, просто е хубаво човек да е скромен, нека му се сбъдват големите мечти, но не и на всяка цена. Защото примерно аз може да си мечтая за Малдивите, но не ми е на всяка цена. И без тях ще съм щастлива. А има жени които за седмица на остров с палми са готови да ди продадат душата и тялото.

# 31
...се питах каква ли философия изповядват потребителите на БгМамма?
Повечето... "дървената философия".
Другите философии много натоварват понякога.
Че и до мисли за какви ли не щуротии може да те доведат.

# 32
- Докторе, - обидено казва блондинка, - вие ме съблякохте, прегледахте, а защо не искате да ме лекувате?
- Знаете ли, аз съм доктор по философия.

# 33
Хобс, Ницше, Макиавели.

# 34
На Скарлет О'Хара от "Отнесени от Вихъра" Joy

Прочетох тази книга в ранните си тийнейджърски години и по някакъв начин се свързах с нея. Три от най-култовите цитати от нея, започвам с най-любимия ми

“After all, tomorrow is another day!”

“Dear Scarlett! You aren’t helpless. Anyone as selfish and determined as you are is never helpless.”

“Never pass up new experiences, Scarlett. They enrich the mind.”

Загледан в мрачината към Уил, той си мислеше, че никога не е виждал такава сърцатост, както у Скарлет О’Хара, тръгнала да завладява света в дреха от кадифените завеси на майка си и с перо от петльова опашка.

Общи условия

Активация на акаунт