Проблем в отношенията със сестрата на мъжа ми

• 5 916
  • 83
  •   1
Отговори
# 30
Явно зълвата просто си е търсила повод повече да не общува с теб и го е намерила. Ако не е било болното дете и рожденият ден, щеше да е нещо друго. Зарежи я и спри да я мислиш.

# 31
Децата с АБ вероятно не са заразни. Също е напълно вероятно детето ти, а и който и да е, да се зарази където и да е. Аз бих отишла и напълно разбирам зълва ти. Бих те отсвирила и аз, но бих ти обяснила защо.

# 32
Децата с АБ вероятно не са заразни. Също е напълно вероятно детето ти, а и който и да е, да се зарази където и да е. Аз бих отишла и напълно разбирам зълва ти. Бих те отсвирила и аз, но бих ти обяснила защо.

Ужас! Това ме остави без думи! Ще ме отсвири близък роднина, защото не искам да навирам детето си при болни деца...

# 33
Смешно е, ако някой се обиди, че приятел(ка)/роднина не е дошъл на празника и. Това са толкова елементарни неща, че е просто ужас. Отървете се от комплексите си, дами. Животът е твърде кратък, за да обръщате внимание на такива дребни неща

# 34
Честно казано, не ми се вярва след година да се върнете обратно в Дания. Жилището ви на 5 минути от това на майка му и сестра му, изглежда ми като да се установява тук. Мъжът ти го няма, пътува, ама сте дошли тук да сред селската идилия. След като така и така го няма, и все ще си сама, защо се преместихте? Ти нямаше ли там някаква работа, тук работиш ли? Не се отпускай, работи си, намери си друга среда, наистина ли искаш 4 дни седмично да киснеш с майка му, без мъжа ти?

Това с болните деца ще е просто едно от многото дребни неща, на които ще придаваш излишно голямо значение, ако сте в такава близост с родата.

# 35
Абсолютно сте права как сте постъпили. Благодаря каза ли ви зълвата, че сте помогнали с приготовленията. Вие решавате дали детето да контактува с деца на антибиотик. Само може да гадаем дали са заразни или не. Ако бях на ваше място бих оставила мъжът ми да се обяснява, сега или като се върне. Намерете си приятелки, среда. Имате или ваши си роднини, приятелки?

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 19:18 от Dimana12

# 36
  • Варна
Още ли не сте я развели?

# 37
  • Melmak
Мъжът сигурно благославя, че е на кораб, като се върне ще види сестра му и жена му, които се инатят заради детско парти….

Лошото е, че децата са първи братовчеди и още от сега кавги…

# 38
Да, мъжът даже не е бил тук, има си оправдание. Трябва да е пълен идиот да тръгне да се разправя и да взима страна (която и да е страна) между майка си и сестра си vs жена си

# 39
наистина ли искаш 4 дни седмично да киснеш с майка му, без мъжа ти?

Ей, това ми е абсолютно непонятно. Защо, за бога?
Не бих си завела детето при болни деца, но бих дала някакво друго обяснение. Изобщо нямам желание да спорим за цветята в саксия и след кой ден не са заразни децата. Преценила съм, че рискът не ме устройва.

# 40
  • Варна
Аз като жена на мъж, който пътува, искам да добавя още един нюанс - той пътува, проблеми нямат, тя е ок заради него. Той ми е брат, тя ми е длъжна. Но здрави семейства с такива мъже създават и опазват силни жени, такива като авторката, която гледа най-доброто за децата им, защото той разчита на нея за най-скъпото.

# 41
  • София
Децата са най-заразни преди да се появят симптомите. Така нареченият инкубационен период. Разбира се, жена, стояща в другия край на помещението може да се зарази, докато друга да се прегръща с вирусоносителя и пак да не се разболее. Разболяването зависи не от получения вирус, а от имунитета на човек. Няма да забравя как на едно момиченце на площадката точно му избиваха пъпките за варицела, тоест в най-най-заразния период. Аз карах моята да я гушка, да играе с нея... нъцки. После в групата им имаше сума карантини - е, не и не. Накрая я изкара в 3ти клас, откъде не ми стане понятно.
Та, докато се появят симптомите, докато вдигне Т, докато имунитетът реагира, докато иде на лекар и му изпишат антибиотик, че и 3ти ден... бих си заложила апартамента, че в този момент децата не са били заразни. Но, авторката така решила, има това право. Въпросът е как го е казала. Защото едно е "Какво, Пенка и Марийка да не са стъпили на рождения ден, като са болни да си стоят у дома"  и след това "Значи предпочиташ тях пред нас? Няма да стъпим!". Друго е "Извинявайте, но моята дъщеричка беше в болница и ме е страх да я водя по рождени дни. А и разбрах, че ще има 2 дечица, които не са се оправили напълно, те сигурно не са заразни вече, ама... притеснено ми. Много извинявайте, елате в удобно за вас време да дадем подаръкът на рожденичката" е съвсем друго.
А, че сестрата реагира детински с това блокиране  е отделна тема. Като иска да се сърди - да се сърди. В случай, че все пак си реагирала адекватно, помисли над това.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 21:03 от Светулчица

# 42
Няма сила на света, която да ме накара 4 пъти седмично да бъда някъде с малко дете в най-хубава възраст, за майка и сестра на мъжа ми чак не го асимилирам. Прекалено сте се обвързали, нездравословно за никоя от страните!
Друг въпрос, че децата, възрастните, всички се разболяват понякога. То по хората ходи. Излишно е и такова вманиачаване кой е пил антибиотик, на кого сестричката е болна и да броим сополите. Дори когато децата ми бяха малки не съм се интересувала от чуждите деца, не съм и била тъпана за здравословното състояние на мойте.
Съвет от мен - не натоварвайте и мъжа си с ваште филми!

# 43
Аз също не бих си завела детето където знам, че има деца на антибиотици. Но! Тук, в английските училища, когато детенцето е болно и на антибиотик, държат детето да се върне на училище когато вече няма температура, т.е. около третия ден. Така аз пуснах моето дете на училище (на 4 години!) и дадох антибиотика на рецепцията(те го съхраняват в хладилник и му дават дозата в указания час). Лекарството трябваше да се пие 3 пъти на ден за седем дни.
Отдавна съм забелязала, че англичанките не си навличат децата като нас, редовно момченцата са по къси панталони, когато имат физкултура. Върхът беше през октомври, когато имаха задължително два часа плуване в открит басейн в двора на училището. Водата може да е била 27°С, но на въздуха беше не повече от 10 градуса! Моето дете се разболя вечерта.
Днес го вземам от занималня в 5:15, навън тъмно и хладно, а децата бягат по двора! Пет годишни! Извинявайте за спама. Може би просто ние българките много си пазим децата.

# 44
Аз не бих си завела детето там, където има болни деца, съдейки по моето на тази възраст, беше много болнаво и малко ми трябваше. Заразни или не, не бих рискувала. Но каквато и помощ да съм оказала, не бих изисквала нищо, никакви "ритуали" на лично предаване на подарък, да дойде лично рожденичката и тн. Дошъл бащата, край на ситуацията, защо е нужно да се изисква да дойде лично детето, да си вземе подарък и тн. Ако случайно авторката е направила някакъв коментар, възможно е това да е разсърдило сестрата, основателно или не

Общи условия

Активация на акаунт