Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 19

• 100 291
  • 759
  •   2
Отговори
# 45
Привет на пишещите тук. Нахълтвам в темата, защото този сериял Далечен град ме завладя тотално. Търсих тема за него, ама... няма. Страхотна игра от всички, много добър каст! Епизодите наситени от емоции. Например снощи първоначалният отказ на Мине да помогне ме навежда на мисълта, че Алия я очакват още много неприятности, да му мисли Джихан как ще се справя с две змийки едновременно. Искам да го разбера, щото не му е лесно, ама ще е мъка. Образа на Алия обаче ми е много интересен, невероятна, умна, решителна, понякога изплашено котенце, после гледаш тигрица, уникална! Дано не изкривят този образ и да я пречупят.
Ще се радвам да мога да споделям с вас и да ви чета за този сериял,  отдавна не ме е грабвал друг така силно !

# 46
Имам бърз въпрос Шахин какъв се пада на Албора семейството?

# 47
Би трябвало да са първи бротавчеди, синове на двама братя - умрелия мъж на Садакат и на Еджмел.

# 48
  • Манчестър
Имам бърз въпрос Шахин какъв се пада на Албора семейството?

Първи братовчед,на двама братя деца са.

# 49
Далечен град няма тема, но го коментираме и в общата тема за сериали без теми. Доста сме хлътналите по него. Уж една история клише, но динамиката и играта на актьорите грабват.

Шахин е син на брата на мъжа на Садакат😆 Т.е. първи братовчед на Джихан, Кая и Наре. Още не съм изгледала последната серия, та не знам да има някакви извънбрачни деца😀

Да кача и рейта от снощи на Далечен град.

# 50
Благодарско. За момент си помислих може ли Шахин да е син на тая вещица , но са само мой мисли. Сватбата горе долу ми хареса, роклята на Алия беше много красива, Джихан е лудо влюбен в нея, как я гледаше докато тя слизаше. Малкото как го нарече "татко" толкова мило ми стана, Джихан горкия не очакваше това... Пък това с внучето направо ме стъписа. Тая вещица ще се опита още повече да съсипва живота на алия

# 51
  • Кърджали
За мен все още любов няма. Привличане може би има. Джихан е впечатлен от Алия, понеже не е срещал такава жена досега. Тя е борбена, равна на него, спореща. Все неща, с които не е свикнал. А и го гризе съвестта заради нещата, които ѝ се случват, затова и чувства отговорност да я защитава. Тепърва ще осъзнае привличането си, ще води война със себе си и съвестта си (как така ще съм влюбен в жената на брат си), и докато се усети ще е хлътнал до уши.
Засега единствената безпорна обич е между него и малкият Джихан (да ме извинява Алия, ама и аз използвам името Джихан, а не Дениз). Та там има голяма обич. Много ми харесаха думите му към малкия " Ще те защитавам и пазя така както баща ти те е защитавал и пазил. Не знам дали ще мога да те обичам по начина по който те е обичал баща ти, но ще те обичам от цялото си сърце" (не съм сигурна дали го цитирам с абсолютна точност.)
Все още ми е малко странно това любовта между първи братовчеди (в онзи край може да се гледа като нормално, но за мен си е неприемливо някак, неправилно. Но поне засега ги представят толкова наивни тези любови, че аха да забравя че по принцип съм против такива връзки).
Относно сватбата - Алия беше наистина много красива. Но много се смях как изобщо не криеше досадата си от цялата дандания. Как взе и метна брачното свидетелство на масата, сякаш е нещо, което я отвращава. То си е и така де.
Та за себе си съм започнала обратното броене за момента на раздялата и развода, може би след като истината излезе наяве и Алия разбере защо Джихан се беше запънал за този брак като магаре на лед. Но според мен ще се стигне до раздяла и то баш кога са най-влюбени. Но искам втора, истинска сватба, където и двамата да се вълнуват, да се радват. Този фарс не го броя.

# 52

Бракове на сила.Мултифандом с двойки....

# 53
То сериала зависи колко оригинален ще бъде след като е римейк на оригинала, дано не стане като бахар който също беше римейк и след това зациклиха от към сценарии. И той почна повече от добре и сега е средно положение.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 16:10 от itshristina

# 54
Една сладурана Симай

# 55
Пепелчеее , джанъм идвааййй не се спотайвай.  Това ще те зарадва много и изкефи.  Аз съм доволна, щото тръпнах да не му лепнат някоя некадърна. Няма лошо да се дава път и на по младите и неопитни все от някъде трябва да тръгнат , но за тази екшън история се иска по зряла жена и можеща с хубава фигура. Ще се сработят и ще си химичат. Сбъдна се мечтата на някой от феновете.
Чачи❤️ доста се старае и тренира. Визуално ще си паснат двамата. Продуцентите от ТИМС не жалят средства и хонорари.
Ще е скъпа продукция и предчуствам че ще е успешна и рейтингова.🍀 Ашкъма не се е провалял досега и знае какво прави и кога да го направи.    

Официално и Окончателно лично публикувано от продуценската компания.
Чаатай Улусой и Демет Йоздемир ще си поделят главните роли в "Ешреф". Снимките започват януари с премиера февруари по Канал D  

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 18:57 от femmi2

# 56
Далечен град
Погледнах на руски и някои неща не съм ги разбрала вчера.
От Садакат и Еджмел всеки има своя истина. Интересно е, че вярвам на Садакат. Еджмел е продажен и подмолен. Смята, че като по-голям брат, той е главата, Агата.
В дилема съм кой е синът на Еджмел - Боран или Джихан. Може би Боран. То Садакат затова е такава, оставил я е бременна, прислужница, и брат му се жени за нея.
Убягна ми историята на първата жена на Джихан. Чак да иска да го убива...

# 57
  • Кърджали
Джихан се оженил за първата си жена за да се сложи край на кръвната вражда, да спре да се пролива кръв /Тя е била влюбена в Демир, Демир също е бил влюбен в нея. Заради това е и враждата на Демир към Джихан и семейството му/. Била е нещастна в този брак, разбираемо. Затова е искала да го убие - за да се свърши. Все пак по онзи край развода си е /било/ голямо петно. Като не е успяла да убие него, посегнала на себе си и се е самоубила.

Аз не знам на Садакат или на Еджмел да вярвам - май на никого. И на нея не вярвам съвсем. Със сигурност /за мен/, се е омъжила един вид за отмъщение. После вече между нея и покойният ѝ вече съпруг се е зародила обич и любов, все пак Джихан казва че е бил свидетел колко са се обичали родителите му.

Лошото е че и Бора да е син на Еджмел, те пак са си братя с Джихан, кел файда че бащата е друг /това по повод че много ме гризе факта да се ожениш за жената на брат си. Да, в онзи район си го има в традициите, ама мен ме яде. Не ми се искаше да я има тази подробност.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 20:26 от Aлекcандрa

# 58
Аз да си кажа, не ме смущава толкова факта човек да се ожени за жената на покойния си брат. Тези неща се случват по принцип не толкова рядко. Много по- смущаващо ми идва тоталното кръвосмешение между всички в историята. Те са първи братовчеди всички тези двойки. Освен Джихан и Алия. Това е много смущаващо за мен. Но гледам да не го мисля толкова и да се наслаждавам на всичко останало в сериала😀

# 59
  • Кърджали
Аз по рано през деня писах че и това ми е много неприемливо. Да, по техния край това наистина се случва, рядко, често, не мога да кажа, но аз като израснала с думите на баба ми "братовчеди близки и далечни трябва да се познават и знаят че са братовчеди че да не стане беля (да се влюбят без да знаят че са роднини)." Вярно, че нашите герои знаят че са братовчеди и това не ги спира, та ... Някак си това ми остава един горчив привкус. Как па една връзка с нормални поставени основи няма?Не че това ме спира да ги гледам, незнайно защо яко ме увлече...

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 22:40 от Aлекcандрa

Общи условия

Активация на акаунт