Проблем в отношенията със сестрата на мъжа ми

• 5 920
  • 83
  •   1
Отговори
Здравейте. Тъй като дълги години живея извън България и до момента не съм попадала на подобна ситуация тук ( в България сме временно за 1 година ) ще съм благодарна да чуя вашите мнения по следният въпрос.
Със семейството на мъжа ми сме доса близки и 3-4 пъти седмично или сестра му с детето и майка му идват у нас или ние ходим у тях тъй като живеем на 5мин едни от други.
Детето й имаше рожден ден скоро и естествено оз и помагах със приготовленията,поканите,храната и изобщо с цялостната организация. Но 3 дни преди прозненството съвсем случайно разбирам,че 2 от децата ( като и двете тези деца имат по-малки сестрички които също са поканени) са болни и са с изписан антибиотик. Аз категорично казах,че няма да заведа детето ми ако те са там тъй като тя до скоро беше болна и азя гледам сама ( мъжа ми пътува с корабите ) и нямам баби за помощ. Просто като майка не смятам за нормално да пусна детето си в среда на болни деца и да го бутам въпреки ,че знам че са на антибиотик който ще е на ден 3 в деня на празненството. Въпреки,че казах че щом тези деца ще са там и няма да заведа дъщеря си през това време помагах активно за празненството. В деня на празненството трябваше да дам част от храната и украсата тъй като аз ти изработих и плана беше да дойдат сестра му с детето да вземат нещата и дъщеря ми да й подари подаръка тъй като нямаше да присъства. Вместо това тя изпрати баща й да вземе нещата и подаръка като дори не дойде лично да й подарим подаръка ( дъщеря ми се беше подготвила с балони,картички да я изненада). От тогава вече 2 месеца тя ме блокира във фейсбук и дори не звъни нито тя нито бабата да питат как е дъщеря ми,добре ли е.
Като майка смятам,че здравето на детето ми е приоритет 1 и като такава никога не бих пуснала децата си болни дори и с антибиотик на детско парти където може да заразят н-брой други деца. Гложди ме,че и аз сигурно имам вина,но не смятам това поведение за нормално. Живеем в Дания и тук никога не съм се сблъсквала с подобен тип поведение.
Какво е вашето мнение като странични наблюдатели? Благодаря за вниманието

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 13:15 от Не се сърди, човече

# 1
  • Deutschland
Аз също не бих отишла, но моето 8 годишно има алергия към медикаменти и гледаме да свеждаме до минимум разболяванията. Ако са близки наистина, ще разберат и няма да се разсърдят.

# 2
  • София
Мнението ми е да не се занимаваш с глупости и селски истории. Ако искаш се изяснявай със сестрата, но явно не искаш щом с месеци си блокирана във Фейсбук и не сте говорили по въпроса. Честно казано, има хора, които няма да те разберат, но и аз не бих завела детето си при болни деца, даже и аз не бих отишла. Още повече  си сама, което пък, предвид идиотските реакции на родата, ме навежда на мисълта, че те си търсят и повод да не ти помагат особено, докато мъжът ти пътува. Много хора така се омитат като мислят, че се иска нещо от тях и не им се занимава. Хем те няма да ти помагат, хем ти виновна, класика.

# 3
Близки хора би трябвало да могат да говорят. Чак да те блокират и два месеца да не общувате означава, че е имало и други проблеми, които си неглижирала .
Аз също не бих завела дете при болни.

# 4
Ти си решаваш дали и къде да ходи твоето дете. Много неблагодарно е било от тяхна страна да не ти благодарят за усилията и за храната, която си им дала.
На твое място бих се обадила аз да ги питам как са. Така, ако имат нещо да казват, нека да го кажат, за да се знае. А и ти да кажеш как се чувстваш от тяхното поведение, ако желаеш.
Това с блокирането във Фейсбук ми е детинско и доста далеч от зряло поведение, когато става дума за толкова близки отношения със сама майка, която си няма никаква помощ отникъде.

# 5
  • БУРГАС
Ще вметна , че от лекари знам , че след 3 доза антибиотик,  децата вече не са заразни. Иначе по случая...аз бих отишла на партито , не че здравето на децата ми не ми е приоритет , но по моите наблюдения и опит ( имам 3 деца ) - колкото повече ги пазиш , те по се разболяват,  винаги се намира откъде нещо да се хване . Също вероятно на мястото на сестрата бих се засегнала , макар че нямаше да реагирам така тежко...доста е прекалила .

# 6
Значи искаш да кажеш, че допреди 2 месеца вие сте се виждали към 4 ЧЕТИРИ?! пъти седмично, а от този ден натам нито думичка, блокирана и край???
Нещо друго да не се е случило, как така...
Нали сте на 5 мин, не се ли засякохте слуайно за тия два месеца? Мъжа ти какво казва? Той си ги познава, с него сигурно говорят

По въпроса инак аз бих отишла на партито, 3ден антибиотик изобщо не ме притеснява, но аз пазя много бебенца само, от там насетне живеем нормално. Моето дете би било мноого тъжно ако не отиде, хем сме се подготвяли, хем явно трябва сте били супер близки с братовчедчето до скоро.

Да не би някак по-агресивно да си го изказала това мнение? Или де да знам
Звучи невероятно просто
Питай мъжа ти, на него са му се оплакали сигурно:)

# 7
Повечето хора са... да кажем егоцентрични и неемпатични, да не казвам друго. Нито им пука, че детето ти може да се разболее, нито дали ще си го гледаш сама, нито дали е с влошена имунна система. Всичко им се струва умишлено, вечно трябва да са в центъра на света и приемат всичко за лична обида или неуважение към златното яйце. Това идва от затворен начин на живот (неизлизал от село или квартала) и липса на социални умения с различни хора. Ако си поживял в космополитен град примерно и знаеш, че рожденият ти ден (или на детето ти) не е най-важното събитие в живота на другите, ще разбереш. Ако животът ти се върти между свекървата, детето и съседката - не.
Може би съм груба, но това са моите впечатления. Следващият път кажи, че си/сте много болни в последния момент и едвам ставаш от леглото, сополи, кашлица, антибиотици, както правят повечето хора, за да се измъкнат. Blush

# 8
Тук масово никой с никого не се съобразява. Водят болни деца по площадки, детски кътове , заведения...Сакън майката да не изтърве някоя клюка или поредната чаша вино... Ние като бяхме малки и болни, си седяхме вкъщи..
Категорично няма да заведа детето си на място с болни деца, ако ще и да са на 5ти ден антибиотик.. Безотговорно е в моите очи..

Нека се сърди, много ѝ здраве. Очевидно е инфантилна, щом не е казала нищо, а те е блокирала ... Детски истории.. Не ти трябва такъв човек, без значение чия рода е. Тя като родител би трябвало да те разбере, а като човек, поне нямаше да те ползва до последно да помагаш в организацията..

# 9
Да, инфантилност, точно. Аз съм станала такъв непукист, че бих си помислила "щом толкова й е акълът да не ме кани повече, още по-добре, един ангажимент и едни пари за подарък по-малко".

# 10
И отидохте в Дания, за да живеете като Гераците?

Аз не бих си завела детето, макар че не съм много убедена в официалната теория за заразяване. Имали сме случаи в семейството, един от нас да е  с тежък грип, а другите да не го хванат.

По-добре си разшири социалните контакти и приятелства - да имаш поне 1-2 верни приятелки/приятелски семейства/съседи, с които да споделяте живота и трудностите.
С тях се срещай 4 пъти в седмицата. А с роднините по-рядко и да има уважение и спазване на личните убеждения и решения.

# 11
Valerie, жената е обяснила ясно:
Цитат
Тъй като дълги години живея извън България и до момента не съм попадала на подобна ситуация тук ( в България сме временно за 1 година )
Явно са временно в БГ и действието се развива в БГ.

# 12
Valerie, жената е обяснила ясно:
Цитат
Тъй като дълги години живея извън България и до момента не съм попадала на подобна ситуация тук ( в България сме временно за 1 година )
Явно са временно в БГ и действието се развива в БГ.

Благодаря Miss_Kaprisse,
Пропуснала съм този важен детайл.
Ами какво да кажа: кураж и да оправят нещата по празниците.
Една година трябва да я избутат някак си.
И пак бих написала горното - да се огради и с приятелки, че тези роднини... много тънкообидни, бе...

# 13
И аз не бих си завела детето.

За сестрата, бих направила един опит. Бих я поканила някъде на кафе, в спокойна обстановка, бих си казала директно, че моя страна няма проблем да си продължим отношенията и няма по-важно от семейството. Може да има още нещо, което да е довело до това (откровено детинско) поведение, но бих дала шанс.
Ако не иска... ами, насила не можеш да я накараш, натам вече зависи от нея.

# 14
  • Варна
Типичен пример за неуважение от страна на роднини. Явно сте "хубави" в очите им, само ако им подлизурствате и помагате в техните ангажименти. Имат се за по - важни от вас - теб, мъжа ти и детето и техните събития и нужди трябва да се подкрепят и обслужват......
В момента в който някой надига глава, сиреч ти и изразяваш мнение /нещо което селяндурите не им се нрави/, с именно че не искаш да си сред болни деца, автоматично  си станала персона нон грата.
Толкова им е скучно, че чак изразходват енергия да блокират в фейсбук, т.е пак търсят внимание и се изживяват като "неуважени", на които трябва някой да влиза в обяснителен режим и да се извинява.
Направо ако питаш мен си се отървала от тях, радвай се.....

Общи условия

Активация на акаунт