С Банкя посрещаме предизвикателствата всеки ден

• 4 807
  • 178
  •   1
Отговори
# 105
  • някъде
Опитвам се да отделям повече време за почивка, гледане на филми, ютуб клипове, разглеждане на сайтове, онлайн пазаруване...

# 106
Разходка, кино, представление и любим човек.

# 107
Какви са вашите малки ритуали, които ви помагат да се справяте с ежедневието? Как поддържате спокойствие и сила в моменти на напрежение? Споделете своите истории и нека заедно намерим вдъхновение в начина, по който посрещаме и най-малките предизвикателства!

Справям се със стреса, когато остана сама, когато никой не ми дудне на главата и имам тишина! Буквално се изключвам и игнорирам дразнителите, а когато не се получи избухвам и стават панаири. Последните няколко години живота ми се преобърна и стреса е всекидневно с мен!

# 108
слушам хубава музика със слушалки

# 109
  • Once there was a Hushpuppy...
Чета и гледам неща, свързани с животните. Това ме кара да се чувствам добре. Обичам хубавата храна и приятна компания!

# 110
Записах се на танци. Правя дълги разходки.

# 111
Моят ритуал за справяне с напрежението е като започна деня с чаша кафе, така съм сигурна че каквото и да ме очаква през деня аз ще го приема с усмивка и готова да действам. Разбира се и разходката на домашния любимец ми действа успокояващо и разтоварващо.
Ежедневието ми е доста натоварено и напрегнато, но все още успявам да намирам баланс между работата и семейството. Организирам цялата седмица, има график за всичко със задачите, които са за изпълнение и ако има нещо излезе неочаквано, то започвам да правя това което е приоритетно.

# 112
С кафе и шоколад

# 113
Моите малки ритуали са нещо, което ми помага да се справям с ежедневието и да поддържам спокойствие в моменти на напрежение. Един от тях е сутрешната ми рутина. Всяка сутрин отделям поне 15 минути за медитация, докато си представям как денят ми ще бъде позитивен и продуктивен. Това ми позволява да започна деня с ясна глава и положителна нагласа.
Също така, обичам да си правя чаша чай на обяд. В този момент спирам всичко, което правя, и просто се наслаждавам на вкуса и аромата. Това ми дава време да се презаредя и да се фокусирам върху настоящето.

# 114
По принцип се опитвам да не се напрягам за излишни неща, тъй като животът е кратък. Ментов чай и кратка разходка на чист въздух винаги помагат. 😊

# 115
Преди 2 месеца изпитах най-голямото щастие на този свят, а именно - станах майка. От тогава ежедневието ми се преобърна напълно, така като малкото човече има постоянна нужда от моята грижа и обич и това е на първо място за мен.
В малкото свободно време, което имам, любимият ми ритуал е чаша горещ чай с хубав филм. Намирам спокойствие най-вече в моментите, които имам време за себе си, а сила напоследък ми дава прегръдката на моето малко съкровище! 🥰

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 00:09 от Dilyanchii

# 116
Сутрин пием чай с мед, а през деня достатъчно количество вода.
Моментите на напрежение се старая да запазя максимално спокойствие броя на ум бавно обикновено до 5, което много ми помага.

# 117
Неотдавна ми откриха хронично заболяване, което наложи промяна в навиците ми - наложи се да балансирам храненето си, да включа в ежедневните си дейности йога и лека гимнастика. Неочаквано това оказа влияние на цялостния начин, по който се чувствам. Така че доброто хранене, спортни дейности с умерен интензитет + някои дихателни техники са моите малки тайни, за да се чувствам добре.

# 118
  • София
Чатя с приятелки и гледа сериали, когато имам време. И често викам по домашните. Joy

# 119
Разходки сред природа,  тренировки, книга

Общи условия

Активация на акаунт