Със семейството на мъжа ми сме доса близки и 3-4 пъти седмично или сестра му с детето и майка му идват у нас или ние ходим у тях тъй като живеем на 5мин едни от други.
Детето й имаше рожден ден скоро и естествено оз и помагах със приготовленията,поканите,храната и изобщо с цялостната организация. Но 3 дни преди прозненството съвсем случайно разбирам,че 2 от децата ( като и двете тези деца имат по-малки сестрички които също са поканени) са болни и са с изписан антибиотик. Аз категорично казах,че няма да заведа детето ми ако те са там тъй като тя до скоро беше болна и азя гледам сама ( мъжа ми пътува с корабите ) и нямам баби за помощ. Просто като майка не смятам за нормално да пусна детето си в среда на болни деца и да го бутам въпреки ,че знам че са на антибиотик който ще е на ден 3 в деня на празненството. Въпреки,че казах че щом тези деца ще са там и няма да заведа дъщеря си през това време помагах активно за празненството. В деня на празненството трябваше да дам част от храната и украсата тъй като аз ти изработих и плана беше да дойдат сестра му с детето да вземат нещата и дъщеря ми да й подари подаръка тъй като нямаше да присъства. Вместо това тя изпрати баща й да вземе нещата и подаръка като дори не дойде лично да й подарим подаръка ( дъщеря ми се беше подготвила с балони,картички да я изненада). От тогава вече 2 месеца тя ме блокира във фейсбук и дори не звъни нито тя нито бабата да питат как е дъщеря ми,добре ли е.
Като майка смятам,че здравето на детето ми е приоритет 1 и като такава никога не бих пуснала децата си болни дори и с антибиотик на детско парти където може да заразят н-брой други деца. Гложди ме,че и аз сигурно имам вина,но не смятам това поведение за нормално. Живеем в Дания и тук никога не съм се сблъсквала с подобен тип поведение.
Какво е вашето мнение като странични наблюдатели? Благодаря за вниманието